Četvrta SENIORijada uspješno održana u Domu za starije osobe PARK

Zagreb, Dom za starije osobe PARK, Ivaničgradska, 24. svibnja 2023.

Četvrta SENIORijada održana je danas, u trajanju od 9 do 11 sati, u Domu za starije osobe PARK, Ivaničgradska u Zagrebu.

Brojni sudionici su se natjecali i zabavljali kroz različite aktivnosti, a sve u cilju promicanja aktivnog starenja i uključivanja seniora u društveni život.

Ovogodišnji događaj uključivao je natjecanja u četiri discipline: šut na gol, boćanje, šah i belot. Sudionici su za svaku aktivnost dobili medalje po zaslugama i poklone, čime je dodatno naglašena vrijednost njihovog sudjelovanja i truda.

SENIORijada je dio projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge“ koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Cilj ovog projekta je poticanje aktivnog starenja i pružanje socijalnih usluga, ali i pokazivanje kako se rekreacijom i učenjem novih vještina može svatko baviti, neovisno o dobi, spolu ili tjelesnoj kondiciji.

Podsjetimo, Centar Sunce nudi niz besplatnih aktivnosti i radionica za osobe starije životne dobi kao dio ovog projekta.

Četvrta SENIORijada je još jednom potvrdila kako su ovakvi događaji dragocjeni za našu zajednicu i koliko je bitna tjelesna i mentalna aktivnost za osobe starije životne dobi.

VIDEO SA SENIORIADE:

 

SLIKE SA SENIORIADE: