ODRŽANA SENIORIJADA CENTRA SUNCE

Održana SENIORijada Centra Sunce

 

U Domu za starije I nemoćne osobe Park u sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb održana je druga SENIORijada Centra Sunce.

Štićenici Doma za starije i nemoćne iz Zagreba natjecali su se u četiri discipline: šah, belot, šut na gol i mini kuglanje.

Veliki broj prijavljenih sudionika pokazao je koliko je tjelesna aktivnost bitna za osobe starije životne dobi te da ovakvih događanja u našoj zajednici manjka. Puno je koristi koje tjelesna aktivnost donosi njihovom cjeokupnom zdravlju pa su se seniori rado uključili. Bilo je podjednako zainteresiranih i muških i ženskih štićenika. A upravo je SENIORijada dokaz kako se sportom može baviti svatko neovisno o dobi, spolu ili tjelesnoj kondiciji.

“Natjecatelji su bili odlični. Atmosfera je bila vrhunska, prava sportska, a pred kraj natjecanja se i zapjevalo uz nekoliko domaćih evergreena,” izjavio je koordinator projekta u Centru Sunce, kineziolog Hrvoje Belušić te istaknuo Tjelesna aktivnost je vrlo bitna. Treba poticati i osobe starije životne dobi da se njome bave. Ovo je pravi primjer kako za sport i stjecanje zdravih navika nikada nije kasno.”

Centar Sunce u sklopu projekta “Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge” nudi niz besplatnih aktivnosti i radionica za osobe starije životne dobi. Neke od radionica koje Centar provode su Pravna klinika, tečaj njemačkog jezika, Mala škola zdravlja – vježbanje u vlastitom domu ili šetnje do Jaruna, kreativne radionice, IT radionice i druge. S obziorm na trenutnu pandemiju aktivnosti se održavaju online putem programa Microsoft Teamsa ili na otvorenom.