PREGLED RADIONICA ’22-’23 – Klub Čitača “Sunca za mlade” do 25 godina sa i bez invaliditeta

Dobrodošli u Klub Čitača “Sunca Za Mlade”, mjesto gdje se potiče ljubav prema čitanju i razvijaju čitalačke kompetencije. Naš klub je osmišljen da okupi mlade do 25 godina, sa ili bez invaliditeta, kako bi zajedno istraživali svijet knjiga i kulture čitanja.

Kroz naš projekt “Moje Pravo na Pokret, Govor i Čitanje”, od prosinca 2022. do lipnja 2023., održali smo seriju radionica pod vodstvom iskusnih stručnjakinja: Vesne Totić, diplomirane socijalne radnice i praktičarke neurolingvističkog programiranja (NLP), i Marie Tomić Preiner, diplomirane psihologinje, socijalne radnice i Gestalt psihoterapeutkinje. Svaka od njih vodila je po 20 radionica, s posebnim fokusom na rad s mladima s invaliditetom, ali i bez invaliditeta..

Cilj našeg projekta bio je povećanje socijalne uključenosti i dostupnosti materijala i aktivnosti koji potiču čitanje, uz razvijanje svijesti o važnosti kulture čitanja i pismenosti. Posebno smo se usmjerili na podršku djeci i mladima s jezičnim teškoćama, teškoćama u razvoju i/ili s invaliditetom.

Nudimo vam mogućnost da zavirite iza kulisa naših aktivnosti putem našeg detaljnog video pregleda. U videu možete vidjeti autentične trenutke s naših radionica, svjedočanstva polaznika koji su iskusili blagodati našeg programa, kao i inspirativne trenutke koje smo stvorili zajedno.

Ovim videom želimo podijeliti s vama radost i zadovoljstvo koje donosi čitanje, kao i duboko uvjerenje da je čitanje “sunce koje osvjetljava naše umove”.

Posjetite nas i dalje kako biste ostali informirani o našim budućim aktivnostima i događanjima. Vaša podrška nam je dragocjena i pomaže nam da nastavimo širiti kulturu čitanja i pismenosti među djecom i mladima.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Projekt sufinancira Ministarstvo kulture i medija.
Sadržaj objave isključiva je odgovornost Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce.
Stajališta izražena u ovom programu isključiva su odgovornost Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce i ne odražavaju nužno stajalište Ministarstva kulture i medija.
Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr