Pomoć u učenju – Srđan

Budući da sam po struci nastavnik, odlučio sam se uključiti u program pomoći u učenju. Volim raditi s djecom školske dobi pa mi se učinilo da je ovaj program idealna prilike za stjecanje novih znanja i iskustava.

Dosadašnja iskustva su više nego pozitivna. Svi ljudi s kojima sam surađivao u Suncu bili su iznimno ljubazni i susretljivi. Mislim da je jako dobro što osim rada s učenikom volonteri imaju priliku sudjelovati i na supervizijama, gdje uz pomoć mentora razgovaraju o tekućim problemima i mogućnostima njihova rješavanja. Sviđa mi se što na taj način dobivamo povratnu informaciju o svom radu i kroz interakciju s drugim volonterima uviđamo moguće greške, propuste, ali i pozitivne strane našeg rada, što nam, svakako, daje veliko samopouzdanje u daljnjem radu.

Osim toga, zahvaljujući statusu volontera imao sam prilike sudjelovati na nekoliko seminara u organizaciji Sunca, ali i drugim popratnim događanjima na kojima je Sunce bilo prisutno. I ondje se također stječu korisna nova iskustva i sklapaju nova poznanstva, što mi se jako sviđa i još dodatno doprinosi vrlo pozitivnom dojmu koji sam stekao tijekom dosadašnjeg volontiranja u Suncu.