Asistent u treningu – Matea

Jako mi je drago što sam ovaj semestar odabrala upravo Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce za odrađivanje svog volonterskog rada jer sam mnogo toga vidjela i naučila uistinu puno iz tog iskustva.
Vrlo je pohvalno što postoji takva udruga koja organizira treninge za djecu s raznim teškoćama i sviđa mi se to što ima volontere s različitih fakulteta (Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Kineziološki fakultet…). Mislim da je to vrlo korisno iskustvo bez obzira na to s kojeg fakulteta ili bilo kojeg drugog područja života dolazi neka osoba (volonter).


Također, ako žele, roditelji se mogu odazvati i pridružiti se edukativnim radionicama dok im je dijete na treningu. Te edukativne radionice za roditelje se održavaju jednom tjedno, a vodi ih psihologica koja ima dugogodišnje iskustvo u radu s roditeljima djece s teškoćama.
Iako ima puno djece i starijih na treninzima mislim da još puno ljudi ne zna da uopće postoji takva udruga koja organizira treninge rukometa, plivanja i treninge u dvorani za djecu s teškoćama. Mislim da je svim roditeljima koji dovode djecu na treninge jako drago vidjeti svoju djecu kako uživaju u izvođenju fizičkih aktivnosti pod budnim okom kvalificiranog trenera i uz pomoć vrijednih volontera koji su uvijek spremni za nove zadatke i izazove, a i djeca i stariji uvijek rado dolaze na treninge i željno iščekuju nove aktivnosti.


Smatram da mi je volontiranje u Centru za edukaciju i savjetovanje Sunce donijelo vrlo vrijedno iskustvo i da sam stekla neka nova znanja i vještine koje mogu primjenjivati u budućem radu, ali i na fakultetu jer je uvijek dobro uz teoriju imati i neka znanja iz prakse i pravi susret s problemima koje spominjemo na predavanju. Ovo iskustvo će mi ostati u lijepom sjećanju.