PROSINAC – MJESEC DARIVANJA U CENTRU SUNCE

Prosinac je jedan od najljepših mjeseci u godini jer to je mjesec darivanja, ali ne samo to. Prosinac je i mjesec zajedništva, obiteljskih druženja, ljubavi, lijepih trenutaka i divnih uspomena. Blagdansko vrijeme najviše provodimo u društvu svoje obitelji i prijatelja što nam je zbog pandemije trenutno uskraćeno.

Darivanje, zajedništvo i obitelj, sada više nego ikada, imaju puno važniju svrhu. Dar nema svoju vrijednost zbog toga što je skupocjen nego zato jer izražava ljubav, zahvalnost, prijateljstvo, privrženost…Upravo smo zbog toga i mi u Centru Sunce ove zaista neobične godine pripremili razne darove za naše drage prijatelje i korisnike.

U sklopu projekta „Sigurnost obiteljskog doma za svako dijete” čiji cilj je promicanje udomiteljstva i pružanje podrške udomiteljskim obiteljima, prikupili smo tako poklone ove godine za brojne obitelji. Donatori i prijatelji Centra Sunce skupili su vrijedne poklone kojima smo darovali preko 40-ero djece iz projekta.

Osim djece ove godine mislili smo i na naše seniore. Kroz projekt „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge” u suradnji s OŠ Tin Ujević darovali smo štićenike domova za starije i nemoćne.

U ovu plemenitu akciju uključili su se svi profesori i učitelji te djeca od prvog do osmog razreda s ciljem da ovo neobično božićno vrijeme učine boljim i ljepšim onima koji zbog pandemije ne mogu biti sa svojim obiteljima. Nekoliko dana prije samog Božića automobil pun poklona krenuo je put domova, Doma za starije i nemoćne Sv. Josip u Zagrebu (2 podružnice) i Kuća Sv.Franje u Odri.

U sklopu ove akcije djeca su izradila ukrase za sobe kako bi štićenici mogli okititi i uljepšati prostor u kojem borave te čestitke u kojima su uputili i po koju toplu riječ da ih ugrije u ove hladne zimske dane. A ni slatki paketići nisu izostali.

„Sretan Božić i sve najbolje svima u Novoj godini. Jako smo sretni što i drugi misle na nas u ovim teškim vremenima . Puno vam hvala na ovim prekrasnim darovima,” poručili su štićenici doma za starije i nemoćne Sv. Josip.

Pokloni su izmamili osmijeh na licima mnogih seniora koje smo uspjeli razveseliti i uljepšati im ovaj neobičan Božić.

U vrijeme novih i modernih tehnologija svoj rad prilagodili smo i novonastaloj situaciji pa smo darovali i dvije online radionice/predavanja učenicima, učiteljima i profesorima škola iz cijele Hrvatske. Organizirali smo dva besplatna online predavanja putem Microsoft Teams-a, za učenike i učitelje/profesore na temu „Suradnja u vrijeme izazovnih promjena” pod vodstvom  naše suradnice, socijalnog pedagoga Željke Gomuzak-Anić.

Darivanje i besplatne radionice/predavanja nastavljaju se i u Novoj godini, a za više informacija pratite našu web stranicu www.ti-si-sunce.hr ili Facebook https://www.facebook.com/CentarSunce