“SUNCE MEĐU NAMA” – ESF PROJEKT

Od 19. travnja 2022. do 19. listopada 2023. na području Grada Zagreba provodimo projekt Jačanje kapaciteta Centra Sunce za lokalnu zajednicu- Sunce među nama (UP.04.2.1.11.0160) financiran u sklopu programa Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice.

Ukupna vrijednost projekta je 487.571,79 kuna. Bespovratna sredstva tj. projekt je sufinanciran  iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 73.135,77 kuna (15 posto). Bespovratna sredstva tj. projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 414.436,02 kuna (85 posto).

Projekt provodi Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce u partnerstvu s Udrugom za sindrom Down-Zagreb i OZANA – Dnevni centar za rehabilitaciju i radne aktivnosti.

Opći cilj projekta je doprinijeti razvoju i održivosti civilnog društva s ciljem društveno-ekonomskog i demokratskog razvoja RH. Specifični cilj projekta je ojačati kapacitete Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce za potrebe lokalne zajednice.

Projekt se provodi sukladno planu aktivnosti: odradili smo nekoliko timskih sastanaka, napravili smo selekciju kandidata za voditelja obrade podataka i sudjelovanje u izradi metodologije za mapiranje potreba kojeg ćemo zaposliti od 1.09.2022. godine, ugovorili smo s vanjskim dobavljačima vođenje medijske vidljivosti i promo materijala, kao i snimanje i montažu filmova za YouTube kao i niz drugih popratnih poslova.

Veselimo se užurbanoj jeseni/zimi kada planiramo održati 5 stručnih skupova i izradu anketa vezano za mapianje podataka i njezinu implementaciju.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinancirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce.

“Stajališta izražena u ovom programu isključiva su odgovornost Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

“Za više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr