MALI INTERVJU – u sklopu projekta Moje pravo na pokret, govor i čitanje – Marijana Perinić

Naša poznata spisateljica, komičarka, imitatorica, voditeljica i jedna od najsvestranijih Hrvatica MARIJANA PERINIĆ dala je mali osvrt o bitnosti čitanja i iskreno odgovorila na našim par upita za našu inicijativu projekta “Moje pravo na pokret, govor i čitanje” – razvoj pred čitalačkih i čitalačkih sposobnosti kod djece i mladih s teškoćama u razvoju (UP.02.1.1.15.0028)

INTERVJU

Važnost čitanja za Vas?

Čitanje je superfood za mozak 🙂 Mislim da nemam boljeg treninga za razvijanje moždanih vijuga. Nažalost, danas smo svi ovisnici o društvenim mrežama koje pretvaraju naše najveće blago u ne jestivu kašu, zbog čega je nužno poticati čitanje knjiga pa makar pola sata prije spavanja. A uostalom, uz miris knjige se i najbolje zaspe :)”

Sjećate li se svoje prve slikovnice ili knjige koju ste čitali?

Mislim da je bila ” Vlak u snijegu” od Mate Lovraka, na temelju koje je napravljen i isto imeni klasik sa Slavkom Štimcem u glavnoj ulozi, u kojeg sam kao dijete bila bezglavo zaljubljena. :)”

S kime ste čitali najradije?

“Sa sestrom, a sjećam se da sam joj jednom prilikom pročitala jednu cijelu knjigu na glas, i to u jednu noć. Ona je sve pomno slušala, a ja sam se bome umorila, zbog čega tu čitalačku epizodu više nikad nismo ponovile. :)”

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce.

Za više o EU i ESF fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr