FIT obitelj – za djecu i roditelje 2023/24

Fit obitelj je program za očuvanje i održavanje zdravlja čitavih obitelji koje su tek dobile prinovu, ali i za one obitelji čija djeca su predškolske dobi. Cilj programa je ojačati čitave obitelji, povezati se, poboljšati kondiciju roditelja i djece, razvijati optimalan psihomotorički razvoj djeteta, podrška majkama i očevima, briga o vlastitom zdravlju i zdravlju svih članova obitelji.

Vaše dijete je puno energije i u pokretu od jutra do mraka, ne znate nositi se s tolikom energijom? Ili ste zabrinuti kasni li vaše dijete u motoričkom razvoju? Pitate se kako mogu vježbati uz malo dijete ili nemate snage za vježbanje uz sve obaveze?! Nije lako, no odluka o zdravlju obitelji i njegova dobrobit  najvažnija je odluka koju treba donijeti svaki roditelj za sebe.

Centar Sunce zbog toga Vam nudi dva programa unutar FIT Obitelji u kojima vjerujemo da ćete pronaći onaj koji odgovara baš Vama.

BABY FITNESS  (od 3-18 mjeseci)

Vratite tijelo u formu i potičite zdrav razvoj bebe. Jedno i drugo možete ostvariti istovremeno vježbajući baby fitness. Baby fitness pogodan je za djecu od tri mjeseca do godinu i pol dana starosti, premda u njemu mogu uživati i djeca do četiri godine. Dobrobiti takva oblika tjelesne aktivnosti višestruke su.

 

Povećava se povezanost mame i bebe te poboljšava komunikacija i razumijevanje između njih. Naime, poznato je da djeca od najranije dobi, gotovo od rođenja, najviše uče promatrajući roditelje, a još više sudjelujući u zajedničkim aktivnostima s njima. Naravno, uz uvjet da su te aktivnosti primjerene njihovoj dobi i razvoju.

Intenzitet treninga:  1. trening tjedno za čitavu obitelj u grupi.

Cijena treninga za minimalno 2 osobe iz jedne obitelji (za 1-2 djece i dva roditelja te po potrebi u zamjenu baka i djed): 4 treninga mjesečno – 1x tjedno = 47 Eur (354,12 Kn)

RASPORED: ČETVRTKOM od 17:00 do 17:40 sati

SNAGA-SENZO-KARDIO TRENINZI ZA  RODITELJE I DJECU OD 1,5-4 GODINE

 Poticanje optimalne senzorike djeteta kroz motoričke, kreativne i druge igre i druženje u prirodi i dvorani. Naglasak je na optimalnom psiho-motoričkom razvoju djece, dok roditelji svojom prisutnošću sudjeluju u treninzima stimulirajući osjetila djece koja su bitna za što kvalitetnije poimanje svjeta oko sebe. Priroda nam je ključni poligon za poticanje senzoričke integracije. Osim toga treninzi su koncipirani tako da poboljšaju kondiciju, snagu i opću fizičku pripremu roditelja i djeteta.

Intenzitet treninga:  1. ili 2.  treninga tjedno za čitavu obitelj, u grupi.

Cijena treninga za minimalno 2 osobe iz jedne obitelji (za 1-2 djece i dva roditelja te po potrebi u zamjenu baka i djed)

  • 4 treninga mjesečno – 1x tjedno = 47 Eur (354,12 Kn)
  • 8 treninga  mjesečno – 2x tjedno = 93 Eur (700,70 kn)

RASPORED:  PONEDJELJKOM I PETKOM od 17: 00 do 17: 55 sati

 

Mjesto održavanja obje aktivnosti: Treninzi se održavaju na Knežiji i drugim parkovima u zapadnom dijelu grada sukladno vremeskim uvjetima. U slučaju lošeg vremena treninzi se održavaju na adresi Albaharijeva 2.

Voditeljica programa: Božica Križanić, prof. kineziologije i kondicijska trenerica, u edukaciju Body tehnike. Iskusvo rada: više od 12 godina rada s roditeljima i djecom u sportu, rekreaciji, školi i udruzi, kako s djecom urednog razvoja tako i s djecom s teškoćama u razvoju i djecom s poremećajima u ponašanju.

S programom krećemo od 4. rujna 2023. godine ili po formiranju grupa (minimalno 5 obitelji).

PRIJAVE: u tijeku na  OVOJ PRIJAVNICI

Više informacija na 092/1710-140

Zanima me više o programu: https://www.ti-si-sunce.hr/fit-obitelj-za-djecu-i-roditelje/