POZIV NA BESPLATAN TEČAJ ZA BUDUĆE MAME I TATE

Datum objave: 29.01.2020

Za vrijeme trudnoće i pripreme za porođaj buduća majka i otac postupno se pripremaju za novo razdoblje svog života i ulogu roditelja. Pred njima je velika promjena tijekom koje preuzimaju ulogu roditelja. Iščekivanje dolaska Vaše bebe često prate i mnoga pitanja poput:

Hoće li porod dobro proći? Kako ćemo se snaći u ulozi roditelja? S kojim ću se izazovima suočiti u prvim godinama djetetova života, kakvi ćemo biti roditelji? Što ako se moj partner budemo razlikovali u stilu odgoja…

Odgovore na ova i slična pitanja dobit ćete na tečaju za buduće roditelje

„SPREMNI ZA ULOGU MAME I TATE“

 

kojeg već nekoliko godina uspješno organizira i provodi   Centar za edukaciju i savjetovanje „SUNCE“.

 

Kroz ovaj tečaj budući roditelji i mladi roditelji će na praktičan i zanimljiv način učiti principe i postupke važne za razvoj djeteta, za stvaranje još kvalitetnijih obiteljskih odnosa i partnerstva u bračnoj zajednici te se osposobljavati za usvajanje osnovnih i dokazanih postavki i postupaka za kvalitetan odgoj i razvoj sretne, uspješne i zrele djece.

Tečaj je besplatan za polaznike. Sufinanciraju ga Grad Zagreb (Gradski ured za zdravstvo ) i Ministarstvo socijalne politike i mladih, a u sklopu je projekta Poticajna obitelj.

Tečaj obuhvaća neka od sljedećih područja: 

  • briga za čedo i njegov optimalan razvoj u maternici te međusobna potporu partnera tijekom trudnoće i poroda,
  •  izazovi dolaska novog člana obitelji, velika učestalost te rizici i prevencija postporođajne depresije
  • nove uloge – uloga majke, uloga oca i međusobni odnos partnera/roditelja,
  •  razumijevanje fizičkog i psihološkog razvoja djeteta, pristupa odgovornog roditeljstva te kako odgojiti dijete u sretnu, uspješnu i zrelu mladu osobu,
  •  dodatno usavršavanje partnerskih vještina budućih roditelja i stvaranje još kvalitetnijih obiteljskih odnosa, kako biti sretan roditelj i važnost brige pojedinca o sebi, preduvjeti za izgradnju poticajne obitelji.

Prijave i informacije:
Prijave na tečaj za buduće mame i tate primaju se do petka 28.2.2015. godine, pri čemu se grupa polaznika popunjava primarno redoslijedom prijava.

Prijave za sudjelovanje na tečaju možete poslati na info@ti-si-sunce.hr ili se prijavite  telefonom na broj 01/383 78 73.

Za dodatne informacije obratite se na mail mariatomic2000@yahoo.com i mobitel: 091 516 0489 kao i na mail info@ti-si-sunce.hr.

Napomena: Ukoliko iz određenog razloga niste u mogućnosti sudjelovati na radionicama neposredno na istim  možete sudjelovati on line samo to navedite u svojoj prijavi.

Teme radionica u  sklopu tečaja su:

Teme

Termini
                                                   “Izazovi dolaska novog člana obitelji“
12.11.2015.

„Koji će biti naš roditeljski stil kada postanemo roditelji“

19.11.2015.

„Dinamika partnerskih odnosa u trudnoći i nakon poroda“

26.11.2015.

„Postporođajna depresija – kako prepoznati znakove i kada zatražiti pomoć“

3.12.2015.

                    „Prepoznavanje plaća moje bebe“

10.11.2015.