ODRŽANA TREĆA SENIORIJADA CENTRA SUNCE

Danas 29.10.2021. godine u Domu za starije i nemoćne osobe Park, Lašćinska, u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb održana je treća SENIORijada Centra Sunce.

smart

Štićenici Doma za starije i nemoćne iz Zagreba natjecali su se u četiri discipline: šah, belot, šut na gol i mini kuglanje.

Veliki broj prijavljenih sudionika pokazao je koliko je tjelesna aktivnost bitna za osobe starije životne dobi te da ovakvih događanja u našoj zajednici manjka. A upravo je SENIORijada dokaz kako se sportom tj. rekreacijom može baviti svatko neovisno o dobi, spolu ili tjelesnoj kondiciji.

Sport/rekreacija, mentalni fitness, učenje novih stvari (jezik, šah, igre…), druženje, ples, pjevanje, kreativno izražavanje održavaju naše tijelo i naš um aktivnim i u starijoj dobi što je odlična prevencija demenciji i nizu kroničnih, ali i malignih bolesti. Zbog toga je cilj SENIORijade da promovira aktivno starenje i uključi naše Seniore u niz aktivnosti u zajednici. Izjavila je prof. kineziologije Božica Križanić.

Starost je vrijeme kada čovjek ima vremena da se posveti sebi, svojim mislima, ali i druženju s različitim ljudima što nas obogaćuje i čini zadovoljnijima i zahvalnima – izjavila je Vesna Totić, dipl. soc. radnica.

Centar Sunce u sklopu projekta “Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge” nudi i dalje niz besplatnih aktivnosti i radionica za osobe starije životne dobi. Neke od radionica koje Centar Sunce provodi su Pravna klinika, tečaj njemačkog i engleskog jezika, Mala škola zdravlja – vježbanje u vlastitom domu ili šetnje do Jaruna, kreativne radionice, IT radionice, Mentalni fitness, savjetovanje (uživo i Online), grupe podrške i druge. S obziorm na pandemiju jedan dio aktivnosti se održavaju online putem programa Microsoft Teamsa ili na otvorenom.

Više informacija o aktivnostima koje provodi Centar Sunce možete potražiti na web stranici www.ti-si-sunce.hr

Prijaviti se možete na naše aktivnosti (uživo ili Online) kontinuirano tokom 2021. i 2022. godine, na E-mail: info@ti-si-sunce.hr