Upravljanje ljutnjom i samoobrana

Datum objave: 29.01.2020

POZIV NA RADIONICE

u Centru za edukaciju i savjetovanje „Sunce“

 „Upravljanje ljutnjom“ i  „Samoobrana“

 

koji će se održati u srpnju 2014. godine

u Mjesnom ured Knežija – Albaharijeva 2  i u Golikovoj 44, Voltino, Zagreb

U sklopu projekta „Nasilje nije ljubav“ koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih,

Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ organizira besplatne treninge:

„Upravljanje ljutnjom“ i trening samoobrane.

 

Cilj projekta je da provedbom niza aktivnosti za mlade preveniramo pojavu nasilja u  ljubavnim vezama mladih. Želimo omogućiti jednaku priliku svim mladima na dostupnost informacija, edukacija i psiho-socijalnih radionica, kao i drugih aktivnosti u svrhu jačanja osobnog integriteta mladih generacija te kako se nenasilno izboriti za svoje potrebe i svoju budućnost, uz to poštujući slobodu i integritet svake druge osobe.

Postavljanje osobnih granica kako nas drugi ne bi mogli povrijediti i poštivanje tuđeg mišljenja, prava i dostojanstva kao osobe, sve su to sastavni dijelovi edukacija i aktivnosti na našem projektu kao i samih radinica na koje Vas pozivamo.

 

Ljutnja je osjećaj koji osjeća svaki čovjek ukoliko ga netko namjerno povrijedi ili prijeđe njegove osobne granice. Ljutnju osjeća osoba koja teško kontrolira svoje osjećaje i to izražava nekom vrstom agresije prema drugoj osobi ili pak s druge strane, ljutnju također osjeća osoba koja „trpi“ tuđu ljutnju/agresiju tj. koja se trenutno nalazi u ulozi žrtve. U nekim situacijama možemo se susresti s ljudima koji svoju ljutnju izražavaju kroz fizičku agresiju, no tada je samoobrana legitimno oružje, a bjeg jedino razumno rješenje ukoliko ga možemo iskoristiti. Zbog toga Vam pružamo besplatne radionice Upravljanja ljutnjom i trening samoobrane, koje Vam možda mogu spasiti život, ali još više mogu poboljšati kvalitetu Vašeg života na način da se osjećate samopouzdanije i sigurnije kada „preuzmete svoj život  u svoje ruke“.

Trening upravljanja ljutnjom u tri dana:

Program upravljanja ljutnjom možete proći kroz tri odvojene radionice u 3 dana:

Ø  „Prepoznajte svoju ljutnju“  – 2.07.2014. od 17:00-20:00h, Golikova 44

Svrha radionice je da osvijestite što je to  ljutnja, koji su okidači ljutnje, prema kojim emocijama mogu predvidjeti i spriječiti da moja  ljutnja ne eskalira. Posvijestit ćete tjelesne simptome ljutnje koji Vam mogu pomoći da lakše kontrolirate svoje ponašanje uzrokovano ljutnjom.

 

Ø  „Alati za kontrolu ljutnje“- 7.07.2014. od 18:00-21:00h, Golikova 44

Poučiti ćemo sudionike kako adekvatno kontrolirati ljutnju kroz upotrebu različitih tehnika i metoda poput: „Upozoravajućeg svjetla“, „Brojanje do 10“,  „Unutanji govor“ „Razmisli opet“.

 

Ø  „Lanac kontrole moje ljutnje, odnosno kako izbjeći situacije koje u nama izazivaju agresiju“ – 9.07.2014. – od 18:00-21:00h, Golikova 44

Primjenom upitnika samoprocjene, sudionici će osvijestili na koji način reagiraju u situacijama koje kod njih izazivaju ljutnju. Kroz iskustveno učenje upoznat će se s tzv. „Lancem kontrole bijesa“.

Trening Vam može pomoći osobno, ali i profesionalno, u budućem radu.

Ø  Poludnevni trening „Upravljanje ljutnjom“ – 15.07.2014. – od 16:00-21:00h, Golikova 44

 

Za one koji više vole odraditi sve u jednome danu, pružamo mogućnost da prođete sve tri teme u jednom popodnevu: „Prepoznajte svoju ljutnju“; „Alati za kontrolu ljutnje“ i „Lanac kontrole moje ljutnje odnosno kako izbjeći situacije koje u nama izazivaju agresiju“.

 

Trening  samoobrane

Ø  Samoobrana „Krav mage“ – 11.07.2014. od 16:30–18:00h u Albaharijevoj 2

Praktična metoda borbe „Krav mage“ obučava kako izbjeći, spriječiti i razriješiti bilo koju vrstu nasilja i napada. „Krav Maga“ obučava samoobranu, borilačke i borbene vještine, kao i vještine zaštite drugih, a sve to na jedinstven i jednostavan način učenja. Djevojke su grupa koja može imati najviše koristi od treninga „Krav Mage“ jer je sistem razrađen tako da bi čak i oni koji su mali i slabi mogli imati šansu protiv moćnijeg napadača. „Krav Maga“ za djevojke usmjeren je na realistične tehnike i taktike samoobrane. Djevojke se uče prepoznavanju signala opasnosti te izbjegavanju i obrani od najčešćih napada, tipičnih za nasilje nad ženama. Glavni dijelovi tečaja „Krava Mage“ za djevojke su obrana od jednog ili više naoružanih i nenaoružanih napadača, i obrana od pokušaja silovanja. Podučava se obrana od najčešćih udaraca, davljenja, hvatanja i obaranja na zemlju.

Trening će održati treneri iz Kluba Krav Maga Zagreb.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Obavezne prijave za svaku radionicu na tel/mob: 01/383 78 73, 092 1710 140 ili na e-mail adresu: info@ti-si-sunce.hr.

 

Uložite vrijeme i znanje u sebe.

Radujemo se druženju s Vama!