BESPLATNO SAVJETOVANJE I GRUPE PODRŠKE

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce uz financiranje Grada Zagreba i Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu projekata „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“, “Sigurnost obiteljskog doma za svako dijete” i “Moje pravo na igru i sport”, nudi BESPLATNO savjetovanje za sve zainteresirane građane grada Zagreba i šire s naglaskom na osobe starije od 50 godina (koje su u mirovini), za udomitelje, za roditelje/skrbnike djece i mladih s teškoćama u razvoju, za nezaposlene i dr.

Kontinuirani stručni tretmani, psihosocijalno savjetovalište i psihoterapija te grupe podrške namijenjeni su za udomitelje, roditelje/skrbnike djece i mladih s teškoćama u razvoju, za nezaposlene, studente i dr., a poseban naglasak je na našim seniorima, umirovljenicima.

Savjetodavni rad usmjeren je i na rad s roditeljima, na pomoć roditeljima u odgoju, na rad s nezaposlenima i drugim socijalno ugroženim skupinama te s odraslim osobama s psihosocijalnim teškoćama koje su posljedice različitih bio-psiho-socijalnih faktora

Savjetovanje je organizirano kroz individualnu terapiju i susret s klijentom. Ovakav način rada primjenjiv je za blaže poremećaje i teškoće poput teškoća u učenju, problemima u odnosu, komunikaciji, organizaciji vremena ili prevenciji od nekih oblika devijantnog ponašanja (alkohol, pušenje, ovisnost). Kod korisnika sa složenijom primarnom dijagnostikom provode se kontinuirani dugoročni tretmani u trajanju od 12 do 24 i više susreta, uz mogućnost uključenja cijele obitelji.

Centar Sunce besplatno nudi i razne grupne podrške, tretmanske grupe, partnerska i obiteljska savjetovanja te radionice. Cilj grupnih oblika podrške je okupljanje korisnika sa sličnim teškoćama kako bi se smanjile emocionalne neugode i poticalo međusobno dijeljenje iskustva, razvoj i podrška.

U radu s umirovljenicima uz individualno i grupno savjetovanje potiče se i rad kroz razne tematske radionice. Jedna od takvih radionica je „Mala škola zdravlja” koja se fokusira na tjelesno i mentalno zdravlje naših seniora i kombinira tjelesnu aktivnost i stručno savjetovanje.

Osim spomenute radionice Centar Sunce nudi i druge besplatne aktivnosti za umirovljenike poput „Pismo putuje”, dopisivanje s osobama starije životne dobi, online radionice suočavanja sa strahom i pozitivne psihologije te radionice na temu „Idem u mirovinu i što sad”.

Savjetovanje u sklopu Centra Sunce odvija se uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi u Republici Hrvatskoj, ako se provodi uživo, ali i uz mogućnost savjetovanja telefonom ili online putem programa Skype, Microsoft Teams, Viber, WhatsApp i dr.

Svi zainteresirani za besplatno savjetovanje i pomoć kao i prijave za grupe podrške mogu se javiti putem email adrese: info@ti-si-sunce.hr ili na broj mobitela 092/1710-140.