Eva Anđela Delale

Datum objave: 21.12.2019

Doc. dr. sc. Eva Anđela Delale poslijediplomski magistarski i doktorski studij psihologije završila je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu s temama vezanim uz područje roditeljstva. Međutim, znanstveno-istraživački rad od samih početaka profesionalnog rada kontinuirano povezuje sa stručnom djelatnošću kroz educiranje stručnjaka i neposredni rad s djecom, mladima i obiteljima.

Osposobljavala se nizom višegodišnjih edukacija u zemlji i inozemstvu, iz područja humanističkih psihoterapijskih pravaca i savjetovanja, izobrazbe za pružanje pomoći u posttraumatskom oporavku, metodike nastave te ima višegodišnje iskustvo savjetovanja i psihoterapije pod supervizijom kao apsolvent geštalt psihoterapije. Od 1995. profesionalno je angažirana u neprofitnom sektoru, od 1998. zaposlenica je Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu, od 2013. Odjela za psihologiju Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu, a od 2018. Instituta za antropologiju. Od 2003. do 2004. godine stekla je radno iskustvo i profesionalno se usavršavala u okviru National Catholic School of Social Services, The Catholic University of America, u Washingtonu, DC, SAD te je volontirala u neprofitnim organizacijama.

Posljednjih je godina u neprofitnom sektoru sudjelovala u nizu projekata vezanim uz rad s obiteljima s djecom razvojnim teškoćama. Područja interesa: razvojna psihologija i roditeljstvo, rad s grupama, multikulturalnost, međukulturalna psihologija. Popis publikacija na CROSBI: http://bib.irb.hr/lista-radova?autor=244986

U Suncu uživa u razgovoru i grupama podrške s roditeljima djece s teškoćama u razvoju.