Moja odgovornost za moju bolju budućnost

Datum objave: 25.01.2020

Krećemo s provedbom ciklusa radionica „Mali društveno odgovoran poduzetnik krije se u meni“ četiri županije ( Grad Zagreb, Sisačko-moslavačka, Šibensko-kninska i Vukovarsko -srijemska županija) u sklopu kojega će biti provedene slijedeće tematske cjeline:

1.          Moja odgovornost za moju bolju budućnost

2.          Inovativnost kroz očuvanje zajednice u kojoj živimo

3.          Donesimo odluke za bolju zajednicu

4.          Našom inicijativnom možemo pokrenuti promjene u zajednici

Sudjelovanjem u aktivnostima projekta „Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama“ učenici će usvajati znanja iz dva područja: održivog razvoja i poduzetništva. Na navedenim radionicama kod učenika ćemo otkrivati talente, graditi vrline te poticati kreativnost i stvaralaštvo, što je osnova za postizanje uspjeha kako u poduzetništvu tako i u drugim područjima života. S učenicima ćemo raditi na razvijanju poduzetničkog stava koji će se ogledati u davanju inicijative, proaktivnosti, samostalnosti i inovativnosti u osobnom i društvenom životu.

Projekt „Sinergija održivog razvoja i poduzetničke aktivnosti u školskim klupama“ sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske kroz Švicarsko hrvatski program suradnje, a traje od ožujka 2019.  do ožujka 2020. godine.

Glavni nositelj projekta je Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce, a partneri i suradnici u provedbi su Centar za socijalno podučavanje PRONI, Osijek; Osnovna škola Mitnica, Vukovar; Ekonomska škola, Vukovar; Srednja škola Viktorovac, Sisak; Gimnazija Antuna Vrančića, Šibenik; Osnovna škola Jurja Šižgorića, Šibenik; Osnovna škola Antuna Gustava Matoša, Zagreb; Prva gimnazija, Zagreb i Osnovna škola Galdovo, Sisak.