Novosti

Datum objave: 31.07.2020

“MOJE PRAVO NA IGRU I SPORT” – SOCIJALNE USLUGE ZA DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Aktivnosti će se provoditi uživo u Dječjem vrtiću Vlakić, Martijanec (Varaždinska županija) 15. i 22.05. te online 18. i 29.5.

Više o…

 

FITNESS za roditelje i bebe 

Besplatan ciklus od 5 radionica “Fitness za roditelje i djecu od 3-18 mjeseci) održavat će se petkom od 17:00-17:45 sati, na Albaharijevoj 2 (Mjesni odbor Knežija).

Radionice se odvijaju u sklopu projekta “Zdrave navike za poticajne obitelji”, a financira ga Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Više o…

 

Klub za roditelje i djecu od 1 do 5 godina

“Klub za roditelje i djecu od 1 do 5 godina” – ciklus radionica i sportskih treninga koji će uključivati  interaktivne vježbe, razvojne igre, igre za poticanje razvoja senzorike te motoričkog i kognitivnog razvoja djeteta.

BESPLATNA ogledna radionica 18. ili 25.03.2024. u 17 sati.

Prijave za Klub uz plaćanje ispunite najkasnije do 30.03.2024. na linku:  https://forms.office.com/e/FGzesUsUUU

Više o…

 

5. STRUČNI SKUP U SKLOPU PROJEKTA “SUNCE MEĐU NAMA”

Održan je 5. stručni skup na temu „SPREMNOST TREŠNJEVKE ZA PANDEMIJU I PRIKAZ REZULTATA MAPIRANJA POTREBA U KRIZNIM SITUACIJAMA„ u prostoru Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce na Knežiji, Albaharijeva 2, Zagreb.

Više o…

 

STRUČNI SKUP I OKRUGLI STOL “ZDRAVLJE DJECE S TEŠKOĆAMA” I “POBOLJŠANJE ZDRAVSTVENIH USLUGA”

U sklopu projekta „MOJE PRAVO NA IGRU I SPORT“održat ćemo:

  • Stručni skup „Zdravlje djece i mladih s teškoćama u razvoju“ –  18.10.2023.
  • Okrugli stol „Kako poboljšati zdravstvene usluge za djecu s teškoćama u razvou“ – 25.10.2023.

Više o …

Upisi za volontere u sklopu projekta “Moje pravo na igru i sport”

Od ove školske godine Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce će se baviti s djecom s teškoćama u razvoju  od 1-14 godina. Imamo niz aktivnosti i socijalnih usluga za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji. Priključi se našem timu volontera!

Više o …

Prijavnica za djecu s teškoćama u razvoju do 14 godina na aktivnosti

U tijeku su upisi za aktivnosti u sklopu projekta “Moje pravo na igru i sport”. Program je namijenjen djeci i mladima s teškoćama u razvoju od 1-14 godina starosti i njihove roditelji.

Aktivnosti se odvijaju u Albaharijevoj 2 (Mjesni odbor Knežija).

Više o …

Obitelj danas za buduće sutra

Projekt se financira iz proračuna Grada Zagreba i traje od 1.10.2023.-30.4.2024.Nositelj projekta „OZANA“.

Udruga je osnovana i djeluje kao socijalno-humanitarna neprofitna organizacija čija je osnovna zadaća skrb o djeci s poteškoćama u razvoju i odraslim osobama s trajnim intelektualnim, tjelesnim i osjetilnim oštećenjima.

Partner u provedbi projekta: Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce

Više o…

 

5. STRUČNI SKUP U SKLOPU PROJEKTA “SUNCE MEĐU NAMA”

Najavljujemo peti stručni skup u sklopu projekta “Sunce među nama” koji će se baviti rezultatima provedenog istraživanja uz osvrt na posljednju temu “Smanjenje rizika i spremnost za pandemiju na razini lokalne zajednice”. Datum je 13. listopada 2023. u 12 sati na lokaciji Albaharijeva 2, Knežija, Zagreb.  Po završenom stručnom skupu objavit ćemo zaključke.

Projekt “Jačanje kapaciteta Centra Sunce za lokalnu zajednicu- Sunce među nama” (UP.04.2.1.11.0160) provodi Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce, uz sufinanciranje Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, te sufinanciranje Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Više o…

 

Kako se građani Trešnjevke pripremaju za krizne situacije: Uvidi iz novog istraživanja

Istraživanje Centra Sunce pruža uvide u potrebe i percepcije građana Trešnjevke u Zagrebu kada je riječ o kriznim situacijama. Ovaj članak donosi zanimljive zaključke iz ovog istraživanja.

Više o…

Savjeti za nošenje s ekstremnim ljetnim temperaturama – važnost lokalne zajednice i pripreme

Donosimo savjete stručnjaka iz različitih područja, ali prije svega podsjećamo da se moramo svi aktivno uključiti u stvaranje boljih i sigurnijih uvjeta za život u našim lokalnim zajednicama.

Više o…

Aktivno tijelo, aktivan um: Utjecaj sportskih aktivnosti na čitanje i pisanje

U sklopu projekta „Moje pravo na pokret, govor i čitanje“ objavljen je i 5. po redu stručni članak. Autor članka: Hrvoje Belušić, prof. kineziologije, kineziterapeut i nogometni trener – koordinator projekata – trener – asistent voditelju – Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce

Više o…

Iskustvo proučavanja katastrofa u lokalnoj zajednici – osvrt stručnjaka

Pročitajte osvrt stručnjaka o tijeku i bitnim elementima projekta Tomislava Dominića, mag. soc., Voditelj obrade podataka i sudjelovanje u izradi metodologije za Mapiranje na projektu „ Jačanje kapaciteta Centra Sunce za lokalnu zajednicu – Sunce među nama”

Više o…

Važnost i uloga roditelja u poticanju čitalačkih vještina djeteta – (4.dio)

U sklopu projekta „Moje pravo na pokret, govor i čitanje“ objavljen je i 4. po redu stručni članak. Autorica članka: dr.sc. Eva Anđela Delale, prof psih, voditeljica književnih susreta, grupa podrške i edukacija za roditelje.

Više o…

PREGLED RADIONICA ’22-’23 – Klub Čitača “Sunca Za Mlade”

od prosinca 2022. do lipnja 2023., održali smo seriju radionica pod vodstvom iskusnih stručnjakinja: Vesne Totić i Marie Tomić Preiner. Svaka od njih vodila je po 20 radionica, s posebnim fokusom na rad s mladima s invaliditetom, ali i bez invaliditeta. Pogledajte i video.

Više o…

KALENDAR AKTIVNOSTI U LIPNJU – za MPNPGČ

Nastavljamo s našim radionicama za projekt “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj pred čitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju (UP.02.1.1.15.0028)za LIPANJ 2023

Više o…

 

 

Četvrta SENIORijada uspješno održana u Domu za starije osobe PARK

Četvrta SENIORijada održana je danas, u trajanju od 9 do 11 sati, u Domu za starije osobe PARK, Ivaničgradska u Zagrebu. Brojni sudionici su se natjecali i zabavljali kroz različite aktivnosti, a sve u cilju promicanja aktivnog starenja i uključivanja seniora u društveni život.

Više o…

Prikupljeni savjeti stručnjaka na stručnom skupu o smanjenju rizika od ekstremnih temperature – 18.5.2023.

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce organizirao je stručni skup pod nazivom “Smanjenje rizika i spremnost za ekstremne temperature na razini lokalne zajednice”. Skup je okupio stručnjake iz različitih područja kako bi raspravljali o mjerama koje se mogu poduzeti radi smanjenja rizika od ekstremnih temperatura.

Više o…

IZ PRVE RUKE: Radionice projekta “Moje pravo na pokret, govor i čitanje”

Radionice koje su se odvijale u sklopu nevjerojatnog projekta “Moje pravo na pokret, govor i čitanje”, koji je trajao od prosinca 2022. do svibnja 2023. godine. Ovaj projekt osmišljen je da bude pravi festival aktivnosti, kreativnosti i učenja za djecu s i bez teškoća u razvoju, a mi smo ovdje da vas provozamo kroz njegovu srž.

Više o…

MALI INTERVJU – Julijana Matanović

ugostili smo poznatu spisateljicu Julijanu Matanović na intervjuu u sklopu projekta u sklopu projekta “Moje pravo na pokret, govor i čitanje”
Pogledajte i pročitajte mudre riječi, fascinantne priče i duboke uvide o književnosti i životu iz opisa Juljane Matanović

Više o…

KALENDAR AKTIVNOSTI U SVIBNJU – za MPNPGČ

Nastavljamo s našim radionicama za projekt “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj pred čitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju (UP.02.1.1.15.0028)za SVIBANJ 2023

Više o…

Čitanje – mentalni fitness za sva čovjekova „godišnja doba” – (3.dio)

U sklopu projekta „Moje pravo na pokret, govor i čitanje“ objavljen je i 3. po redu stručni članak ovaj puta napisane od VESNE TOTIĆ – dipl.socijalne radnice i voditeljice Kluba čitača Sunca za mlade.

Više o…

Radionice AGROTEKE u Centru Sunce – u svibnju ’23

Pridružite nam se u sklopu projekta “Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge” na besplatnoj seriji radionica AGROTEKE

Više o…

 

Školski Navigator: Individualni program učenja za vaše dijete

Program koji pruža individualnu podršku učenicima kako bi im pomogao unaprijediti njihove ocjene i školski uspjeh. Naši stručnjaci za obrazovanje rade jedan na jedan s vašim djetetom, prilagođavajući pristup njihovim potrebama i izazovima.

Više o…

Sudenti ZŠEM-a predstavili projekt “Sunce među nama”

– studenti Zagrebačke škole ekonomije i managementa predstavili su projekt “Sunce među nama” svojim klegama na fakultetu. Kroz zanimljivo predavanje, studenti su istaknuli važnost razvoja i održivosti civilnog društva te društveno-ekonomskog i demokratskog razvoja RH.

Više o…

RAZVOJNA HARMONIJA – Edukacijske radionice

Edukacijska serija “Razvojna harmonija” nudi integrirani pristup razvoju djece predškolske dobi, spajajući senzoričke, motoričke i kognitivne vještine.

Namijenjeno RODITELJIMA I STRUČNJACIMA kroz 7 radionica,

Više o…

MALI INTERVJU – u sklopu projekta Moje pravo na pokret, govor i čitanje – Mario Stanić

MALI INTERVJU  – pogledajte video u sklopu projekta „Moje pravo na pokret, govor i čitanje“ o važnosti čitanja – MARIO STANIĆ – bivši nogometni reprezentativac poduzetnik i umirovljeni hrvatski nogometaš.

Više o…

KALENDAR AKTIVNOSTI u TRAVNJU 2023. GODINE – MPNPGČ (028)

Nastavljamo s našim aktivnostima u travnju 2023. za projekt “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj pred čitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju (UP.02.1.1.15.0028) . Pogledajte raspored na kalendaru.

Više o…

3. STRUČNI SKUP – 30.03.2023. – o smanjenju rizika i spremnost za poplavu: Fokus na lokalnu zajednicu Trešnjevka

– održan treći stručni skup o smanjenju rizika i spremnosti za poplavu na razini lokalne zajednice, održan u Zagrebu 30. ožujka 2023. godine.

Više o…

Uspješno održane prve radionice projekta “Zdrave navike za zdrave klince”

U suradnji s Dječjim vrtićem Vlakić u Martijancu, Varaždinskoj županiji, uspješno smo održali prve radionice za odgajatelje, stručnjake i roditelje u sklopu projekta “Zdrave navike za zdrave klince”.

Više o…

Važnost radionica za pokret, govor i čitanje (2.dio)

U sklopu projekta „Moje pravo na pokret, govor i čitanje“ objavljen je stručni članak socijalne pedagoginje i voditeljice participativnih aktivnosti čitanja Lucije Ujdenice.

Više o…

FOKUS GRUPA – jer Vaše mišljenje pomaže svima u slučaju kriznih situacija!

pridružite našoj fokus grupi o potrebama građana Trešnjevke u kriznim situacijama u Albaharijevoj 2 na Trešnjevci ili putem ONLINE platforme.

Važno je da se odazovete i podijelite svoja mišljenja

Prijavite se odmah ili saznajte više …

MALI INTERVJU – u sklopu projekta Moje pravo na pokret, govor i čitanje – Maida Arslanagić

MALI INTERVJU  – pogledajte video u sklopu projekta „Moje pravo na pokret, govor i čitanje“ o važnosti čitanja – od naše MAIDE ARSLANAGIĆ – bivšom rukometnom reprezentativkom i magistrom logopedije i sportskog menadžmenta, koja je svoja znanja i vještine spojila kako bi pomogla djeci s teškoćama u razvoju.

Više o…

ODRŽANE EDUKATIVNE RADIONICE u OŠ CESTICA ZA DJECU ROMSKE MANJINE

U sklopu projekta “Životne vještine za mlade Rome – drugačija budućnost- Varaždinska županija” nastavljamo prekrasnu suradnju s Osnovnom školom Cestica.

Više o…

BESPLATNA PREDAVANJA “PRAVNE KLINIKE ZA STARIJE OSOBE” – ožujak, travanj, svibanj 2023.

Dragi Seniori, započeli smo ponovno BESPLATNE RADIONICE / PREDAVANJA pod nazivom “PRAVNE KLINIKE ZA STARIJE OSOBE” sa invaliditetom uz više nego bitne teme:
LOKACIJA ODRŽAVANJA: NOVA CESTA 86, Udruga invalida rada Zagreb
DAN i VRIJEME: SVAKI DRUGI UTORAK od 14 do 15 sati počevši od 14.3.2023..

Više o…

SPORTSKE I KREATIVNE RADIONICE – ONLINE PRIRUČNIK

U sklopu projekta “Jačanje kapaciteta Centra Sunce za lokalnu zajednicu- Sunce među nama (UP.04.2.1.11.0160)”
osmislili i objavljujemo 12 videa snimljenih radionica (6 kreativnih i 6 sportskih s djecom i mladima s teškoćama u razvoju)

Pogledajte više na…

Održana 1. edukacija za zaposlenike, partnere i volontere u sklopu EU projekta

U petak 3.3.2023. održali smo prvu aktivnost edukacije na temu uporabe Microsoftovih alata i tehnologije u svakodnevnom radu (akt 2.1.) – “Napredno korištenje OneDrive i Sharepoint servisa”.Edukacije se održavaju sklopu projekta “Jačanje kapaciteta Centra Sunce za lokalnu zajednicu- Sunce među nama (UP.04.2.1.11.0160)”

Više o…

KALENDAR AKTIVNOSTI u OŽUJKU 2023. GODINE – MPNPGČ (028)

Nastavljamo s našim aktivnostima u ožujku 2023. za projekt “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj pred čitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju (UP.02.1.1.15.0028) . Pogledajte raspored na kalendaru.

Više o…

2. STRUČNI SKUP – 24.02.2023 – Smanjenje rizika i spremnost za potres na razini lokalne zajednice

– tema je 2. stručnog skupa koji je održan u petak u Zagrebu u organizaciji Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce. Kako se građani trebaju ponašati u ekstremnim kriznim situacijama poput potresa?

Više o…

OBJAVLJENA ANKETA  – Potrebe građana Trešnjevke u kriznim situacijama – ISPUNI I TI!

AKO ŽIVITE I/ILI RADITE NA TREŠNJEVCI ISPUNITE OVU ANKETU I PRIDONESITE SVOJIM ISKUSTVIMA I POTREBAMA NAŠEM ISTRAŽIVANJU.

ISPUNI ANKETU

(Ne)moć građana u kriznim situacijama: kako se ponašati za vrijeme potresa

članak u sklopu projekta Jačanje kapaciteta Centra Sunce za lokalnu zajednicu- Sunce među nama (UP.04.2.1.11.0160) o potresima i načinom kako se građanima može vratiti moć u kriznim situacijama.

Više o…

MALI INTERVJU – MIRO GAVRAN – 1.dio

Miro Gavran – jedan od najpoznatijih hrvatskih romanopisaca u sklopu projekta “MOJE PRAVO NA POKRET GOVOR I ČITANJE – odgovorio je na naša pitanja o VAŽNOSTI ČITANJA u MALOM INTERVJUU – 1 dio.:

Više o…

 

KALENDAR AKTIVNOSTI u VELJAČI 2023. GODINE – MPNPGČ (028)

Nastavljamo s našim aktivnostima u veljači 2023. za projekt “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj pred čitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju (UP.02.1.1.15.0028) . Pogledajte raspored na kalendaru.

Više o…

MALI INTERVJU – u sklopu projekta Moje pravo na pokret, govor i čitanje – Matej Sakoman

MALI INTERVJU  – pogledajte video u sklopu projekta „Moje pravo na pokret, govor i čitanje“ o važnosti čitanja – od našeg poznatog psihologa MATEJA SAKOMANA.

Više o…

Važnost čitanja i razvoja predčitalačkih i čitalačkih sposobnosti! (1. dio)

U sklopu projekta „Moje pravo na pokret, govor i čitanje“ objavljen je prvi stručni članak naše prof. kineziologije Božice Križanić i autorice projekta.

Više o…

TRAŽIMO VOLONTERE ZA EU PROJEKT – SUNCE MEĐU NAMA

U sklopu projekta „Jačanje kapaciteta Centra Sunce za lokalnu zajednicu- Sunce među nama“(UP.04.2.1.11.0160) primamo prijave za poziciju VOLONTERA

Više o…

 

Trešnjevka spremna za katastrofe?

Projekt “Jačanje kapaciteta Centra Sunce” pomaže lokalnoj zajednici u boljoj pripremi za krizne situacije.
Kako pravodobno pripremiti građane za potencijalne katastrofe poput potresa, poplava, industrijskih nesreća, ektremnih temperatura i epidemija/pandemija?

Više o…

PRIJAVE ZA VOLONTIRANJE – ASISTENT U SKLOPU DVA PROJEKTA – RASPORED TRENINGA

U sklopu dva projekta tražimo 10 i više asistenata/volontera u treningu za djecu/mlade s teškoćama u razvoju.

Više o…

Održana predavanja za stručnjake – 14.12. i 16.12.2022.

U sklopu aktivnosti za partnerske organzacije unutar projekta Sigurnost obiteljskog doma za svako dijete- aktivnosti i servisi za promicanje udomiteljstva i pružanje podrške udomiteljskim obiteljima” u protekla dva dana, 14. i 16.12.2022., održana su dva online predavanja za stručnjake.

Više o…

Započeli smo radionice za djecu i mlade

U sklopu projekta “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” održane su prve 4 radionice za 4 različite grupe za djecu u utorak 13.12.2022. i srijedu 14.12.2022.

Više o…

BESPLATNA PRAVNA POMOĆ ZA SENIORE – 19.12.2022.

Pozivamo Vas da dođete na besplatnu pravnu edukaciju u ponedjeljak 19.12.2022. u 17 sati u Bencekovićevoj 19 u Zagrebu i saznajte što Vam sve nudimo u sklopu “BESPLATNE PRAVNE POMOĆI ZA SENIORE” koju održava naš pravnik u sklopu projekta “Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge”. Edukacije financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Više o…

STRUČNI SKUP – 8.12.2022 – Građani moraju biti bolje educirani o tome kako se ponašati u kriznim situacijama

Pročitajte zaključake Stručnog skupa na temu Industrijske nesreće i/ili nuklearne katastrofe održanog u organizaciji Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce u sklopu projekta kojemu je jedan od ciljeva educirati građane Grada Zagreba da organiziranije reagiraju u kriznim stanjima ne ometajući, pritom, rad hitnih i dežurnih službi.

KALENDAR AKTIVNOSTI – MOJE PRAVO NA POKRET, GOVOR I ČITANJE 2022/2023

Pregledajte kalendare aktivnosti u sklopu projekta  “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj pred čitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju (UP.02.1.1.15.0028).

Mali intervju – Marijana Perinić?

Naša poznata spisateljica, komičarka, imitatorica, voditeljica i jedna od najsvestranijih Hrvatica MARIJANA PERINIĆ dala je mali osvrt o bitnosti čitanja i iskreno odgovorila na našim par upita za našu inicijativu projekta “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj pred čitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju (UP.02.1.1.15.0028)

MOTIVACIJSKO PREDAVANJE – UDOMITELJSTVO KAO POZIV – je li to za mene?

U srijedu 30.11.2022. održali smo online predavanje„Udomiteljstvo kao poziv – je li to za mene?“za tvrtku In2

TIJEK RAZVOJA PROJEKTA – 29.11.2022. – drugi roditeljski sastanak

29.11.2022. imali smo drugi roditeljski sastanak sa roditeljima djece korisnika na projektu “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj pred čitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju (UP.02.1.1.15.0028).

Održan sastanak volontera u utorak, 22.11.22. – JA MOGU JA HOĆU

U utorak, 22.11.22. održali smo sastanak volontera za volontere koji pružaju pomoć u učenju u sklopu projekta “Ja mogu, ja hoću-edukacija i osposobljavanje”.

KLUB ČITAČA SUNCA ZA MLADE S INVALIDITETOM – Prijavnica za sudjelovanje

Od prosinca 2022. godine planiramo krenuti s aktivnosti “Klub čitača za mlade” u sklopu projekta “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj pred čitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju (UP.02.1.1.15.0028).
Za mlade do 25 godina starosti.

Upoznavanje volontera s ciljevima i metodologijom projekta “Sunce među nama”

U sklopu projekta “Jačanje kapaciteta Centra Sunce u lokalnoj zajednici- Sunce među nama”( UP.04.2.1.11.0160) održali smo 3 sastanka za volontere koji će sudjelovati u provedbi ankete/ vođenju fokus grupe/ pomoć oko organizacije stručnih skupova te unosa podataka.

POZIV VOLONTERIMA – PRIJAVITE SE ZA ASISTENTA DJECI S TEŠKOĆAMA I DJECI PREDŠKOLSKE DOBI

U sklopu projekta “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj predčitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju (UP.02.1.1.15.0028).
Tražimo 10 volontera za poziciju: asistent djeci s teškoćama i djeci predškolske dobi.

KLUB ČITAČA SUNCA ZA MLADE – Prijavnica za sudjelovanje

Od prosinca 2022. godine planiramo krenuti s aktivnosti “Klub čitača za mlade” u sklopu projekta “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj pred čitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju (UP.02.1.1.15.0028).
Za mlade do 25 godina starosti.

ONLINE GRUPA PODRŠKE ZA UDOMITELJE 16.11.2022. – tema RAZVOJ SAMOPOUZDANJA DJETETA

U srijedu, 16.11.22. održali smo grupu podrške za udomitelje u sklopu projekta “Sigurnost obiteljskog doma za svako dijete – aktivnosti i servisi za promicanje udomiteljestva i pružanje podrške udomiteljskim obiteljima.

ODRŽANA AKTIVNOST ZA UDOMITELJE – 4.11.2022. – Zlatna kartica – IT radionica

U petak, 4.11.2022., u sklopu projekta “Sigurnost obiteljskog doma za svako dijete- aktivnosti i servisi za promicanje udomiteljstva i pružanje podrške udomiteljskim obiteljima” asistentica voditeljice projekta Centra Sunce Iva Majcek vodila je udomiteljske obitelji i udomljenu djecu na izložbu “World of robots” u Galeriju Klovićevi dvori. Ova aktivnost održala se u sklopu aktivnosti “Zlatna kartica” – IT radionica.

DODJELA FINANCIJSKE POTPORE – za projekt MOJE PRAVO NA IGRU I SPORT – 3.11.2022.

Jučer smo potpisali s Ministarstvom zdravstva trogodišnji ugovor za financiranje programa “Moje pravo na igru i sport”.
Sretni smo sto ćemo iduće tri godine provoditi aktivnosti za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i njihove obitelji. Pratite nas kako bi se na vrijeme uključili u naše aktivnosti.

SURADNJA – KLJUČ USPJEHA projekta “Sunce među nama”

Suradnja sa sociologom Tomislavom Dominićem i timom iz Centra Sunce u izradi metodologije za mapiranje potreba građana Tešnjevke u slučajevima katastrofa daje prve kvalitetne rezultate.

Održan sastanak volontera u četvrtak, 27.10.22. – JA MOGU JA HOĆU

U sklopu projekta “Ja mogu, ja hoću – edukacija i osposobljavanje” održali smo u četvrtak, 27.10.22. sastanak volontera za volontere koji pružaju pomoć u učenju.

ODRŽANO PREDAVANJE “Zona oslobođenja od stresa” ZA UDOMITELJE – 26.10.2022.

U sklopu projekta “Sigurnost obiteljskog doma za svako dijete- aktivnosti i servisi za promicanje udomiteljstva i pružanje podrške udomiteljskim obiteljima”

u srijedu, 26.10.22. održali smo u sklopu aktivnosti “Zona oslobođenja od stresa” predavanje za udomitelje.

ZA MLADE ROME ODRŽANA RADIONICA “SAMOPOUZDANJE” 24.10.2022.

U ponedjeljak, 24.10.22. održali smo radionicu “Samopouzdanje” u Osnovnoj školi Zvonimira Franka, Kutina
u sklopu aktivnosti “Savjetovanje za profesionalni razvoj” koja se provodi u sklopu projekta “Životne vještine za mlade Rome- drugačija budućnost- Sisačko- moslavačka županija”.

ODRŽANA PREDAVANJA ZA UDOMITELJE – kolovoz, listopad 2022.

Održali smo 2 predavanja u sklopu aktivnosti “Mala škola za kvalitetno udomiteljstvo” za udomitelje na temu:

11.08.2022. „Komunikacija – što je čini i kako biti bolji sugovornik?“
11.10.2022. „Obitelj–sustav koji se mijenja“

ODRŽANE GRUPE PODRŠKE ZA UDOMITELJE – srpanj, rujan, listopad 2022.

U sklopu projekta “Sigurnost obiteljskog doma za svako dijete- aktivnosti i servisi za promicanje udomiteljstva i pružanje podrške udomiteljskim obiteljima” održali smo 3 grupe podrške za udomitelje.

Grupe su održane: 14.7. , 9.9. i 6.10.2022.

BESPLATNA PREDAVANJA “PRAVNE KLINIKE ZA STARIJE OSOBE” – studeni i prosinac 2022

Dragi Seniori,
Za vas ponovno organiziramo BESPLATNE RADIONICE / PREDAVANJA u sklopu projekta “Seniorski aktivizam uz inovativne usluge” – pod nazivom “PRAVNE KLINIKE ZA STARIJE OSOBE” uz više nego bitne teme:
Za potrebe projekta”SUNCE MEĐU NAMA” – MAPIRANJE POTREBA TREŠNJEVKE – TRAŽIMO VOLONTERE!
Prijave za volontiranje najkasnije do 20.10.2022.Volontiranje i edukacije se provode u skopu projekta “Jačanje kapaciteta Centra Sunce za lokalnu zajednicu- Sunce među nama” (UP.04.2.1.11.0160)” koji je sufinanciran iz Europske unija iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Više o…

RADIONICA “PROVEDBA EU PROJEKATA” – Centar Sunce u suradnji sa Snagom Ideje

VAŽNA JE OBAVIJEST za sve koji su već dobili nepovratna sredstva iz EU fondova.

Centar Sunce je u suradnji sa Snagom Ideje d.o.o. prepoznao potrebu i organizirao radionice/module “PROVEDBA EU PROJEKATA” koji će Vam pomoći da vaši projekti budu realizirani po planu.

PRIJAVI SE I TI i saznaj više ovdje…

 Sportsko-rekreativna radionica u listopadu 2022 “Životne vještine za mlade Rome- drugačija budućnost”- Varaždinska županija”

U četvrtak, 6.10.2022. održali smo sportsko-rekreativne radionice za djecu od 5.- 8. razreda u Osnovnoj školi Cestica u sklopu projekta “Životne vještine za mlade Rome- drugačija budućnost”- Varaždinska županija”.

Više o …

2. godina projekta – Životne vještine za mlade Rome- drugačija budućnost- Varaždinska županija

sklopu projekta “Životne vještine za mlade Rome – drugačija budućnost- Varaždinska županija” održali smo radionice za djecu i roditelje u Imbriovcu Jalžabetskom i osigurali im donacije.

Više o…

Završena 1. godina projekta „Životne vještine za mlade Rome – drugačija budućnost“ u županijama:  1. Sisačko-moslavačka županija  / 2. Varaždinska županija

Završena je 1. godina projekta „Životne vještine za mlade Rome – drugačija budućnost“- Sisačko-moslavačka županija i Varaždinska županija, financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, za period od 1.09.2021. do 31.08.2022. godine

Cilj projekta je bio osigurati poticajno okružje za kvalitetniji život Roma na području Sisačko-moslavačke županije s naglaskom na njihovo osnaživanje za odgovorno roditeljstvo, zaštitu reproduktivnog zdravlja, prevenciju alkoholizma i nasilja te poticanje njihove veće zapošljivosti i boljeg upravljanju financijama.

Više o projektu u Sisačko-moslovačkoj županiji

Više o projektu u Varaždinskoj županiji

ZDRAVE NAVIKE ZA ZDRAVE KLINCE

Program „Zdrave navike za zdrave klince“ osmišljen je za roditelje i djecu predškolske i školske dobi kako bi kroz sport, rekreaciju, kreativne, senzoričke, glazbene i druge radionice i druženja razvijali zdrave navike koje su temelj za razvoj zdrave djece i otpornih obitelji i pojedinaca.

Više o…

Vijest za roditelje djece s invaliditetom i roditelje mladih osoba do 25 godina u sklopu projekta “Moje pravo na pokret, govor i čitanje”

Od listopada 2022. godine planiramo krenuti s aktivnostima za djecu i mlade do 25 godina, kao i djecu i mlade s invaliditetom u sklopu projekta “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj pred čitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju (UP.02.1.1.15.0028).

Pozivamo roditelje djece s invaliditetom i roditelje mladih osoba do 25 godina da prijave svoju djecu najkasnije do 23.09.2022. godine

Aktivnosti projekta “Jačanje kapaciteta Centra Sunce za lokalnu zajednicu – Sunce među nama”

Održali smo dva sastanka s partnerima Centar Ozana i Udrugom za Down Sindrom te snimateljem i producentom Sinišom vezano za aktivnost Jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnoga društva.

 

U sklopu ove aktivnosti snimit ćemo 6 kreativnih radionica i 6 sportskih radionica i izraditi 12 videa te ih postaviti na Youtube kanal. Tokom rujna radimo plan i dogovaramo koncept videa, nakon čega ćemo snimati radionice u Centru Sunce i partnerskim organizacijama.

Više o …

ODRŽANE RADIONICE I PODJELJENI PAKETI u sklopu projekta “Životne vještine za mlade Rome- drugačija budućnost”

U srijedu, 31.8.2022. u Romskom naselju u Kutini u sklopu projekta “Životne vještine za mlade Rome- drugačija budućnost- Sisačko-moslavačka županija” podijelili smo poklon pakete za obitelji i održali smo radionice za djecu i roditelje.

Više o…

CJENIK CENTRA ZA EDUKACIJU I SAVJETOVANJE SUNCE 2022./2023. GODINA

Sukladno Zakonu o uvođenju Eura kao službene valute u RH od jučer smo objavili naš cjenik usluga sa dvojno označenim cijenama u kunama i eurima.

 

Više o …

ODRŽAN OKRUGLI STOL “Nasilje među Romima – istina ili laž”

U utorak 30.8.2022. održali smo online okrugli stol “Nasilje među Romima- istina ili laž”, u sklopu projekta “Živote vještine za mlade Rome- drugačija budućnost”.

 

 

Više o…

Sunce među nama – planovi i entuzijazam

29.8. i 30.8.2022. kontaktirali smo našeg sociologa Tomislava Dominića i započeli izradu metodologije za Mapiranje potreba građana Trešnjevke u slučajevima katastrofa u sklopu projekta Jačanje kapaciteta Centra Sunce za lokalnu zajednicu- Sunce među nama (UP.04.2.1.11.0160)

Dogovoren je plan da uskoro započnemo sa stručnim skupovima i kontaktiranju stručnjaka koji se bave katastrofama na lokalnoj razini.

POZIV NA OKRUGLI STOL
„Nasilje među Romima- istina ili laž”

koji će se održati u utorak, 30. kolovoza 2022. godine od 17:00

Na ovom Okruglom stolu cilj nam je razmijeniti različite ideje i prikazati primjere dobre prakse u integraciji mladih Roma u zajednici kao i popričati i prodiskutirati o rezultatima dobivenim kratkom anketom o stavovima javnosti o životu Roma te pojavi i prevenciji mogućeg nasilnog ponašanja među Romima.

Više o…

TRAŽIMO LOGOPEDA

PRIDRUŽITE SA NAŠEM TIMU:
Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce traži Logopeda – voditelj participativne aktivnosti čitanja i razvoja čitalačkih kompetencija djece s teškoćama u razvoju i djece urednog razvoja (m/ž)

Više o…

DONIRAJ, POMOZI DRUGIMA!

U sklopu projekta „ Životne vještine za mlade Rome – drugačija budućnost – Varaždinska županija“
Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce poziva sve građane da se priključe AKCIJI PRIKUPLJANJA NAMJEŠTAJA ZA POTREBE ROMSKE OBITELJI  iz Varaždinske županije, kako bi se što kvalitetnije socijalizirala u neromsko naselje.

Više o …

MOJE PRAVO NA POKRET, GOVOR i ČITANJE  – NAJAVA

Od 6. srpnja 2022. do 6. srpnja 2023. godine provodit ćemo projekt “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj pred čitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju (UP.02.1.1.15.0028) je sufinanciran u sklopu programa Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Više o …

AKTIVNOSTI NA PROJEKTU SUNCE MEĐU NAMA

Ovaj mjesec naš vrijedni Siniša – snimatelj i režiser filmova za YouTube kanal obilazi sportske treninge i kreativne radionice s djecom i mladima s teškoćama u razvoju kako bi se upoznao s djecom, roditeljima, trenerom i voditeljima.

Više o …

“SUNCE MEĐU NAMA” – ESF PROJEKT

Od 19. travnja 2022. do 19. listopada 2023. na području Grada Zagreba provodimo projekt Jačanje kapaciteta Centra Sunce za lokalnu zajednicu- Sunce među nama (UP.04.2.1.11.0160) financiran u sklopu programa Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice.

Više o …

OKRUGLI STOL „VOLONTERSKI RAD VS. PLAĆENI RAD”

U sklopu programa „Ja mogu, ja hoću – educiranje i osposobljavanje“ koji financira Središnji državni ured za demografiju i mlade, Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce organizira okrugli stol na temu „Volonterski rad vs. plaćeni rad“ koji je BESPLATAN za sve građane. Cilj okruglog stola je promoviranje volontiranja i aktivizma među mladima i davanje sve veće važnosti volonterskom radu u krugovima hrvatskih poslodavaca.

Više o …

BESPLATNA PRAVNA POMOĆ – 10.05.2022.

Pozivamo Vas da dođete na besplatnu pravnu edukaciju 10.05.2022. u 17 sati u Albaharijevoj 2 i saznajte što Vam sve nudimo u sklopu “BESPLATNE PRAVNE POMOĆI ZA SENIORE” koju održava naš pravnik u sklopu projekta “Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge”, a koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Više o …

SUVLASNIŠTVO NA NEKRETNINAMA I POKRETNINAMA- besplatna pravna edukacija

Vas da dođete na besplatnu pravnu edukaciju 12.04.2022. u 17 sati u Albaharijevoj 2 “Suvlasništvo na nekretninanma i pokretninama” koju održava naš pravnik u sklopu projekta “Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge”, a koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Više o …

ONLINE RADIONICE – MALA ŠKOLA ZDRAVLJA I FIT UDOMITELJSKA OBITELJ

U periodu od 22.03. do 31.05.2022. godine Centar Sunce će provoditi svaki utorak u 18 sati Online radionice vezane za psiho-fizičko zdravlje udomiteljskih obitelji (sudjeluju udomitelji i djeca zajedno preko Microsoft Teamsa).

Više o … 

PRIKLJUČI SE AKCIJI, DONIRAJ, POMOZI DRUGIMA!

U sklopu projekta „ Životne vještine za mlade Rome – drugačija budućnost“ Centar  Sunce poziva sve građane koji su u mogućnosti, da se priključe akciji prikupljanja higijenskih potrepština i školske opreme za djecu, za Rome iz potresom pogođenih područja Gline, Siska, Petrinje i okolice, kao i za Rome s područja Varaždinske županije.

Više o …

3. FOTOGRAFSKA RADIONICA – ONLINE

Treća fotografska radionica za seniore (50+) održat će se 2.03.2022. godine od 10:00h-11:00 sati.

Više o …

RASPORED ONLINE AKTIVNOSTI ZA SENIORE 50+ VELJAČA 2022

Priključite se i Vi BESPLATNIM Online radionicama u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb.

Više o …

MOTIVACIJSKO PREDAVANJE O UDOMITELJSTVU – ONLINE

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce poziva sve zainteresirane građane na besplatno online predavanje “Udomiteljstvo kao poziv- je li to za mene” koje će se održati 28.2.2022. u 18 sati.

Prijave na: iva.majcek@ti-si-sunce.hr

Više o …

AGROTEKA

U sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge” koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb održat ćemo set BESPLATNIH ONLINE edukacija iz područja agronomije i vrtlarstva

EDUKACIJA O UGROŽENOSTI ZDRAVLJA STARIJIH OSOBA NAKON IZLOŽENOSTI POPLAVAMA

11.01.2022 godine u 17:30 sati održat ćemo Edukaciju o ugroženosti psihičkog i fizičkog zdravlja starijih osoba nakon izloženosti poplavama: UPUTE ZA SAMOPOMOĆ. Edukacija se odvija online putem Microsoft Teamsa.

Više o …

ČESTIT BOŽIĆ

 

 

 

 

PITAJ PRAVNIKA

U sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge” koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb nudimo Vam aktivnost “PITAJ PRAVNIKA”.

Više o …

ZAVRŠEN PROJEKT „ŽIVOTNE VJEŠTINE ZA MLADE ROME”

Završen je projekt „Životne vještine za mlade Rome – drugačija budućnost“, finaciran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, za period od 1.10.2020. do 30.11.2021. godine. Cilj projekta je bio osigurati poticajno okružje za kvalitetniji život Roma na području Sisačko-moslavačke županije.

Više o …

PRAVNA KLINIKA – EDUKACIJE UŽIVO I ONLINE

U sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge” koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb održat ćemo set edukacija iz područja prava.

Edukacije ONLINE održavat će se četvrtkom u 18 sati, putem Microsoft Teamsa.

Više o …

PRIDRUŽITE SE NASTAVKU KAMPANJE „SAMOĆA BOLI” ZA OSOBE STARIJE ŽIVOTNE DOBI

Centar Sunce iz Zagreba pokrenuo je kampanju „Samoća boli” za uključivanje osoba starije životne dobi u besplatne Online aktivnosti, radionice i edukacije, kako bi barem malo smanjili izolaciju i samoću starijih osoba zbog pandemije Covida 19, a da ostanu u sigurnosti vlastitog doma. Aktivirajte se i budite podrška barem jednoj starijoj osobi iz vaše sredine u ovo izazovno vrijeme, vrijeme kada su mnoge osobe same i izolirane od svojih najmilijih i zajednice u kojoj žive. Brinite o njihovom fizičkom i psihičkom zdravlju i potaknite ih na nove stvari.

Više o …

BESPLATNO SAVJETOVANJE I GRUPE PODRŠKE

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce uz financiranje Grada Zagreba i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu projekata, nudi BESPLATNO savjetovanje za osobe starije od 50 godina (koje su u mirovini), za udomitelje, za roditelje/skrbnike djece i mladih s teškoćama u razvoju, za nezaposlene i dr.

Više o …

NASTAVAK SENIORSKIH AKTIVNOSTI UŽIVO I ONLINE 2021/22.

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce iz Zagreba nastavlja i ove jeseni  kampanju „Samoća boli” za uključivanje osoba starije životne dobi u besplatne Online aktivnosti, radionice i edukacije, ali i radionice uživo za one iz Grada Zagreba, kako bi se u ovom izazovnom razdoblju čim više uključili u lokalnu zajednicu.

Više o …

Održana treća SENIORijada Centra Sunce

Danas 29.10.2021. godine u Domu za starije i nemoćne osobe Park, Lašćinska, u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb održana je treća SENIORijadaCentra Sunce.

Više o …

STRUČNI SKUP „DAVANJE POVRATNIH INFORMACIJA KAO METODA ZA POSTIZANJE POZITIVNIH PROMJENA KOD KLIJENATA“

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce pod vodstvom Tanje Prekodravac profesorice psihologije organizira stručni online skup na temu  „Davanje povratnih informacija kao metoda za postizanje pozitivnih promjena kod klijenata“

ONLINE TEČAJ INFORMATIKE ZA SENIORE

Započeo online tečaj informatike na kojem će seniori imati priliku naučiti kako se služiti računalom.
Tečaj se održava Online svakog četvrtka od 16 do 17 sati.

Više o …

AGROTEKA: ONLINE PREDAVANJE “ČUVANJE SJEMENA”

Agroteka: 5. predavanje “Čuvanje sjemena” 18. 05. 2021. u 13 sati. Predavač: Marija Zrnić, mag.ing.agr. Što su to genetski modificirani organizmi (GMO) i što znači da je sjemenom neke biljke genetski manipulirano? Što su hibridi, a što sorte i kako nastaju?  

Više o …

PRIKLJUČI SE AKCIJI, DONIRAJ, POMOZI DRUGIMA!

U sklopu projekta „ Životne vještine za mlade Rome – drugačija budućnost“ Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce poziva sve građane koji su u mogućnosti, da se priključe akciji prikupljanja higijenskih potrepština za Rome iz potresom pogođenih područja Gline, Siska, Petrinje i okolice.

Više o …

ONLINE STRUČNI SKUP “STRES I PRODUKTIVNOST ZAPOSLENIKA”

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce pod vodstvom Tanje Prekodravac profesorice psihologije organizira stručni online skup na temu “Stres i produktivnost zaposlenika”.

Skup je namijenjen stručnjacima iz sustava socijalne skrbi, a održat će se 12.svibnja 2021. od 17:00 do 18:30 sati.

Više o …

3. FOTOGRAFSKA RADIONICA – ONLINE

Treća fotografska radionica za seniore (50+) održat će se 11.5.2021. godine od 10:00h-11:30h.

Ukoliko se netko želi uključiti može koristiti samo mobitel za fotografiranje i svoje fotografije seniori mogu poslati na mail: frano@glefotka.com,kako bi na ovoj 3.radionici mogle biti analizirane.

Više o …

PRAVNA KLINIKA – ONLINE PREDAVANJA

Centar Sunce uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Zagreba u sklopu projekata „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ nudi niz BESPLATNIH ONLINE aktivnosti za osobe starije životne dobi. 

Online predavanja se odvijaju putem Microsoft Teamsa, a link za priključivanje na isto ćete dobiti na Vašu E-mail adresu.

Više o …

RASPORED ONLINE AKTIVNOSTI ZA SENIORE 50+ ZA TRAVANJ 2021

Priključite se i Vi BESPLATNIM Online radionicama u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb.

Više o …

KOMPOSTIRANJE I PRIKAZ IZRADE KOMPOSTERA – ONLINE

Poziv na on-line predavanje “Kompostiranje i prikaz izrade kompostera” održat će se 27.04.2021. godine u 13:00 sati. Predavačica Marija Zrnić mag.ing.agr.

Više o …

PRVA ONLINE FOTOGRAFSKA RADIONICA ZA SENIORE

Poziv na PRVU ONLINE FOTOGRAFSKU RADIONICU  održat će se 26.04.2021. godine u 10:00 sati. Predavač Frano Ožbolt.

Više o …

BRZO HODANJE I VJEŽBANJE ZA SENIORE 50+

Centar Sunce uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Zagreba organizira brzo hodanje od Knežije do Jaruna s vježbanjem i povratak, odvijat će se dva puta tjedno i od travnja 2021. godine, utorkom i petkom od 10:00 do 11:30 sati.

Više o …

ONLINE STRUČNI SKUP „MATEMATIKA EMOCIJA“

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce pod vodstvom Tanje Prekodravac profesorice psihologije organizira stručni online skup na temu  „Matematika emocija“. Skup je namijenjen stručnjacima iz sustava socijalne skrbi, a održat će se putem Microsoft Teams-a u srijedu, 28.travnja 2021. od 17 do 18:30 sati.

Više o …

MOTIVACIJSKO PREDAVANJE O UDOMITELJSTVU – ONLINE

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce vas poziva na motivacijsko predavanja pod nazivom „Udomiteljstvo kao poziv – je li to za mene?“ koje će se održati u utorak, 27.4. od 17 do 18 sati putem platforme Microsoft Teams. Predavanje će voditi Maria Tomić Preiner, diplomirana psihologinja i socijalna radnica.

Više o …

RASPORED ONLINE AKTIVNOSTI ZA SENIORE 50+ ZA TRAVANJ 2021

Priključite se i Vi BESPLATNIM Online radionicama u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb.

Više o …

ONLINE STRUČNI SKUP „ZDRAVE NAVIKE I OČUVANJE ZDRAVLJA STRUČNJAKA NA RADNOM MJESTU“

Skup je namijenjen stručnjacima iz sustava socijalne skrbi, a održat će se putem Microsoft Teams-a u srijedu, 14.travnja 2021. od 17 do 18:30 sati. Sudjelovanje na stručnom skupu je besplatno i boduje se od strane Hrvatske komore socijalnih radnika s 5 bodova.

Više o …

POZIV NA ONLINE PREDAVANJE “URBANA PERMAKULTURA”

Poziv na on-line predavanje Urbana permakultura 13.4.u 11h, predavač je Marija Zrnić, ing.mag.agr. 

Prijava do 12.4. na mail: vesna.totic@ti-si-sunce.hr

Više o …

KREATIVNE RADIONICE ZA SENIORE NA YOUTUBE KANALU SUNCA

Priključite se i Vi BESPLATNIM KREATIVNIM radionicama na našem YouTube kanalu u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb.

YOUTUBE KANAL CENTRA SUNCE – SUBSCRIBED

OKRUGLI STOL „KAKO RAZVIJATI KVALITETNE USLUGE U LOKALNOJ ZAJEDNICI ZA POTICANJE USPJEHA MLADIH ROMA”

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce organizira on-line okrugli stol: „Kako razvijati kvalitetne usluge u lokalnoj zajednici za poticanje uspjeha mladih Roma” koja će se održati 30. ožujka 2021. godine od 15:30 do 17:00 sati preko on-line Teams aplikacije.

Više o …

ZAVRŠENE ONLINE RADIONICE ZA RODITELJE U DJEČJEM VRTIĆU ČIGRA

Završili smo set od osam Online radionica za roditelje djece predškolske dobi u Dječjem vrtiću Čigra. Radionice su se odvijale od 1.02. do 22.03.2021. godine. Radionice su se odvijale u sklopu projekta “Zdrave navike za zdrave klince” kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Više o …

STRUČNI SKUP “PRIMJENA METODOLOGIJE “ČETIRI SOBE PROMJENE” U RADU S KLIJENTIMA – KAKO BITI PODRŠKA KLIJENTIMA PRED I U PROCESU PROMJENE”

4 Rooms of Change — Where do you most like to live? – Right to Joy

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce pod vodstvom Tanje Prekodravac profesorice psihologije organizira stručni online skup na temu  „Primjena metodologije „Četiri sobe promjene“ u radu s klijentima – kako biti podrška klijentima pred i u procesu promjene“

Više o …

 

RASPORED ONLINE AKTIVNOSTI ZA SENIORE 50+ ZA OŽUJAK 2021

Priključite se i Vi BESPLATNIM Online radionicama u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“: njemački i engleski jezik, vježbanje u vlastitoj sobi, pravna klinika, U mirovini sam i što sad?, Mentalni fitnes i druge radionice…

Više o …

INDIVIDUALNO, PARTNERSKO I OBITELJSKO SAVJETOVANJE

Savjetovanje sa psihologom ili psihoterapeutom prilika je za poboljšanjem kvalitete svog života, kvalitete partnerskog ili  pak obiteljskog života.

Više o …

 

ŠETNJA DO JARUNA I VJEŽBANJE ZA SENIORE 50+

Pozivamo sve osobe starije od 50 godina da nam se pridružite u čim većem broju na našim BESPLATNIM Šetnjama od Knežije do Jaruna s vježbanjem. Aktivnost će se odvijati svaki utorak i četvrtak od 15:00 do 16:30 sati.

Više o …

 

RASPORED ONLINE AKTIVNOSTI ZA SENIORE 50+  ZA VELJAČU 2021.

Priključite se i vi BESPLATNIM Online radionicama u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“.

                                                                                                                                   Više o …

PRIDRUŽITE SE KAMPANJI “SAMOĆA BOLI” ZA OSOBE STARIJE ŽIVOTNE DOBI

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce iz Zagreba pokrenuo je kampanju „Samoća boli” za uključivanje osoba starije životne dobi u besplatne Online aktivnosti, radionice i edukacije, kako bi se u ovom izazovnom razdoblju čim više uključili u lokalnu zajednicu.

Više o …

BESPLATNE AKTIVNOSTI ZA SENIORE – ONLINE I PREKO TELEFONA

Pozivamo sve osobe starije od 50 godina da nam se pridružite u čim većem broju na našim BESPLATNIM Online radionicama u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb.

Više o …

PROSINAC – MJESEC DARIVANJA U CENTRU SUNCE

 

Prosinac je jedan od najljepših mjeseci u godini jer to je mjesec darivanja, ali ne samo to. Prosinac je i mjesec zajedništva, obiteljskih druženja, ljubavi, lijepih trenutaka i divnih uspomena.

Više o …

PRIRUČNIK “NASILJE PREMA STARIJIM OSOBAMA NIJE OPCIJA”

Projekt “Starije osobe zaslužuju poštovanje, a ne nasilje provodio se od 1.11.2019. – 31.10.2020. godine, a financirao ga je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Priručnik možete preuzeti Ovdje…

BESPLATNO SAVJETOVALIŠTE

Centar Sunce uz financiranje Grada Zagreba i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu projekata „Savjetovalište Trešnjevka“ i „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“, nudi besplatno savjetovanje za sve zainteresirane građane grada Zagreba i šire.

Više o …

EMITIRANJE RADIO SPOTA NA RADIO STANICAMA DILJEM REPUBLIKE HRVATSKE

18 radio postaja diljem Republike Hrvatske emitiralo je spot “„Starije osobe zaslužuju poštovanje, a ne nasilje“

Više o 

POMOĆ U UČENJU ZA UČENIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

30.01.2020.

Puno školskih obaveza – učenje, zadaće, usmena ispitivanja, testovi. Teže ti ide savladavanje nekih predmeta i treba ti pomoć u učenju i  dobivanju boljih ocjena ili jednostavno želiš da ti netko pomogne u učenju kako ne bi učio/la samo nekoliko dana prije ispita?

Više o …