MOTIVACIJSKO PREDAVANJE O UDOMITELJSTVU – ONLINE

Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce vas poziva na motivacijsko predavanja pod nazivom „Udomiteljstvo kao poziv – je li to za mene?“ koje će se održati u utorak, 27.4. od 17 do 18 sati putem platforme Microsoft Teams. Predavanje će voditi Maria Tomić Preiner, diplomirana psihologinja i socijalna radnica.

Ova tema dio je trogodišnjeg programa pod nazivom „Sigurnost obiteljskog doma za svako dijete – aktivnosti i servisi za promicanje udomiteljstva i pružanje podrške udomiteljskim obiteljima“, a koji financira  Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Jedan od aspekata ovog programa je povećati broj udomitelja s visokom stručnom spremom. Naime, prema podacima različitih istraživanja koja su se bavila temom udomiteljstva u Hrvatskoj, utvrđeno je da je 52% udomitelja nižeg obrazovnog statusa, a 39% ih je sa završenom srednjom stručnom spremom. Sa završenom višom ili visokom školom ih je svega 6%. Ovaj podatak upućuje na potrebu povećanja broja udomitelja s visokom stručnom spremom.

Stoga bismo željeli kroz ovo motivacijsko predavanje prezentirati udomiteljstvo kao jednu od izuzetno plemenitih aktivnosti u lokalnoj zajednici. Težimo da progovaranje o ovoj temi postane dio njihovog društveno-odgovornog djelovanja.

Druženje udomitelja u Ivanić gradu 2020 godine

Predavanje je interaktivnog karaktera uz iznošenje zanimljivih činjenica i prikaz različitih životnih, iskustvenih priča, u trajanju od 60 minuta, a uključilo bi:

  • Što je udomiteljstvo, kako se postaje udomitelj
  • Osvještavanje koliko je ova usluga, s j
    edne strane važna djeci koja trebaju udomiteljsku obitelj, a koliko s druge strane može puno pozitivnog donijeti potencijalnim udomiteljima.
  • Pitanja i odgovori

Svi zainteresirani se mogu prijaviti na predavanje putem e-mail: iva.majcek@ti-si-sunce.hr ili na mobitel 092/1710-140.