ONLINE STRUČNI SKUP “STRES I PRODUKTIVNOST ZAPOSLENIKA”

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce pod vodstvom Tanje Prekodravac profesorice psihologije organizira stručni online skup na temu “Stres i produktivnost zaposlenika”.

Skup je namijenjen stručnjacima iz sustava socijalne skrbi, a održat će se putem Microsoft Teams-a u srijedu, 12.svibnja 2021. od 17:00 do 18:30 sati.

Program stručnog skupa sastoji se od 5 dijelova:

  • Razumijevanje stresa i situacija koje uzrokuju stres
  • Pozitivan i negativan stres
  • Vrste reakcija na stresnu situaciju i razlike među njima
  • Tehnike za smanjenje stresa na radnom mjestu i svakodnevnom životu
  • Simptomi stresa i kako upravljati njima.

Cilj predavanje je rukovoditeljima (ravnateljima, voditeljima) koji upravljaju timovima stručnjaka razviti znanja koja će doprinijeti pravovremenom prepoznavanju stresa i poduzimanju aktivnosti kako bi se zadržala produktivnost i zadovoljstvo stručnjaka. Na predavanju će sudionici naučiti kako prepoznati visoku izloženost stresu kao i posljedice koje isti ostavlja na stručnjake iz sustava socijalne skrbi. Također će naučiti kako i na koji način pravovremeno reagirati u situacijama kada primijete da stručnjaci pokazuju simptome sagorijevanja na poslu. Voditelji stručnjaka iz sustava socijalne skrbi osvijestit će i razliku između normalne izloženosti stresu i simptoma sagorijevanja na radnom mjestu.

Sudjelovanje na stručnom skupu je besplatno i boduje se od strane Hrvatske komore socijalnih radnika s 5 bodova.

Prijave do 11.05.2021. godine.

Zainteresirani se mogu prijaviti na stručni skup putem mail adrese vesna.totic@ti-si-sunce.hr  (kontakt osoba Vesna Totić).