SPEKTRAONICA

Datum objave: 25.01.2020

MOJE PRAVO NA IGRU I SPORT – AKTIVNOSTI ZA DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU

SPEKTRAONICA

 

Program aktivnosti za djecu i mladi s poremećajem iz spektra autizma.

Spektraonica je dio dugogodišnjeg programa „Moje pravo na igru i sport” koja nudi niz aktivnosti s  različitim spektrom djelovanja poput poticanja komunikacije, govorno-jezičnog i kognitivnog razvoja te razvoj motorike i socijalnih vještina kod djece i mladih s poremećajem iz spektra autizma.

Aktivnosti se provode kroz individualni rad ili rad u manjim grupama (2 do 3 osobe) ovisno o situaciji i mogućnostima djeteta/osobe.

Spektar aktivnosti

1.  Govorno-jezična spektraonica – program usmjeren na poticanje komunikacije i govorno – jezičnih vještine kroz igru i vježbanje

2. Sportska spektraonica – program usmjeren na razvoj motorike, socijalnih vještina i kognicije te poticanje tjelesne aktivnosti kroz igru i vježbanje kojeg provodi trener i kineziolog.

3. Autism Fitness®  – učinkoviti, zabavan i smisleni fitness program prilagođen osobama s poremećajem iz spektra autizma. Program provodi licencirani instruktor. Rad je individualan ili u grupama po dvoje. Prilagođen za starije od 14 godina.

Više o programu koji dolazio iz Amerike —> https://autismfitness.com/about

4. Fit&Fun Minitrampolin – zaštićeni hrvatski program koji na zdrav način uključuje rad svih mišića tijela kao i samu jezgru tijela koja se kroz ovakav trening jača i stabilizira. Program provodi licencirani instruktor. Rad je u skupinama. Maksimalan broj po grupi je 10 osoba. Program je prilagođen za starije od 18 godina.

5. Učionica ( Pomoć u učenju) – pomoć svladavanja školskog gradiva i učenja kroz individualni rad. Program provodi pomoćnik u nastavi za rad s učenicima s teškoćama u razvoju.

6. Rukometaonica (Škola rukometa) – treninzi s naglaskom na elementima rukometne igre, prilagođeni djeci starijoj od 11 godina. Treninzi se održavaju u dva termina, ponedjeljkom od 17-18 sati u OŠ Ljubljanica za mlađe do 11 godina uz asistente/volontere  i subotom od 10-11 u Domu sportova (Dvorana 3)  za starije od 12 do 25 godine.

Iako je program Spektraonica usmjeren na djecu i mlade s poremećajem iz spektra autizma, sve aktivnosti se mogu provoditi i s ostalom djecom i mladima koji imaju teškoće u razvoju i kojima bi ovakav tip aktivnosti odgovarao.

Za više informacija možete nam pisati na mail: info@ti-si-sunce.hr ili zvati na: 091/5655-298

O ostalim aktivnostima koje nudimo kroz program  „Moje pravo na igru i sport” možete pročitati na—> http://www.ti-si-sunce.hr/vijesti/nove-aktivnosti-za-djecu-s-teskocama

 

Prijave preko E-maila: info@ti-si-sunce.hr