NASTAVAK SENIORSKIH AKTIVNOSTI UŽIVO I ONLINE 2021/22.

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce iz Zagreba nastavlja i ove jeseni  kampanju „Samoća boli” za uključivanje osoba starije životne dobi u besplatne Online aktivnosti, radionice i edukacije, ali i radionice uživo za one iz Grada Zagreba, kako bi se u ovom izazovnom razdoblju čim više uključili u lokalnu zajednicu.

Kampanja je nastala u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge” koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb s ciljem razvoja i širenje mreže besplatnih socijalnih usluga koje pružaju udruge za osobe starije životne dobi koje su najrizičnija skupina, posebice u ovo vrijeme pandemije korona virusa. Osim fizičkog zdravlja ne trebamo zanemariti ni psiho-socijalno zdravlje naših seniora koje je izuzetno narušeno posebice kod osoba koje žive same ili su u domovima za starije osobe Jer psihička bol, jednako boli kao i fizička bol, ako ne i više.

Cilj kampanja je potaknuti mlade osobe da uključe svoje bake, djedove, mame, tate, susjede u besplatne online aktivnosti i na taj način umanje njihovu samoću i izoliranost.

U ponudi su razne aktivnosti i radionice uživo i Online:

Za sve aktivnosti je potrebno bazično znanje na mobitelu ili kompjuteru, otvoriti svoj e-mail i pristupiti preko linka na aktivnost/edukaciju.

Potičemo sve mlade da se priključe kampanji. Potrebna je dobra volja i 15-tak minuta vremena dnevno kako biste barem jednoj osobi starije životne dobi olakšali ove teške životne trenutke.

Nakon što osoba izabere aktivnost u koju se želi uključiti, treba im pomoći otvoriti e-mail adresu i strpljivo pokazati na koji način se putem poslanog linka mogu uključiti u aktivnosti/radionice putem platforme Microsoft Teams-a u dogovoreno vrijeme.

Online aktivnosti započete su 1.02.2021. i trajat će zasigurno do 31.05.2023. godine.

Aktivirajte se i budite podrška barem jednoj starijoj osobi iz vaše sredine u ovo izazovno vrijeme, vrijeme kada su mnoge osobe same i izolirane od svojih najmilijih i zajednice u kojoj žive. Brinite o njihovom fizičkom i psihičkom zdravlju i potaknite ih na nove stvari.

Za prijave i sve informacije možete kontaktirati info@ti-si-sunce.hr.