Novosti

KALENDAR AKTIVNOSTI u VELJAČI 2023. GODINE – MPNPGČ (028)

Nastavljamo s našim aktivnostima u veljači 2023. za projekt “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj pred čitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju (UP.02.1.1.15.0028) . Pogledajte raspored na kalendaru.

Više o…

MALI INTERVJU – u sklopu projekta Moje pravo na pokret, govor i čitanje – Matej Sakoman

MALI INTERVJU  – pogledajte video u sklopu projekta „Moje pravo na pokret, govor i čitanje“ o važnosti čitanja – od našeg poznatog psihologa MATEJA SAKOMANA.

Više o…

Važnost čitanja i razvoja predčitalačkih i čitalačkih sposobnosti! (1. dio)

U sklopu projekta „Moje pravo na pokret, govor i čitanje“ objavljen je prvi stručni članak naše prof. kineziologije Božice Križanić i autorice projekta.

Više o…

TRAŽIMO VOLONTERE ZA EU PROJEKT – SUNCE MEĐU NAMA

U sklopu projekta „Jačanje kapaciteta Centra Sunce za lokalnu zajednicu- Sunce među nama“(UP.04.2.1.11.0160) primamo prijave za poziciju VOLONTERA

Više o…

 

Trešnjevka spremna za katastrofe?

Projekt “Jačanje kapaciteta Centra Sunce” pomaže lokalnoj zajednici u boljoj pripremi za krizne situacije.
Kako pravodobno pripremiti građane za potencijalne katastrofe poput potresa, poplava, industrijskih nesreća, ektremnih temperatura i epidemija/pandemija?

Više o…

PRIJAVE ZA VOLONTIRANJE – ASISTENT U SKLOPU DVA PROJEKTA – RASPORED TRENINGA

U sklopu dva projekta tražimo 10 i više asistenata/volontera u treningu za djecu/mlade s teškoćama u razvoju.

Više o…

Održana predavanja za stručnjake – 14.12. i 16.12.2022.

U sklopu aktivnosti za partnerske organzacije unutar projekta Sigurnost obiteljskog doma za svako dijete- aktivnosti i servisi za promicanje udomiteljstva i pružanje podrške udomiteljskim obiteljima” u protekla dva dana, 14. i 16.12.2022., održana su dva online predavanja za stručnjake.

Više o…

Započeli smo radionice za djecu i mlade

U sklopu projekta “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” održane su prve 4 radionice za 4 različite grupe za djecu u utorak 13.12.2022. i srijedu 14.12.2022.

Više o…

BESPLATNA PRAVNA POMOĆ ZA SENIORE – 19.12.2022.

Pozivamo Vas da dođete na besplatnu pravnu edukaciju u ponedjeljak 19.12.2022. u 17 sati u Bencekovićevoj 19 u Zagrebu i saznajte što Vam sve nudimo u sklopu “BESPLATNE PRAVNE POMOĆI ZA SENIORE” koju održava naš pravnik u sklopu projekta “Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge”. Edukacije financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Više o…

STRUČNI SKUP – 8.12.2022 – Građani moraju biti bolje educirani o tome kako se ponašati u kriznim situacijama

Pročitajte zaključake Stručnog skupa na temu Industrijske nesreće i/ili nuklearne katastrofe održanog u organizaciji Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce u sklopu projekta kojemu je jedan od ciljeva educirati građane Grada Zagreba da organiziranije reagiraju u kriznim stanjima ne ometajući, pritom, rad hitnih i dežurnih službi.

KALENDAR AKTIVNOSTI – MOJE PRAVO NA POKRET, GOVOR I ČITANJE 2022/2023

Pregledajte kalendare aktivnosti u sklopu projekta  “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj pred čitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju (UP.02.1.1.15.0028).

Mali intervju – Marijana Perinić?

Naša poznata spisateljica, komičarka, imitatorica, voditeljica i jedna od najsvestranijih Hrvatica MARIJANA PERINIĆ dala je mali osvrt o bitnosti čitanja i iskreno odgovorila na našim par upita za našu inicijativu projekta “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj pred čitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju (UP.02.1.1.15.0028)

MOTIVACIJSKO PREDAVANJE – UDOMITELJSTVO KAO POZIV – je li to za mene?

U srijedu 30.11.2022. održali smo online predavanje„Udomiteljstvo kao poziv – je li to za mene?“za tvrtku In2

TIJEK RAZVOJA PROJEKTA – 29.11.2022. – drugi roditeljski sastanak

29.11.2022. imali smo drugi roditeljski sastanak sa roditeljima djece korisnika na projektu “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj pred čitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju (UP.02.1.1.15.0028).

Održan sastanak volontera u utorak, 22.11.22. – JA MOGU JA HOĆU

U utorak, 22.11.22. održali smo sastanak volontera za volontere koji pružaju pomoć u učenju u sklopu projekta “Ja mogu, ja hoću-edukacija i osposobljavanje”.

KLUB ČITAČA SUNCA ZA MLADE S INVALIDITETOM – Prijavnica za sudjelovanje

Od prosinca 2022. godine planiramo krenuti s aktivnosti “Klub čitača za mlade” u sklopu projekta “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj pred čitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju (UP.02.1.1.15.0028).
Za mlade do 25 godina starosti.

Upoznavanje volontera s ciljevima i metodologijom projekta “Sunce među nama”

U sklopu projekta “Jačanje kapaciteta Centra Sunce u lokalnoj zajednici- Sunce među nama”( UP.04.2.1.11.0160) održali smo 3 sastanka za volontere koji će sudjelovati u provedbi ankete/ vođenju fokus grupe/ pomoć oko organizacije stručnih skupova te unosa podataka.

POZIV VOLONTERIMA – PRIJAVITE SE ZA ASISTENTA DJECI S TEŠKOĆAMA I DJECI PREDŠKOLSKE DOBI

U sklopu projekta “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj predčitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju (UP.02.1.1.15.0028).
Tražimo 10 volontera za poziciju: asistent djeci s teškoćama i djeci predškolske dobi.

KLUB ČITAČA SUNCA ZA MLADE – Prijavnica za sudjelovanje

Od prosinca 2022. godine planiramo krenuti s aktivnosti “Klub čitača za mlade” u sklopu projekta “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj pred čitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju (UP.02.1.1.15.0028).
Za mlade do 25 godina starosti.

ONLINE GRUPA PODRŠKE ZA UDOMITELJE 16.11.2022. – tema RAZVOJ SAMOPOUZDANJA DJETETA

U srijedu, 16.11.22. održali smo grupu podrške za udomitelje u sklopu projekta “Sigurnost obiteljskog doma za svako dijete – aktivnosti i servisi za promicanje udomiteljestva i pružanje podrške udomiteljskim obiteljima.

ODRŽANA AKTIVNOST ZA UDOMITELJE – 4.11.2022. – Zlatna kartica – IT radionica

U petak, 4.11.2022., u sklopu projekta “Sigurnost obiteljskog doma za svako dijete- aktivnosti i servisi za promicanje udomiteljstva i pružanje podrške udomiteljskim obiteljima” asistentica voditeljice projekta Centra Sunce Iva Majcek vodila je udomiteljske obitelji i udomljenu djecu na izložbu “World of robots” u Galeriju Klovićevi dvori. Ova aktivnost održala se u sklopu aktivnosti “Zlatna kartica” – IT radionica.

DODJELA FINANCIJSKE POTPORE – za projekt MOJE PRAVO NA IGRU I SPORT – 3.11.2022.

Jučer smo potpisali s Ministarstvom zdravstva trogodišnji ugovor za financiranje programa “Moje pravo na igru i sport”.
Sretni smo sto ćemo iduće tri godine provoditi aktivnosti za djecu i mlade s teškoćama u razvoju i njihove obitelji. Pratite nas kako bi se na vrijeme uključili u naše aktivnosti.

SURADNJA – KLJUČ USPJEHA projekta “Sunce među nama”

Suradnja sa sociologom Tomislavom Dominićem i timom iz Centra Sunce u izradi metodologije za mapiranje potreba građana Tešnjevke u slučajevima katastrofa daje prve kvalitetne rezultate.

Održan sastanak volontera u četvrtak, 27.10.22. – JA MOGU JA HOĆU

U sklopu projekta “Ja mogu, ja hoću – edukacija i osposobljavanje” održali smo u četvrtak, 27.10.22. sastanak volontera za volontere koji pružaju pomoć u učenju.

ODRŽANO PREDAVANJE “Zona oslobođenja od stresa” ZA UDOMITELJE – 26.10.2022.

U sklopu projekta “Sigurnost obiteljskog doma za svako dijete- aktivnosti i servisi za promicanje udomiteljstva i pružanje podrške udomiteljskim obiteljima”

u srijedu, 26.10.22. održali smo u sklopu aktivnosti “Zona oslobođenja od stresa” predavanje za udomitelje.

ZA MLADE ROME ODRŽANA RADIONICA “SAMOPOUZDANJE” 24.10.2022.

U ponedjeljak, 24.10.22. održali smo radionicu “Samopouzdanje” u Osnovnoj školi Zvonimira Franka, Kutina
u sklopu aktivnosti “Savjetovanje za profesionalni razvoj” koja se provodi u sklopu projekta “Životne vještine za mlade Rome- drugačija budućnost- Sisačko- moslavačka županija”.

ODRŽANA PREDAVANJA ZA UDOMITELJE – kolovoz, listopad 2022.

Održali smo 2 predavanja u sklopu aktivnosti “Mala škola za kvalitetno udomiteljstvo” za udomitelje na temu:

11.08.2022. „Komunikacija – što je čini i kako biti bolji sugovornik?“
11.10.2022. „Obitelj–sustav koji se mijenja“

ODRŽANE GRUPE PODRŠKE ZA UDOMITELJE – srpanj, rujan, listopad 2022.

U sklopu projekta “Sigurnost obiteljskog doma za svako dijete- aktivnosti i servisi za promicanje udomiteljstva i pružanje podrške udomiteljskim obiteljima” održali smo 3 grupe podrške za udomitelje.

Grupe su održane: 14.7. , 9.9. i 6.10.2022.

BESPLATNA PREDAVANJA “PRAVNE KLINIKE ZA STARIJE OSOBE” – studeni i prosinac 2022

Dragi Seniori,
Za vas ponovno organiziramo BESPLATNE RADIONICE / PREDAVANJA u sklopu projekta “Seniorski aktivizam uz inovativne usluge” – pod nazivom “PRAVNE KLINIKE ZA STARIJE OSOBE” uz više nego bitne teme:
Za potrebe projekta”SUNCE MEĐU NAMA” – MAPIRANJE POTREBA TREŠNJEVKE – TRAŽIMO VOLONTERE!
Prijave za volontiranje najkasnije do 20.10.2022.Volontiranje i edukacije se provode u skopu projekta “Jačanje kapaciteta Centra Sunce za lokalnu zajednicu- Sunce među nama” (UP.04.2.1.11.0160)” koji je sufinanciran iz Europske unija iz Europskog socijalnog fonda i Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Više o…

RADIONICA “PROVEDBA EU PROJEKATA” – Centar Sunce u suradnji sa Snagom Ideje

VAŽNA JE OBAVIJEST za sve koji su već dobili nepovratna sredstva iz EU fondova.

Centar Sunce je u suradnji sa Snagom Ideje d.o.o. prepoznao potrebu i organizirao radionice/module “PROVEDBA EU PROJEKATA” koji će Vam pomoći da vaši projekti budu realizirani po planu.

PRIJAVI SE I TI i saznaj više ovdje…

 Sportsko-rekreativna radionica u listopadu 2022 “Životne vještine za mlade Rome- drugačija budućnost”- Varaždinska županija”

U četvrtak, 6.10.2022. održali smo sportsko-rekreativne radionice za djecu od 5.- 8. razreda u Osnovnoj školi Cestica u sklopu projekta “Životne vještine za mlade Rome- drugačija budućnost”- Varaždinska županija”.

Više o …

2. godina projekta – Životne vještine za mlade Rome- drugačija budućnost- Varaždinska županija

sklopu projekta “Životne vještine za mlade Rome – drugačija budućnost- Varaždinska županija” održali smo radionice za djecu i roditelje u Imbriovcu Jalžabetskom i osigurali im donacije.

Više o…

Završena 1. godina projekta „Životne vještine za mlade Rome – drugačija budućnost“ u županijama:  1. Sisačko-moslavačka županija  / 2. Varaždinska županija

Završena je 1. godina projekta „Životne vještine za mlade Rome – drugačija budućnost“- Sisačko-moslavačka županija i Varaždinska županija, financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, za period od 1.09.2021. do 31.08.2022. godine

Cilj projekta je bio osigurati poticajno okružje za kvalitetniji život Roma na području Sisačko-moslavačke županije s naglaskom na njihovo osnaživanje za odgovorno roditeljstvo, zaštitu reproduktivnog zdravlja, prevenciju alkoholizma i nasilja te poticanje njihove veće zapošljivosti i boljeg upravljanju financijama.

Više o projektu u Sisačko-moslovačkoj županiji

Više o projektu u Varaždinskoj županiji

ZDRAVE NAVIKE ZA ZDRAVE KLINCE

Program „Zdrave navike za zdrave klince“ osmišljen je za roditelje i djecu predškolske i školske dobi kako bi kroz sport, rekreaciju, kreativne, senzoričke, glazbene i druge radionice i druženja razvijali zdrave navike koje su temelj za razvoj zdrave djece i otpornih obitelji i pojedinaca.

Više o…

Vijest za roditelje djece s invaliditetom i roditelje mladih osoba do 25 godina u sklopu projekta “Moje pravo na pokret, govor i čitanje”

Od listopada 2022. godine planiramo krenuti s aktivnostima za djecu i mlade do 25 godina, kao i djecu i mlade s invaliditetom u sklopu projekta “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj pred čitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju (UP.02.1.1.15.0028).

Pozivamo roditelje djece s invaliditetom i roditelje mladih osoba do 25 godina da prijave svoju djecu najkasnije do 23.09.2022. godine

Aktivnosti projekta “Jačanje kapaciteta Centra Sunce za lokalnu zajednicu – Sunce među nama”

Održali smo dva sastanka s partnerima Centar Ozana i Udrugom za Down Sindrom te snimateljem i producentom Sinišom vezano za aktivnost Jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnoga društva.

 

U sklopu ove aktivnosti snimit ćemo 6 kreativnih radionica i 6 sportskih radionica i izraditi 12 videa te ih postaviti na Youtube kanal. Tokom rujna radimo plan i dogovaramo koncept videa, nakon čega ćemo snimati radionice u Centru Sunce i partnerskim organizacijama.

Više o …

ODRŽANE RADIONICE I PODJELJENI PAKETI u sklopu projekta “Životne vještine za mlade Rome- drugačija budućnost”

U srijedu, 31.8.2022. u Romskom naselju u Kutini u sklopu projekta “Životne vještine za mlade Rome- drugačija budućnost- Sisačko-moslavačka županija” podijelili smo poklon pakete za obitelji i održali smo radionice za djecu i roditelje.

Više o…

CJENIK CENTRA ZA EDUKACIJU I SAVJETOVANJE SUNCE 2022./2023. GODINA

Sukladno Zakonu o uvođenju Eura kao službene valute u RH od jučer smo objavili naš cjenik usluga sa dvojno označenim cijenama u kunama i eurima.

 

Više o …

ODRŽAN OKRUGLI STOL “Nasilje među Romima – istina ili laž”

U utorak 30.8.2022. održali smo online okrugli stol “Nasilje među Romima- istina ili laž”, u sklopu projekta “Živote vještine za mlade Rome- drugačija budućnost”.

 

 

Više o…

Sunce među nama – planovi i entuzijazam

29.8. i 30.8.2022. kontaktirali smo našeg sociologa Tomislava Dominića i započeli izradu metodologije za Mapiranje potreba građana Trešnjevke u slučajevima katastrofa u sklopu projekta Jačanje kapaciteta Centra Sunce za lokalnu zajednicu- Sunce među nama (UP.04.2.1.11.0160)

Dogovoren je plan da uskoro započnemo sa stručnim skupovima i kontaktiranju stručnjaka koji se bave katastrofama na lokalnoj razini.

POZIV NA OKRUGLI STOL
„Nasilje među Romima- istina ili laž”

koji će se održati u utorak, 30. kolovoza 2022. godine od 17:00

Na ovom Okruglom stolu cilj nam je razmijeniti različite ideje i prikazati primjere dobre prakse u integraciji mladih Roma u zajednici kao i popričati i prodiskutirati o rezultatima dobivenim kratkom anketom o stavovima javnosti o životu Roma te pojavi i prevenciji mogućeg nasilnog ponašanja među Romima.

Više o…

TRAŽIMO LOGOPEDA

PRIDRUŽITE SA NAŠEM TIMU:
Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce traži Logopeda – voditelj participativne aktivnosti čitanja i razvoja čitalačkih kompetencija djece s teškoćama u razvoju i djece urednog razvoja (m/ž)

Više o…

DONIRAJ, POMOZI DRUGIMA!

U sklopu projekta „ Životne vještine za mlade Rome – drugačija budućnost – Varaždinska županija“
Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce poziva sve građane da se priključe AKCIJI PRIKUPLJANJA NAMJEŠTAJA ZA POTREBE ROMSKE OBITELJI  iz Varaždinske županije, kako bi se što kvalitetnije socijalizirala u neromsko naselje.

Više o …

MOJE PRAVO NA POKRET, GOVOR i ČITANJE  – NAJAVA

Od 6. srpnja 2022. do 6. srpnja 2023. godine provodit ćemo projekt “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj pred čitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju (UP.02.1.1.15.0028) je sufinanciran u sklopu programa Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Više o …

AKTIVNOSTI NA PROJEKTU SUNCE MEĐU NAMA

Ovaj mjesec naš vrijedni Siniša – snimatelj i režiser filmova za YouTube kanal obilazi sportske treninge i kreativne radionice s djecom i mladima s teškoćama u razvoju kako bi se upoznao s djecom, roditeljima, trenerom i voditeljima.

Više o …

“SUNCE MEĐU NAMA” – ESF PROJEKT

Od 19. travnja 2022. do 19. listopada 2023. na području Grada Zagreba provodimo projekt Jačanje kapaciteta Centra Sunce za lokalnu zajednicu- Sunce među nama (UP.04.2.1.11.0160) financiran u sklopu programa Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice.

Više o …

OKRUGLI STOL „VOLONTERSKI RAD VS. PLAĆENI RAD”

U sklopu programa „Ja mogu, ja hoću – educiranje i osposobljavanje“ koji financira Središnji državni ured za demografiju i mlade, Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce organizira okrugli stol na temu „Volonterski rad vs. plaćeni rad“ koji je BESPLATAN za sve građane. Cilj okruglog stola je promoviranje volontiranja i aktivizma među mladima i davanje sve veće važnosti volonterskom radu u krugovima hrvatskih poslodavaca.

Više o …

BESPLATNA PRAVNA POMOĆ – 10.05.2022.

Pozivamo Vas da dođete na besplatnu pravnu edukaciju 10.05.2022. u 17 sati u Albaharijevoj 2 i saznajte što Vam sve nudimo u sklopu “BESPLATNE PRAVNE POMOĆI ZA SENIORE” koju održava naš pravnik u sklopu projekta “Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge”, a koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Više o …

SUVLASNIŠTVO NA NEKRETNINAMA I POKRETNINAMA- besplatna pravna edukacija

Vas da dođete na besplatnu pravnu edukaciju 12.04.2022. u 17 sati u Albaharijevoj 2 “Suvlasništvo na nekretninanma i pokretninama” koju održava naš pravnik u sklopu projekta “Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge”, a koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Više o …

ONLINE RADIONICE – MALA ŠKOLA ZDRAVLJA I FIT UDOMITELJSKA OBITELJ

U periodu od 22.03. do 31.05.2022. godine Centar Sunce će provoditi svaki utorak u 18 sati Online radionice vezane za psiho-fizičko zdravlje udomiteljskih obitelji (sudjeluju udomitelji i djeca zajedno preko Microsoft Teamsa).

Više o … 

PRIKLJUČI SE AKCIJI, DONIRAJ, POMOZI DRUGIMA!

U sklopu projekta „ Životne vještine za mlade Rome – drugačija budućnost“ Centar  Sunce poziva sve građane koji su u mogućnosti, da se priključe akciji prikupljanja higijenskih potrepština i školske opreme za djecu, za Rome iz potresom pogođenih područja Gline, Siska, Petrinje i okolice, kao i za Rome s područja Varaždinske županije.

Više o …

3. FOTOGRAFSKA RADIONICA – ONLINE

Treća fotografska radionica za seniore (50+) održat će se 2.03.2022. godine od 10:00h-11:00 sati.

Više o …

RASPORED ONLINE AKTIVNOSTI ZA SENIORE 50+ VELJAČA 2022

Priključite se i Vi BESPLATNIM Online radionicama u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb.

Više o …

MOTIVACIJSKO PREDAVANJE O UDOMITELJSTVU – ONLINE

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce poziva sve zainteresirane građane na besplatno online predavanje “Udomiteljstvo kao poziv- je li to za mene” koje će se održati 28.2.2022. u 18 sati.

Prijave na: iva.majcek@ti-si-sunce.hr

Više o …

AGROTEKA

U sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge” koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb održat ćemo set BESPLATNIH ONLINE edukacija iz područja agronomije i vrtlarstva

EDUKACIJA O UGROŽENOSTI ZDRAVLJA STARIJIH OSOBA NAKON IZLOŽENOSTI POPLAVAMA

11.01.2022 godine u 17:30 sati održat ćemo Edukaciju o ugroženosti psihičkog i fizičkog zdravlja starijih osoba nakon izloženosti poplavama: UPUTE ZA SAMOPOMOĆ. Edukacija se odvija online putem Microsoft Teamsa.

Više o …

ČESTIT BOŽIĆ

 

 

 

 

PITAJ PRAVNIKA

U sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge” koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb nudimo Vam aktivnost “PITAJ PRAVNIKA”.

Više o …

ZAVRŠEN PROJEKT „ŽIVOTNE VJEŠTINE ZA MLADE ROME”

Završen je projekt „Životne vještine za mlade Rome – drugačija budućnost“, finaciran od strane Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, za period od 1.10.2020. do 30.11.2021. godine. Cilj projekta je bio osigurati poticajno okružje za kvalitetniji život Roma na području Sisačko-moslavačke županije.

Više o …

PRAVNA KLINIKA – EDUKACIJE UŽIVO I ONLINE

U sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge” koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb održat ćemo set edukacija iz područja prava.

Edukacije ONLINE održavat će se četvrtkom u 18 sati, putem Microsoft Teamsa.

Više o …

PRIDRUŽITE SE NASTAVKU KAMPANJE „SAMOĆA BOLI” ZA OSOBE STARIJE ŽIVOTNE DOBI

Centar Sunce iz Zagreba pokrenuo je kampanju „Samoća boli” za uključivanje osoba starije životne dobi u besplatne Online aktivnosti, radionice i edukacije, kako bi barem malo smanjili izolaciju i samoću starijih osoba zbog pandemije Covida 19, a da ostanu u sigurnosti vlastitog doma. Aktivirajte se i budite podrška barem jednoj starijoj osobi iz vaše sredine u ovo izazovno vrijeme, vrijeme kada su mnoge osobe same i izolirane od svojih najmilijih i zajednice u kojoj žive. Brinite o njihovom fizičkom i psihičkom zdravlju i potaknite ih na nove stvari.

Više o …

BESPLATNO SAVJETOVANJE I GRUPE PODRŠKE

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce uz financiranje Grada Zagreba i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu projekata, nudi BESPLATNO savjetovanje za osobe starije od 50 godina (koje su u mirovini), za udomitelje, za roditelje/skrbnike djece i mladih s teškoćama u razvoju, za nezaposlene i dr.

Više o …

NASTAVAK SENIORSKIH AKTIVNOSTI UŽIVO I ONLINE 2021/22.

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce iz Zagreba nastavlja i ove jeseni  kampanju „Samoća boli” za uključivanje osoba starije životne dobi u besplatne Online aktivnosti, radionice i edukacije, ali i radionice uživo za one iz Grada Zagreba, kako bi se u ovom izazovnom razdoblju čim više uključili u lokalnu zajednicu.

Više o …

Održana treća SENIORijada Centra Sunce

Danas 29.10.2021. godine u Domu za starije i nemoćne osobe Park, Lašćinska, u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb održana je treća SENIORijadaCentra Sunce.

Više o …

STRUČNI SKUP „DAVANJE POVRATNIH INFORMACIJA KAO METODA ZA POSTIZANJE POZITIVNIH PROMJENA KOD KLIJENATA“

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce pod vodstvom Tanje Prekodravac profesorice psihologije organizira stručni online skup na temu  „Davanje povratnih informacija kao metoda za postizanje pozitivnih promjena kod klijenata“

ONLINE TEČAJ INFORMATIKE ZA SENIORE

Započeo online tečaj informatike na kojem će seniori imati priliku naučiti kako se služiti računalom.
Tečaj se održava Online svakog četvrtka od 16 do 17 sati.

Više o …

AGROTEKA: ONLINE PREDAVANJE “ČUVANJE SJEMENA”

Agroteka: 5. predavanje “Čuvanje sjemena” 18. 05. 2021. u 13 sati. Predavač: Marija Zrnić, mag.ing.agr. Što su to genetski modificirani organizmi (GMO) i što znači da je sjemenom neke biljke genetski manipulirano? Što su hibridi, a što sorte i kako nastaju?  

Više o …

PRIKLJUČI SE AKCIJI, DONIRAJ, POMOZI DRUGIMA!

U sklopu projekta „ Životne vještine za mlade Rome – drugačija budućnost“ Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce poziva sve građane koji su u mogućnosti, da se priključe akciji prikupljanja higijenskih potrepština za Rome iz potresom pogođenih područja Gline, Siska, Petrinje i okolice.

Više o …

ONLINE STRUČNI SKUP “STRES I PRODUKTIVNOST ZAPOSLENIKA”

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce pod vodstvom Tanje Prekodravac profesorice psihologije organizira stručni online skup na temu “Stres i produktivnost zaposlenika”.

Skup je namijenjen stručnjacima iz sustava socijalne skrbi, a održat će se 12.svibnja 2021. od 17:00 do 18:30 sati.

Više o …

3. FOTOGRAFSKA RADIONICA – ONLINE

Treća fotografska radionica za seniore (50+) održat će se 11.5.2021. godine od 10:00h-11:30h.

Ukoliko se netko želi uključiti može koristiti samo mobitel za fotografiranje i svoje fotografije seniori mogu poslati na mail: frano@glefotka.com,kako bi na ovoj 3.radionici mogle biti analizirane.

Više o …

PRAVNA KLINIKA – ONLINE PREDAVANJA

Centar Sunce uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Zagreba u sklopu projekata „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ nudi niz BESPLATNIH ONLINE aktivnosti za osobe starije životne dobi. 

Online predavanja se odvijaju putem Microsoft Teamsa, a link za priključivanje na isto ćete dobiti na Vašu E-mail adresu.

Više o …

RASPORED ONLINE AKTIVNOSTI ZA SENIORE 50+ ZA TRAVANJ 2021

Priključite se i Vi BESPLATNIM Online radionicama u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb.

Više o …

KOMPOSTIRANJE I PRIKAZ IZRADE KOMPOSTERA – ONLINE

Poziv na on-line predavanje “Kompostiranje i prikaz izrade kompostera” održat će se 27.04.2021. godine u 13:00 sati. Predavačica Marija Zrnić mag.ing.agr.

Više o …

PRVA ONLINE FOTOGRAFSKA RADIONICA ZA SENIORE

Poziv na PRVU ONLINE FOTOGRAFSKU RADIONICU  održat će se 26.04.2021. godine u 10:00 sati. Predavač Frano Ožbolt.

Više o …

BRZO HODANJE I VJEŽBANJE ZA SENIORE 50+

Centar Sunce uz podršku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Zagreba organizira brzo hodanje od Knežije do Jaruna s vježbanjem i povratak, odvijat će se dva puta tjedno i od travnja 2021. godine, utorkom i petkom od 10:00 do 11:30 sati.

Više o …

ONLINE STRUČNI SKUP „MATEMATIKA EMOCIJA“

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce pod vodstvom Tanje Prekodravac profesorice psihologije organizira stručni online skup na temu  „Matematika emocija“. Skup je namijenjen stručnjacima iz sustava socijalne skrbi, a održat će se putem Microsoft Teams-a u srijedu, 28.travnja 2021. od 17 do 18:30 sati.

Više o …

MOTIVACIJSKO PREDAVANJE O UDOMITELJSTVU – ONLINE

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce vas poziva na motivacijsko predavanja pod nazivom „Udomiteljstvo kao poziv – je li to za mene?“ koje će se održati u utorak, 27.4. od 17 do 18 sati putem platforme Microsoft Teams. Predavanje će voditi Maria Tomić Preiner, diplomirana psihologinja i socijalna radnica.

Više o …

RASPORED ONLINE AKTIVNOSTI ZA SENIORE 50+ ZA TRAVANJ 2021

Priključite se i Vi BESPLATNIM Online radionicama u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb.

Više o …

ONLINE STRUČNI SKUP „ZDRAVE NAVIKE I OČUVANJE ZDRAVLJA STRUČNJAKA NA RADNOM MJESTU“

Skup je namijenjen stručnjacima iz sustava socijalne skrbi, a održat će se putem Microsoft Teams-a u srijedu, 14.travnja 2021. od 17 do 18:30 sati. Sudjelovanje na stručnom skupu je besplatno i boduje se od strane Hrvatske komore socijalnih radnika s 5 bodova.

Više o …

POZIV NA ONLINE PREDAVANJE “URBANA PERMAKULTURA”

Poziv na on-line predavanje Urbana permakultura 13.4.u 11h, predavač je Marija Zrnić, ing.mag.agr. 

Prijava do 12.4. na mail: vesna.totic@ti-si-sunce.hr

Više o …

KREATIVNE RADIONICE ZA SENIORE NA YOUTUBE KANALU SUNCA

Priključite se i Vi BESPLATNIM KREATIVNIM radionicama na našem YouTube kanalu u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb.

YOUTUBE KANAL CENTRA SUNCE – SUBSCRIBED

OKRUGLI STOL „KAKO RAZVIJATI KVALITETNE USLUGE U LOKALNOJ ZAJEDNICI ZA POTICANJE USPJEHA MLADIH ROMA”

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce organizira on-line okrugli stol: „Kako razvijati kvalitetne usluge u lokalnoj zajednici za poticanje uspjeha mladih Roma” koja će se održati 30. ožujka 2021. godine od 15:30 do 17:00 sati preko on-line Teams aplikacije.

Više o …

ZAVRŠENE ONLINE RADIONICE ZA RODITELJE U DJEČJEM VRTIĆU ČIGRA

Završili smo set od osam Online radionica za roditelje djece predškolske dobi u Dječjem vrtiću Čigra. Radionice su se odvijale od 1.02. do 22.03.2021. godine. Radionice su se odvijale u sklopu projekta “Zdrave navike za zdrave klince” kojeg financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Više o …

STRUČNI SKUP “PRIMJENA METODOLOGIJE “ČETIRI SOBE PROMJENE” U RADU S KLIJENTIMA – KAKO BITI PODRŠKA KLIJENTIMA PRED I U PROCESU PROMJENE”

4 Rooms of Change — Where do you most like to live? – Right to Joy

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce pod vodstvom Tanje Prekodravac profesorice psihologije organizira stručni online skup na temu  „Primjena metodologije „Četiri sobe promjene“ u radu s klijentima – kako biti podrška klijentima pred i u procesu promjene“

Više o …

 

RASPORED ONLINE AKTIVNOSTI ZA SENIORE 50+ ZA OŽUJAK 2021

Priključite se i Vi BESPLATNIM Online radionicama u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“: njemački i engleski jezik, vježbanje u vlastitoj sobi, pravna klinika, U mirovini sam i što sad?, Mentalni fitnes i druge radionice…

Više o …

INDIVIDUALNO, PARTNERSKO I OBITELJSKO SAVJETOVANJE

Savjetovanje sa psihologom ili psihoterapeutom prilika je za poboljšanjem kvalitete svog života, kvalitete partnerskog ili  pak obiteljskog života.

Više o …

 

ŠETNJA DO JARUNA I VJEŽBANJE ZA SENIORE 50+

Pozivamo sve osobe starije od 50 godina da nam se pridružite u čim većem broju na našim BESPLATNIM Šetnjama od Knežije do Jaruna s vježbanjem. Aktivnost će se odvijati svaki utorak i četvrtak od 15:00 do 16:30 sati.

Više o …

 

RASPORED ONLINE AKTIVNOSTI ZA SENIORE 50+  ZA VELJAČU 2021.

Priključite se i vi BESPLATNIM Online radionicama u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“.

                                                                                                                                   Više o …

PRIDRUŽITE SE KAMPANJI “SAMOĆA BOLI” ZA OSOBE STARIJE ŽIVOTNE DOBI

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce iz Zagreba pokrenuo je kampanju „Samoća boli” za uključivanje osoba starije životne dobi u besplatne Online aktivnosti, radionice i edukacije, kako bi se u ovom izazovnom razdoblju čim više uključili u lokalnu zajednicu.

Više o …

BESPLATNE AKTIVNOSTI ZA SENIORE – ONLINE I PREKO TELEFONA

Pozivamo sve osobe starije od 50 godina da nam se pridružite u čim većem broju na našim BESPLATNIM Online radionicama u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb.

Više o …

PROSINAC – MJESEC DARIVANJA U CENTRU SUNCE

 

Prosinac je jedan od najljepših mjeseci u godini jer to je mjesec darivanja, ali ne samo to. Prosinac je i mjesec zajedništva, obiteljskih druženja, ljubavi, lijepih trenutaka i divnih uspomena.

Više o …

PRIRUČNIK “NASILJE PREMA STARIJIM OSOBAMA NIJE OPCIJA”

Projekt “Starije osobe zaslužuju poštovanje, a ne nasilje provodio se od 1.11.2019. – 31.10.2020. godine, a financirao ga je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Priručnik možete preuzeti Ovdje…

BESPLATNO SAVJETOVALIŠTE

Centar Sunce uz financiranje Grada Zagreba i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu projekata „Savjetovalište Trešnjevka“ i „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“, nudi besplatno savjetovanje za sve zainteresirane građane grada Zagreba i šire.

Više o …

EMITIRANJE RADIO SPOTA NA RADIO STANICAMA DILJEM REPUBLIKE HRVATSKE

18 radio postaja diljem Republike Hrvatske emitiralo je spot “„Starije osobe zaslužuju poštovanje, a ne nasilje“

Više o 

POMOĆ U UČENJU ZA UČENIKE OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

30.01.2020.

Puno školskih obaveza – učenje, zadaće, usmena ispitivanja, testovi. Teže ti ide savladavanje nekih predmeta i treba ti pomoć u učenju i  dobivanju boljih ocjena ili jednostavno želiš da ti netko pomogne u učenju kako ne bi učio/la samo nekoliko dana prije ispita?

Više o …