3.sportsko natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju

Datum objave: 29.01.2020

Poziv na 3. sportsko natjecanje djece s teškoćama u razvoju u Zagrebu „Naše  

                    pravo na sport“ – sportsko natjecanje u bazenu i u dvorani

Natjecanje na bazenu će se održati 26. rujna 2015. godine (subota), od 12:30 do 14:00 sati, u Zagrebu, na bazenu Utrine, a natjecanje u dvorani održat će se 27. rujna 2014. godine (nedjelja) od 8:30 do 13:00 sati  u dvorani II. Doma sportova, Trg Krešimira Ćosića 11 .

 

Inicijativa „Naše pravo na sport“, odnosno natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju provodi se uz veliki odaziv već treću godinu za redom i kruna je programa  „Moje pravo na igru i sport“ koji se provodi kontinuirano od svibnja 2012. godine. Program „Moje pravo na igru i sport“ je sportsko-rekreativni i razvojno-kreativni program koji pruža raznolikost aktivnosti za kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji. Ove aktivnosti provode se kontinuirano tokom čitave godine, a organizacija natjecanja jednom godišnje je prilika i mjesto gdje djeca mogu pokazati što su naučila i savladala tokom tekuće godine. Također su na natjecanje pozvana i sva druga djece s teškoćama u razvoju u dobi od 5 do 14 godina iz čitave Republike Hrvatske, ali i izvan granica RH.

 

I ove godine 3. sportsko natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju provodimo u suradnji s web portalom Rekreacija.hr u sklopu Move week-a 2015. Move week je je najveća europska kampanja promocije tjelesne aktivnosti  čija je vizija postići 100 milijuna više tjelesno aktivnih građana u Europi  do 2020. godine.  Središnji  je događaj NowWeMove kampanje koja promovira sport i tjelesnu aktivnost s naglaskom na dobrobiti tjelesnog vježbanja. Održava se svake godine prvog tjedna u listopadu. Više informacija na: http://moveweek.rekreacija.hr/vijesti/nowwemove-kampanja-u-hrvatskoj

 

Natjecanje će se održati u dvije discipline u bazenu i pet disciplina u dvorani, a program se nalazi u nastvaku poziva.

 

PRAVO NA PRIJAVU I SUDJELOVANJE

Pravo prijave na natjecanje imaju sva djece s teškoćama u razvoju u dobi od 5 do 16 godina iz čitave Republike Hrvatske. Kako bismo osigurali čim veći standard kvalitete natjecanja, kao i sigurnost za svako dijete i kvalitetu rada u prostoru u kojem će se natjecanje održati, obavezno je prijaviti svoje dijete na bozica.krizanic@ti-si-sunce.hr. Svako dijete dobiva svog osobnog asistenta koji će paziti na dijete tijekom cijelog natjecanja.

 

PRIJAVA

Prijavu natjecatelja/djece za nastup obavezno izvršiti punim imenom i prezimenom svakog natjecatelja te navodom ostalih podataka iz obrasca za prijavu (Zahtjev za upis i Suglasnost roditelja koji se nalaze na kraju teksta), najkasnije do 16. rujna  2015. godine.

Obrazac za prijavu nalazi se u privitku ovog poziva ili na našoj web stranici kao i Suglasnost za roditelje da se slažu s medijskom popraćenošću samog natjecanja, koja je obavezna. Prijavu možete izvršiti na e‐mail: bozica.krizanic@ti-si-sunce.hr.

 

KOTIZACIJA

Kotizacija se ne plaća. Troškove natjecanja snosi Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ kroz donacije i sponzorstva različitih tvrtki, organizacija i privatnih osoba.

Od srca hvala svima koji su se uključili u organizaciju ovog važnog događaja za našu djecu!

 

PRAVO NA PRIPREME ZA NATJECATELJE/DJECU I KLASIFIKACIJA

U svrhu pripreme djece za natjecanja bit će održana 1-2 pripremna treninga u bazenu  i 1-2 u dvorani, za djecu s teškoćama u razvoju iz Zagreba koja se prijave u zadanom roku za natjecanje.

Ukoliko dolazite izvan grada Zagreba, Vaši organizatori ili vi osobno kao roditelj možete nam se obratiti za opis aktivnosti na samom natjecanju i načinu pripreme.

Svako dijete, odnosno roditelj će imati pravo odabrati na koje discipline želi prijaviti svoje dijete, kod prijave preko interneta ispunjavanjem prijavnice. Jedno dijete može se natjecati u svih sedam disciplina ili pak u samo jednoj.

 

Organizator zadržava pravo izmjene preliminarnog programa, kao i ostalih organizacijsko-tehničkih stavki, što će ovisiti o broju prijava u pojedinoj disciplini i donatorima/sponzorima. Svi podaci i promjene bit će dostupni na www.ti-si-sunce.hr.

 

Nadamo se da ćete se uključiti u našu manifestaciju i tako podržatii ovogodišnje  3. sportsko natjecanje djece s teškoćama u razvoju u Zagrebu „Naše pravo na sport“ koje s puno entuzijazma nastavljamo i ove godine.

DOKUMENTI ZA ISPUNITI KOD PRIJAVE:


ZA MOGUĆE DONATORE KOJI ŽELE POMOĆI U ORGANIZACIJI NATJECANJA:

Bilo koji vid podrške projektu (glavni donator, sponzor, donacije u novcu ili stvarima/rekvizitima i dr.) bit će popraćen isticanjem Vašeg znaka, naziva ili imena na prikladnom mjestu naše internetske stranice, dvije Facebook stranice (stranica Udruge i stranica programa Moje pravo na igru i sport), Twitter profilu. Ukoliko je riječ o sponzorstvu tada možemo osigurati i reklame  na rekvizitima koje želite financirati za aktivnosti u bazenu ili dvorani, na popratnom promo materijalu, Vašem velikom plakatu firme –  koji nam možete ustupiti kako bismo ga izložili na sam dan natjecanja u bazenu i dvorani (ispred kojega planiramo imati dodjelu medalja i održati intervju za medije). Osim toga, možemo osigurati isticanje Vašeg imena kao sponzora/donatora u  svakom našem nastupu u medijima vezanom uz samo natjecanje, ali i kasnije kod nastavka projekta, kao partnera ili donatora projekta tijekom čitave godine.

PRIVATNE OSOBE TAKOĐER SE MOGU UKLJUČITI SVOJIM DONACIJAMA UPLATOM NA:

PRIMATELJ:
Centar za edukaciju i savjetovanje “Sunce”
Albaharijeva 2
10000 Zagreb

IBAN: HR462360000-1101803239

OPIS PLAĆANJA: Donacija za “Naše pravo na sport”

Sve donacije će se koristiti isključivo namjenski za organizaciju samog natjecanja i održivost projekta “Moje pravo na igru i sport”, stavke koje će se pokrivati od donacija jesu: sportski rekviziti i sprave, medalje, troškovi osvježenja za natjecanje (voda i sokovi, sendvići, peciva, grickalice, voće), termini u dvorani, plakati, brošure, tisak na majice, troškovi telefona, kopiranje, troškovi voditelja i izvoditelja natjecanja,  uredski materijal za natjecanje i sl.

– DETALJAN OPIS PROGRAMA –

 

Program igara:

Natjecanje u bazenu, 26.09.2015. na bazenu Utrine:

12:30 – prijave natjecatelja

13:00 – skokovi u vodu

13:30 – štafeta u bazenu (plivanje 1×25 metara ili 2×25 metara)

14:00 – izlazak iz bazena, tuširanje, sušenje i odjevanje

 

Natjecanje u dvorani, 27.09.2015., u Domu sportova, Dvorana 2:

08:30 – prijave natjecatelja

09:00 – šut na gol

09:40 – bacanje u koš

10:20 – poligon

11:00 – trčanje

11:40 – boćanje

12:30   – Dodjela medalja