Ja mogu ja hoću – bolja budućnost za mlade u ruralnim sredinama

Mladi su resurs o kojem ovisi razvoj zajednica i budućnost. Općina Krnjak odlučila se proaktivno zauzeti za svoje mlade stanovnike i u suradnji sa Centrom za edukaciju i savjetovanje Sunce poduzeti korake prema povećanju kvalitete života mladih na svom području. Pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Centar Sunce i općina Krnjak tijekom cijele 2024. godine nuditi će brojne besplatne aktivnosti i usluge za mlade u sklopu projekta Ja mogu, ja hoću – bolja budućnost za mlade u ruralnim sredinama.

Aktivnosti koje će se provoditi u sklopu ovog zajedničkog projekta su:

  1. Besplatno psihosocijalno savjetovanje i savjetovanje vezano za zapošljavanje – mladim stanovnicima općine Krnjak koji se suočavaju s različitim psihosocijalnim izazovima omogućiti će se besplatna podrška savjetovatelja
  2. Besplatan ciklus edukacija – mladim stanovnicima koji imaju poduzetničke ideje i želju za pokretanjem vlastitog posla pružiti će se sveobuhvatna edukacija o pokretanju vlastitog posla, načinima pronalaska izvora financiranja i umrežavanju s drugim poduzetnicima. Želja nam je potaknuti mlade na ostvarivanje svojih poslovnih želja u svom rodnom kraju i podržati ih u tome da svoje snove ostvare upravo u svom kraju.
  3. Stvaranje info punkta na kojem će mladi stanovnici biti informirani o svojim pravima, mogućnostima i dostupnim resursima – želimo potaknuti mlade ljude da koriste resurse koji su im dostupni, da se aktivno zauzmu za vlastiti boljitak, da hrabro krenu stvarati bolju budućnost za sebe
  4. Organizacija festivala „Mladi za općinu Krnjak” u suradnji s mladima i čitavom lokalnom zajednicom – potaknut ćemo mlade stanovnike općine Krnjak na međusobno umrežavanje, druženje i suradnju s ciljem organizacije zajedničke zabavne kulturno-društvene manifestacije koja će povezati čitavu lokalnu zajednicu.

Smatramo da su mladi ljudi najveći resurs koji osigurava rast, razvoj i budućnost zajednice. S veseljem i entuzijazmom, a uz podršku općine Krnjak, želimo zajedno s lokalnim stanovništvom graditi svjetliju budućnost.
Pozivamo sve zainteresirane stanovnike općine Krnjak da nam se pridruže u ovom nastojanju, da iskoriste resurse koje im stavljamo na raspolaganje i da aktivno i hrabro uzmu svoju budućnost u svoje ruke.
Sreća, ispunjenje i kvalitetan život na raspolaganju su bilo kome tko je spreman posegnuti za njima.
Želimo se zahvaliti našim partnerima iz općine Krnjak koji su prepoznali vrijednost koju krije njihova lokalna zajednica i, zajedno s nama, odlučili napraviti velik korak prema osnaživanju svojih mladih stanovnika kako bi aktivno sudjelovali u društvu, unaprijedili kvalitetu vlastitog života i pridonijeli očuvanju i razvoju vlastitog mjesta.

Za dodatne informacije ili dogovor, slobodno nas kontaktirajte na info@ti-si-sunce.hr