Novosti

 

BESPLATNE AKTIVNOSTI ZA SENIORE – ONLINE I PREKO TELEFONA

Pozivamo sve osobe starije od 50 godina da nam se pridružite u čim većem broju na našim BESPLATNIM Online radionicama u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb.

Više o …

PROSINAC – MJESEC DARIVANJA U CENTRU SUNCE

Prosinac je jedan od najljepših mjeseci u godini jer to je mjesec darivanja, ali ne samo to. Prosinac je i mjesec zajedništva, obiteljskih druženja, ljubavi, lijepih trenutaka i divnih uspomena.

Više o …

 

SURADNJA U VRIJEME IZAZOVNIH PROMJENA – BESPLATNO PREDAVANJE i debata za učenike i za učitelje osnovnih i srednjih škola

Pozivamo Vas da nam se pridružite u čim većem broju na našim radionicama i debatama vezanim uz novi oblik suradnje koji se u velikoj mjeri odvija Online u posljednjih 9 mjeseci

Više o …

PRIRUČNIK “NASILJE PREMA STARIJIM OSOBAMA NIJE OPCIJA”

Projekt “Starije osobe zaslužuju poštovanje, a ne nasilje provodio se od 1.11.2019. – 31.10.2020. godine, a financirao ga je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Priručnik možete preuzeti Ovdje…

MALA ŠKOLA ZDRAVLJA ZA SENIORE

Centar Sunce uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu projekata „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ nudi niz BESPLATNIH aktivnosti kako brinuti o svome zdravlju u starijoj dobi.

Više o …

PRVA EDUKACIJA ZA POMOĆNIKE U TRENINGU

U tijeku su upisi u Edukaciju za pomoćnike u treningu u sklopu projekta „Moje pravo na igru i sport”, sportsko- kreativnog programa za djecu i mlade s teškoćama u razvoju čiji program financira Zaklada ICF.

Više o …

BESPLATNO SAVJETOVALIŠTE

Centar Sunce uz financiranje Grada Zagreba i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu projekata „Savjetovalište Trešnjevka“ i „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“, nudi besplatno savjetovanje za sve zainteresirane građane grada Zagreba i šire.

Više o …

TEČAJ ENGLESKOG JEZIKA

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce Vas poziva na besplatan tečaj engleskog jezika. Tečaj počinje u srijedu 25.11.2020. godine u  10:00h, u Albaharijevoj 2, Mjesni odbor Knežija.

Više o …

MALA ŠKOLA VINA ZA SENIORE (50+)

Centar Sunce održava besplatno predavanje i degustaciju vina i sira za seniore (50+) na temu “Mala škola vina”. Predavanje se provodi u sklopu projekta “Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge”, a financira ga Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Više o …

TRENINZI “MOJE PRAVO NA IGRU I SPORT” OD 19.10.2020.

Od dana 19.10.2020. godine treninzi sportske škole “Moje pravo na igru i sport” odvijat će se u dvorani Albaharijeva 2, ponedjeljkom od 17:30 do 18:30 i petkom od 17:00 do 18:00 sati. Raspored svih treninga u sklopu programa “Moje pravo na igru i sport” pogledajte OVDJE.

 

LETAK “USLUGE ZA UDOMITELJE U SKLOPU PROGRAMA – SIGURNOST OBITELJSKOG DOMA ZA SVAKO DIJETE – AKTIVNOSTI I SERVISI ZA PROMICANJE UDOMITELJSTVA I PRUŽANJE PODRŠKE UDOMITELJSKIM OBITELJIMA

Letak možete preuzeti na slijedećem LINKU.

 

 

 

 

BESPLATNO PREDAVANJE “KAKO SE NOSITI S RAZLIČITIM EMOCIJAMA”


Predavanje za starije osobe održati će se 1.10.2020. u četvrtak u 16h u Albaharijevoj 2, Mjesni odbor Knežija.

 

Više o …

ON-LINE OKRUGLI STOL „IZAZOVI RADA SOCIJALNOG RADNIKA U DOBA EPIDEMIJE  COVID-19

Na ovom Okruglom stolu cilj nam je osnaživanje socijalnih radnika koji rade u domovima za starije i nemoćne osobe kako bi im se pomoglo u lakšem suočavanju s izazovima skrbi za starije osobe u doba COVID-19. 

Više o …

 

TRAŽIMO KOORDINATORA PROJEKTA OD 1.09.2020. GODINE

Tražimo novog zaposlenika koji ima iskustva barem 2 godine kao KOORDINATOR ILI VODITELJ PROJEKATA U UDRUGAMA, od 1.09.2020. godine
– socijalni radnik, psiholog, pedagog i dr. društveno-humanistička zanimanja.

EMITIRANJE RADIO SPOTA NA RADIO STANICAMA DILJEM REPUBLIKE HRVATSKE

18 radio postaja diljem Republike Hrvatske emitirat će spot “„Starije osobe zaslužuju poštovanje, a ne nasilje“

Više o 

DRUŽENJE UDOMITELJA I UDOMLJENE DJECE U IVANIĆ GRAD

Više o druženju..

LETAK “STOP NASILJU NAD STARIJIM OSOBAMA”

Letak možete preuzeti na slijedećem linku

RADIO SPOT

Radio spot „Starije osobe zaslužuju poštovanje, a ne nasilje“ spreman je za emitiranje.

Više o…

MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD STARIJIM OSOBAMA

Medijskom kampanjom podižemo svijest svih nas o potrebi da se osigura dostojanstven život starijih osoba.

Više o…

„KOLIKO MI U ŽIVOTU MOJE DOBRE OSOBINE POMAŽU ILI OTEŽAVAJU ODNOSE S “TEŠKIM LJUDIMA”

18.05.2020.

Jeste li se ikada zapitali koliko Vas je dobrota koštala u životu? Povrijede li Vas neki ljudi zato što im to dopustite ili zato jer ne znate drugačije?

– Predavanje za osobe starije životne dobi

Više o..

STRAH – ČEMU NAM ZAPRAVO SLUŽI?

30.04.2020.

Da li je normalno ili nenormalno plašiti se i osjećati tako u ovo vrijeme neizvjesnosti? Sve o strahu i normalnim reakcijama  saznat ćete u utorak 5.05.2020. u 15:00 sati putem video linka. Virtualna radionica je namijenjena osobama starije životne dobi.

Više o …

 BESPLATNO SAVJETOVANJE PUTEM TELEFONA, SKYPA, VIBERA VEZANO UZ POSLJEDICE IZOLACIJE ZBOG PANDEMIJE KORONA VIRUSA I PSIHOLOŠKE TRAUME ZBOG POTRESA U GRADU ZAGREBU, TE PSIHOSOCIJALNO SAVJETOVANJE ZA SVE GRAĐANE 

1.04.2020.

U Centru Sunce nudimo mogućnost besplatnog savjetovanja za građane i roditelje putem telefona, Vibera, Skypa i drugih aplikacija u dogovoru sa savjetovateljem.

Više o …

PROJEKT: „SINERGIJA ODRŽIVOG RAZVOJA I PODUZETNIČKE AKTIVNOSTI U ŠKOLSKIM KLUPAMA“ ZAVRŠAVA SVOJE PUTOVANJE

3.04.2020.

Surađivali smo s četiri osnovne i četiri srednje škole u Zagrebu, Sisku, Šibeniku i Vukovaru. Kako biste se i vi upoznali s onime što smo tijekom aktivnosti radili pogledajte naše video uratke na YouTube kanalu Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce.

Više o..

POMOĆ OBITELJI IZ ČUČERJA STRADALOJ U POTRESU

31,03,2020.

U nedjelju 22.03.2020. godine je u Zagrebu jedna draga i skromna obitelj zbog potresa na području Čučerja ostala bez svoga doma. 

Pomozite i Vi ovoj sedmeročlanoj obitelji Ćuk svojom donacijom za obnovu kuće jer svaka kuna će im biti od velike pomoći.

Više o …

ČUVAJMO PLANET SORTIRANJEM OTPADA

1.04.2020.

Koliko tjedana, mjeseci, godina treba pojedinim stvarima da se razgrade? Što svatko od nas može napraviti kako bi se smanjila količina ne sortiranog otpada u lokalnoj zajednici?

Više o..

KONZUMERIZAM – KUPUJEMO LI VIŠE OD ONOGA ŠTO NAM JE ZAISTA POTREBNO?

1.04.2020.

Koliko puta ste kupili majicu ili igračku koja vam zaista nije trebala?” Djeca postaju ciljana skupina oglašavanja.

Više o … 

KAKO JA KAO UČENIK MOGU RAZVITI SVOJU PODUZETNOST?

1.04.2020.

Imaš ideju, želiš je pretvori u djelo? Osobine kao što su stvaralaštvo, preuzimanje rizika, sposobnost planiranja i ulaganje truda u ono što ti je važno i što te veseli dobri su temelji za pokretanje svog sna.

Više o …

ZAŠTO JE ZAGAĐENJE OKOLIŠA VELIKI SVJETSKI PROBLEM?

1.04.2020.

BRIGA ZA PRIRODU NIKADA NIJE BILA OD VEĆE VAŽNOSTI – svakih osam sekundi jedno dijete u svijetu umre od posljedica trovanja kontaminiranom vodom, u ocean se svake godine baci 6 milijardi otpada..

Više o …

IMAJU LI SVA DJECA ZAISTA PRAVO IĆI U ŠKOLU I KAKO SE PRISTUP ŠKOLOVANJU NASTOJI POBOLJŠATI

1.04.2020.

Obrazovanje je temelj na kojem se razvijaju svi drugi ciljevi održivog razvoja. Obrazovanje briše nejednakost, razvija toleranciju, uklanja siromaštvo, obogaćuje gospodarstvo, doprinosi zdravlju, boljem životu i ljudima i planetu.

Više o …

OBAVIJEST KORISNICIMA

16.03.2020.

Dragi naši korisnici, prijatelji i suradnici…

obzirom na situaciju u kojoj se svi trenutno nalazimo, zbog epidemije koronavirusa (COVID-19), a prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, sve radionice, edukacije i treninzi s korisnicima su obustavljeni do daljnjega.

Više o …

POMOĆ U UČENJU ZA UČENIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

30.01.2020.

Puno školskih obaveza – učenje, zadaće, usmena ispitivanja, testovi. Teže ti ide savladavanje nekih predmeta i treba ti pomoć u učenju i  dobivanju boljih ocjena ili jednostavno želiš da ti netko pomogne u učenju kako ne bi učio/la samo nekoliko dana prije ispita?

Više o …

KONVERZACIJSKI ENGLESKI ZA SENIORE

30.01.2020.

 Osobe starije životne dobi uključite se grupu konverzacijskog, naprednog engleskog jezika. Znate engleski jezik ali biste ga željeli obnoviti, održati ili usavršiti.  Želite se lakše snalaziti na internetu ili u gledanju filmova te su vam potrebne dodatne riječi i vježbanje konverzacije…

Više o …

RAD NA RAČUNALU ILI PAMETNOM TELEFONU ZA SENIORE

30.01.2020.

 Imate poteškoća oko korištenja pametnih telefona ili ne znate kako koristiti kompjutor ili pak kako koristiti Internet, Facebook, Skype i razgovarati s djecom vam Hrvatske..? Javite nam se jer vam možemo pomoći. Naš način rada je individualan tj. volonteri će u grupi do najviše 3 osobe pomoći i naučiti Vas kako koristiti pametan telefon ili kompjutor.

Više o … 

TRENINZI ZA DJECU I MLADE S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU “MOJE PRAVO NA IGRU I SPORT”

13.01.2020.

Program “Moje pravo na igru i sport” provodi se već više od osam godina u Centru Sunce. Riječ je o prilagođenoj sportskoj školi za djecu i mlade s teškoćama u razvoju kao i nizu rekreacijskih aktivnosti za njih (od mini rukometa, mini nogometa, grupni i individualni rekreativni treninzi i dr.).

Više o …