Od zdravlja do radnog učinka

Datum objave: 21.12.2019

SAŽETAK

Projekt za osvještavanje i provođenje aktivnosti koje doprinose očuvanju i unapređenju zdravlja i povećanju radne učinkovitosti, kao i promjena nezdravih navika koje dovode do pogoršanja zdravlja i bolesti kod radno aktivnog i radno sposobnog stanovništva,  poslodavaca i predstavnika lokalnih vlasti.

CILJEVI

Projekt svojim djelovanjem utječe na poboljšanje psihofizičkog zdravlja zaposlenika i čitave organizacije i time na povećanje efikasnosti rada zaposlenika i kvalitete rada čitave organizacije.

 

„Kvaliteta života višeznačan je pojam koji podrazumijeva subjektivni osjećaj zadovoljstva u odnosu na zdravstveni status, kvalitetu prehrane, kvalitetu obrazovanja, uvjete rada, kvalitetu stanovanja, odijevanja i slobodnog vremena, razinu socijalne sigurnosti i ljudske slobode“ (Bouillet, 2006.).

 

         AKTIVNOSTI

Aktivnosti tj. usluge koje su sastavni dio ove ponude proizlaze iz područja Health managementa, Humane Resources, zaštite na radu, kineziologije i besplatne su za klijenta. Ove aktivnosti utječu na povećanje profitabilnosti organizacija i zdravlje zaposlenika (u najširem smislu) kroz:

                • smanjenje posljedica stresa
                • manji broj dana izostanaka s posla
                • manji broj ozljeda na radnome mjestu

Današnje tvrtke modernog zapadnog društva očajnički su u potrazi za načinima kako pomoći svojim zaposlenicima da poboljšaju svoje zdravlje i produktivnost, no većina modernih radnih mjesta su postavljena tako da većinom radimo u sjedećem položaju. Pokreti koji se odvijaju na takvim radnim mjestima su uglavnom minimalistički, repetitivni i svedeni na par metara kvadratnih, što djeluje izuzetno loše na naše cjelokupno zdravlje.

Rezultati ovakve pomoći zaposlenicima provedbom projekta „Od zdravlja do radnog učinka“ bit će vidljivi već nakon četiri mjeseca, ali i ranije, kroz zadovoljstvo, njihovu efikasnost i kvalitetu rada i drugih popratnih benefita, što ćemo popratiti i evaluacijom programa. Benefiti koje će tvrtke ostvariti uvođenjem programa „Od zdravlja do radnog učinka“ vidljivi su na slici 1.

Primamo prijave i nakon završetka projekta u iščekivanju rezultata natječaja Ministarstva zdravlja i drugih donatora za 2016/17. godinu, ali i pružamo mogućnost organizacijama da kreiraju svoj program prema vlastitim potrebama uz ekonomsku cijenu.

Za dodatne informacije obratite nam se na 092/1710-140 ili na E-mail: info@ti-si-sunce.hr

KORISNICI

  • zaposlenici
  • radno aktivno stanovništvo
  • tvrtke

PARTNERI

       • Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”

 

KONTAKT OSOBA:

 • Božica Križanić, voditeljica projekta i ureda
 • E-mail: bozica.krizanic@ti-si-sunce.hr
 • Mob. 092/1710-140

 

 

 

 

2016. godine:

Grad Zagreb: „Od zdravlja do radnog učinka“

2015. godine:

Ministarstvo zdravlja: „Od zdravlja do radnog učinka“