Studenti ZŠEM-a predstavili projekt “Sunce među nama”

🌞Sudenti ZŠEM-a predstavili projekt “Sunce među nama” 🌞

Prošlog mjeseca, studenti Zagrebačke škole ekonomije i managementa predstavili su projekt “Sunce među nama” (UP.04.2.1.11.0160) u sklopu predstavljanja Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce. Kroz zanimljivo predavanje, studenti su istaknuli važnost razvoja i održivosti civilnog društva te društveno-ekonomskog i demokratskog razvoja RH.

Projekt “Sunce među nama” provodi Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce od 19. travnja 2022. do 19. listopada 2023. na području Grada Zagreba s ciljem jačanja kapaciteta Centra Sunce za potrebe lokalne zajednice. Projekt je sufinanciran iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i Europskog socijalnog fonda.

U okviru projekta, Centar Sunce s partnerima izgradit će kapacitete za poboljšani odgovor na potrebe lokalne zajednice u situacijama krize, a provedba aktivnosti uključuje nova znanja, vještine i iskustva za uključene udruge.

Studenti su tijekom predavanja istaknuli važnost suradnje s vrtićima, školama, sportskim klubovima, crkvama, domovima za starije, vijećima gradskih četvrti Grada Zagreba, Volonterskim centrom Zagreb te drugim dionicima. Također, predavanje je naglasilo razne aktivnosti koje će se provoditi u okviru projekta, uključujući edukacije, volonterske aktivnosti, snimanje kreativnih i sportskih radionica te izradu online priručnika i alata za samopomoć i podršku ranjivim skupinama.

Projekt “Sunce među nama” ima potencijal stvoriti veliki pozitivan utjecaj na lokalnu zajednicu i pružiti konkretan odgovor na potrebe korisnika. Djelatnici Centra Sunce i partneri, kao i volonteri, djeca i mladi s teškoćama te građani Trešnjevke, bit će izravni korisnici ovog programa.

Sudjelovanje studenata Zagrebačke škole ekonomije i managementa u ovom projektu pokazuje njihovu predanost promicanju pozitivnih promjena u lokalnoj zajednici i njihovu želju za stvaranjem bolje budućnosti za sve nas.

Zahvaljujemo studentima ZŠEM-a Diegu Stoparu, Franu Baričeviću i Viti Vrankiću koji su prezentirali naš projekt i aktivnosti ostalim studentima, a ujedno su i uključeni u projekt kao volonteri.

Da biste saznali više o projektu “Sunce među nama” i načinima kako se možete uključiti, posjetite službenu web stranicu projekta na: https://www.ti-si-sunce.hr/sunce-medu-nama/

Zajedno možemo stvoriti jaču i održiviju lokalnu zajednicu! 💚🌞🌍

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Sadržaj objave isključiva je odgovornost Centra Sunce.
Stajališta izražena u ovoj objavi iskjučiva su odgovornost Centra sunce i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.