Novosti

BESPLATNO SAVJETOVANJE I GRUPE PODRŠKE

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce uz financiranje Grada Zagreba i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu projekata, nudi BESPLATNO savjetovanje za osobe starije od 50 godina (koje su u mirovini), za udomitelje, za roditelje/skrbnike djece i mladih s teškoćama u razvoju, za nezaposlene i dr.

Više o …

NASTAVAK SENIORSKIH AKTIVNOSTI UŽIVO I ONLINE 2021/22.

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce iz Zagreba nastavlja i ove jeseni  kampanju „Samoća boli” za uključivanje osoba starije životne dobi u besplatne Online aktivnosti, radionice i edukacije, ali i radionice uživo za one iz Grada Zagreba, kako bi se u ovom izazovnom razdoblju čim više uključili u lokalnu zajednicu.

Više o …

Održana treća SENIORijada Centra Sunce

Danas 29.10.2021. godine u Domu za starije i nemoćne osobe Park, Lašćinska, u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb održana je treća SENIORijadaCentra Sunce.

Više o …

STRUČNI SKUP „DAVANJE POVRATNIH INFORMACIJA KAO METODA ZA POSTIZANJE POZITIVNIH PROMJENA KOD KLIJENATA“

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce pod vodstvom Tanje Prekodravac profesorice psihologije organizira stručni online skup na temu  „Davanje povratnih informacija kao metoda za postizanje pozitivnih promjena kod klijenata“

ONLINE TEČAJ INFORMATIKE ZA SENIORE

Započeo online tečaj informatike na kojem će seniori imati priliku naučiti kako se služiti računalom.
Tečaj se održava Online svakog četvrtka od 16 do 17 sati.

Više o …

AGROTEKA: ONLINE PREDAVANJE “ČUVANJE SJEMENA”

Agroteka: 5. predavanje “Čuvanje sjemena” 18. 05. 2021. u 13 sati. Predavač: Marija Zrnić, mag.ing.agr. Što su to genetski modificirani organizmi (GMO) i što znači da je sjemenom neke biljke genetski manipulirano? Što su hibridi, a što sorte i kako nastaju?  

Više o …

PRIKLJUČI SE AKCIJI, DONIRAJ, POMOZI DRUGIMA!

U sklopu projekta „ Životne vještine za mlade Rome – drugačija budućnost“ Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce poziva sve građane koji su u mogućnosti, da se priključe akciji prikupljanja higijenskih potrepština za Rome iz potresom pogođenih područja Gline, Siska, Petrinje i okolice.

Više o …

ONLINE STRUČNI SKUP “STRES I PRODUKTIVNOST ZAPOSLENIKA”

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce pod vodstvom Tanje Prekodravac profesorice psihologije organizira stručni online skup na temu “Stres i produktivnost zaposlenika”.

Skup je namijenjen stručnjacima iz sustava socijalne skrbi, a održat će se 12.svibnja 2021. od 17:00 do 18:30 sati.

Više o …

3. FOTOGRAFSKA RADIONICA – ONLINE

Treća fotografska radionica za seniore (50+) održat će se 11.5.2021. godine od 10:00h-11:30h.

Ukoliko se netko želi uključiti može koristiti samo mobitel za fotografiranje i svoje fotografije seniori mogu poslati na mail: frano@glefotka.com,kako bi na ovoj 3.radionici mogle biti analizirane.

Više o …

PRAVNA KLINIKA – ONLINE PREDAVANJA

Centar Sunce uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Zagreba u sklopu projekata „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ nudi niz BESPLATNIH ONLINE aktivnosti za osobe starije životne dobi. 

Online predavanja se odvijaju putem Microsoft Teamsa, a link za priključivanje na isto ćete dobiti na Vašu E-mail adresu.

Više o …

RASPORED ONLINE AKTIVNOSTI ZA SENIORE 50+ ZA TRAVANJ 2021

Priključite se i Vi BESPLATNIM Online radionicama u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb.

Više o …

KOMPOSTIRANJE I PRIKAZ IZRADE KOMPOSTERA – ONLINE

Poziv na on-line predavanje “Kompostiranje i prikaz izrade kompostera” održat će se 27.04.2021. godine u 13:00 sati. Predavačica Marija Zrnić mag.ing.agr.

Više o …

PRVA ONLINE FOTOGRAFSKA RADIONICA ZA SENIORE

Poziv na PRVU ONLINE FOTOGRAFSKU RADIONICU  održat će se 26.04.2021. godine u 10:00 sati. Predavač Frano Ožbolt.

Više o …

BRZO HODANJE I VJEŽBANJE ZA SENIORE 50+

Centar Sunce uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Zagreba organizira brzo hodanje od Knežije do Jaruna s vježbanjem i povratak, odvijat će se dva puta tjedno i od travnja 2021. godine, utorkom i petkom od 10:00 do 11:30 sati.

Više o …

ONLINE STRUČNI SKUP „MATEMATIKA EMOCIJA“

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce pod vodstvom Tanje Prekodravac profesorice psihologije organizira stručni online skup na temu  „Matematika emocija“. Skup je namijenjen stručnjacima iz sustava socijalne skrbi, a održat će se putem Microsoft Teams-a u srijedu, 28.travnja 2021. od 17 do 18:30 sati.

Više o …

MOTIVACIJSKO PREDAVANJE O UDOMITELJSTVU – ONLINE

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce vas poziva na motivacijsko predavanja pod nazivom „Udomiteljstvo kao poziv – je li to za mene?“ koje će se održati u utorak, 27.4. od 17 do 18 sati putem platforme Microsoft Teams. Predavanje će voditi Maria Tomić Preiner, diplomirana psihologinja i socijalna radnica.

Više o …

RASPORED ONLINE AKTIVNOSTI ZA SENIORE 50+ ZA TRAVANJ 2021

Priključite se i Vi BESPLATNIM Online radionicama u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb.

Više o …

ONLINE STRUČNI SKUP „ZDRAVE NAVIKE I OČUVANJE ZDRAVLJA STRUČNJAKA NA RADNOM MJESTU“

Skup je namijenjen stručnjacima iz sustava socijalne skrbi, a održat će se putem Microsoft Teams-a u srijedu, 14.travnja 2021. od 17 do 18:30 sati. Sudjelovanje na stručnom skupu je besplatno i boduje se od strane Hrvatske komore socijalnih radnika s 5 bodova.

Više o …

POZIV NA ONLINE PREDAVANJE “URBANA PERMAKULTURA”

Poziv na on-line predavanje Urbana permakultura 13.4.u 11h, predavač je Marija Zrnić, ing.mag.agr. 

Prijava do 12.4. na mail: vesna.totic@ti-si-sunce.hr

Više o …

KREATIVNE RADIONICE ZA SENIORE NA YOUTUBE KANALU SUNCA

Priključite se i Vi BESPLATNIM KREATIVNIM radionicama na našem YouTube kanalu u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb.

YOUTUBE KANAL CENTRA SUNCE – SUBSCRIBED

OKRUGLI STOL „KAKO RAZVIJATI KVALITETNE USLUGE U LOKALNOJ ZAJEDNICI ZA POTICANJE USPJEHA MLADIH ROMA”

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce organizira on-line okrugli stol: „Kako razvijati kvalitetne usluge u lokalnoj zajednici za poticanje uspjeha mladih Roma” koja će se održati 30. ožujka 2021. godine od 15:30 do 17:00 sati preko on-line Teams aplikacije.

Više o …

ZAVRŠENE ONLINE RADIONICE ZA RODITELJE U DJEČJEM VRTIĆU ČIGRA

Završili smo set od osam Online radionica za roditelje djece predškolske dobi u Dječjem vrtiću Čigra. Radionice su se odvijale od 1.02. do 22.03.2021. godine. Radionice su se odvijale u sklopu projekta “Zdrave navike za zdrave klince” kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Više o …

STRUČNI SKUP “PRIMJENA METODOLOGIJE “ČETIRI SOBE PROMJENE” U RADU S KLIJENTIMA – KAKO BITI PODRŠKA KLIJENTIMA PRED I U PROCESU PROMJENE”

4 Rooms of Change — Where do you most like to live? – Right to Joy

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce pod vodstvom Tanje Prekodravac profesorice psihologije organizira stručni online skup na temu  „Primjena metodologije „Četiri sobe promjene“ u radu s klijentima – kako biti podrška klijentima pred i u procesu promjene“

Više o …

 

RASPORED ONLINE AKTIVNOSTI ZA SENIORE 50+ ZA OŽUJAK 2021

Priključite se i Vi BESPLATNIM Online radionicama u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“: njemački i engleski jezik, vježbanje u vlastitoj sobi, pravna klinika, U mirovini sam i što sad?, Mentalni fitnes i druge radionice…

Više o …

INDIVIDUALNO, PARTNERSKO I OBITELJSKO SAVJETOVANJE

Savjetovanje sa psihologom ili psihoterapeutom prilika je za poboljšanjem kvalitete svog života, kvalitete partnerskog ili  pak obiteljskog života.

Više o …

 

ŠETNJA DO JARUNA I VJEŽBANJE ZA SENIORE 50+

Pozivamo sve osobe starije od 50 godina da nam se pridružite u čim većem broju na našim BESPLATNIM Šetnjama od Knežije do Jaruna s vježbanjem. Aktivnost će se odvijati svaki utorak i četvrtak od 15:00 do 16:30 sati.

Više o …

 

RASPORED ONLINE AKTIVNOSTI ZA SENIORE 50+  ZA VELJAČU 2021.

Priključite se i vi BESPLATNIM Online radionicama u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“.

                                                                                                                                   Više o …

PRIDRUŽITE SE KAMPANJI “SAMOĆA BOLI” ZA OSOBE STARIJE ŽIVOTNE DOBI

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce iz Zagreba pokrenuo je kampanju „Samoća boli” za uključivanje osoba starije životne dobi u besplatne Online aktivnosti, radionice i edukacije, kako bi se u ovom izazovnom razdoblju čim više uključili u lokalnu zajednicu.

Više o …

BESPLATNE AKTIVNOSTI ZA SENIORE – ONLINE I PREKO TELEFONA

Pozivamo sve osobe starije od 50 godina da nam se pridružite u čim većem broju na našim BESPLATNIM Online radionicama u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb.

Više o …

PROSINAC – MJESEC DARIVANJA U CENTRU SUNCE

 

Prosinac je jedan od najljepših mjeseci u godini jer to je mjesec darivanja, ali ne samo to. Prosinac je i mjesec zajedništva, obiteljskih druženja, ljubavi, lijepih trenutaka i divnih uspomena.

Više o …

PRIRUČNIK “NASILJE PREMA STARIJIM OSOBAMA NIJE OPCIJA”

Projekt “Starije osobe zaslužuju poštovanje, a ne nasilje provodio se od 1.11.2019. – 31.10.2020. godine, a financirao ga je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Priručnik možete preuzeti Ovdje…

BESPLATNO SAVJETOVALIŠTE

Centar Sunce uz financiranje Grada Zagreba i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu projekata „Savjetovalište Trešnjevka“ i „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“, nudi besplatno savjetovanje za sve zainteresirane građane grada Zagreba i šire.

Više o …

EMITIRANJE RADIO SPOTA NA RADIO STANICAMA DILJEM REPUBLIKE HRVATSKE

18 radio postaja diljem Republike Hrvatske emitiralo je spot “„Starije osobe zaslužuju poštovanje, a ne nasilje“

Više o 

POMOĆ U UČENJU ZA UČENIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

30.01.2020.

Puno školskih obaveza – učenje, zadaće, usmena ispitivanja, testovi. Teže ti ide savladavanje nekih predmeta i treba ti pomoć u učenju i  dobivanju boljih ocjena ili jednostavno želiš da ti netko pomogne u učenju kako ne bi učio/la samo nekoliko dana prije ispita?

Više o …