Obuka za volontere programa Moje pravo na igru i sport

Datum objave: 29.01.2020
Dragi volonteri

zahvaljujem svim na iskazanome interesu za volontiranje na projektu “Moje pravo na igru i sport”. Evo i nekoliko informacija o projektu, koje vjerujem da će vas zanimati.

Radi se o sportsko-edukacijskome projektu namjenjenome djeci s teškoćama u razvoju. Trenutno je u projekt uključeno 13 djece s poremećajima iza autističnoga spektra te ADHD-om u dobi od 5,5 do 10 godina.

Projekt se provodi u 3 dijela:

  • sportska škola – provodi se u dvorani na plivalištu Utrine četvrtkom od 15 do 16h
  • škola plivanja i skokova u vodu – provodi se subotom na plivalištu Utrine, i to u dvije grupe: prva od 13 do 14h, i druga od 14 do 15h
  • edukacije, seminari i tribine namijenjene roditeljima korisnika projekta.

Pomoć volontera trenutno nam je potrebna u radu s djecom u dvorani i na bazenu (nije nužno da isti volonter bude angažiran u obje vrste aktivnosti). Prethodno iskustvo volontiranja svakako je prednost, no nije uvjet, s obzirom na to da će svi novi volonteri prije početka rada s djecom proći dvotjednu obuku te će imati kontinuiranu superviziju u svojemu radu. Ono što od volontera očekujemo jest angažman barem jednom tjedno po 1h. Volonterima će se svi odrađeni sati upisati u volontersku knjižicu te također, nudimo mogućnost davanja preporuke prilikom kasnijega zapošljavanja.

Prvi sastanak volontera održat će se 24. rujna u 18h u prostorima Centra “Sunce”, Dragutina Golika 44, Voltino (prostor mjesne samouprave Dr. Ante Starčević) pa ako si zainteresiran, slobodno nam se pridruži Smile

Za sve dodatne informacije, slobodno se javite Luciji Veličan na ovu mail adresu ili na 098 9111 955.
Dodatne informacije možete saznati i na Facebook stranicama Centra i programa.