PRIKLJUČI SE AKCIJI, DONIRAJ, POMOZI DRUGIMA!

U sklopu projekta „ Životne vještine za mlade Rome – drugačija budućnost“ Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce poziva sve građane koji su u mogućnosti, da se priključe akciji prikupljanja higijenskih potrepština i školske opreme za djecu, za Rome iz potresom pogođenih područja Gline, Siska, Petrinje i okolice, kao i za Rome s područja Varaždinske županije.

Proizvode koje građani mogu donirati su: ženska SOS torbica, šamponi, sapuni, kalodont, četkice za zube, dezodorans, gelovi za tuširanje,pelene, higijena za djecu, vlažne maramice, pjena za brijanje, britvice, losioni, prašak za veš i sl. Kao i od školske opreme: pernice, olovke, bojice, flomasteri, oprema za likovni, školske torbe, bilježnice, blokovi i dr.

Donacije se mogu poslati na adresu Centra Sunce, Albaharijeva 2 u Zagrebu ili osobno donijeti uz prethodnu najavu na telefon 092/ 1710 140, u sljedećim terminima:

  • Ponedjeljak 28.2.22. od 10:00 do 15:00 sati
  • utorak 1.3.22. od 10:00 do 15:00 sati
  • srijeda 2.3.22. od 10:00 do 15 sati
  • četvrtak 3.3.22. od 9:00 do 16:00 sati
  • petak 4.03. od 10:00 do 15:00 sati

 

Centar Sunce u ovoj akciji ne skuplja hranu i odjeću pa se mole građani da takve proizvode ne doniraju.

Glavni cilj ovog projekta je osiguravanje poticajnog okružja za kvalitetniji život Roma na području Sisačko-moslavačke županije s naglaskom na njihovo osnaživanje za odgovorno roditeljstvo, zaštitu reproduktivnog zdravlja, prevenciju alkoholizma i nasilja te poticanje njihove veće zapošljivosti i boljeg upravljanju financijama. U sklopu projekta provode se edukativne aktivnosti i usluge pomoću kojih se Romima pomaže razviti životne vještine koje doprinose prevenciji njihove socijalne isključenosti – pripremom za odgovorno roditeljstvo, upravljanje financijama, zaštita reproduktivnog zdravlja i osnaživanje Roma za zadržavanje u obrazovanju i razvoj talenata za pronalaženje posla.