AGROTEKA

U sklopu projekta „Seniorski aktivizam u zajednici uz inovativne usluge” koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Zagreb održat ćemo set BESPLATNIH ONLINE edukacija iz područja agronomije i vrtlarstva:

 

  1. RADIONICA: “Gljive – više od hrane?” – Utorak, 22. 2. 2022. u 18 sati

“Sve gljive su jestive, a neke samo jedanput”, poznata je uzrečica koja ilustrira golemu važnost poznavanja i prepoznavanja gljiva, carstva koje među svojim pripadnicima ima i ljekovite i otrovne primjerke. Na što sve moraju pripaziti sakupljači jestivih gljiva, kako izgleda suvremena tehnologija proizvodnje, kako se gljive mogu koristiti u neprehrambene svrhe te kako ih možete sami uspješno uzgojiti na svom balkonu, saznajte na predavanju ciklusa Agroteka “Gljive – više od hrane?”.

 

2. RADIONICA: “Samoniklo bilje Hrvatske – raznolikost i upotreba” – 3. 2022. u 18 sati

Prema značajkama biljne bioraznolikosti, Hrvatska je u samom vrhu europskih zemalja. Bogatstvo lokalne flore odražava se i u tradicijskom znanju o primjeni brojnih samoniklih biljaka za liječenje raznih poteškoća i bolesti, te u dosjetljivom načinu njihova korištenja za zadovoljavanje ostalih ljudskih potreba. O raznolikosti i posebnostima samoniklog bilja Hrvatske, saznajte više u predavanju iz ciklusa Agroteka “Samoniklo bilje Hrvatske – raznolikost i upotreba”.

 

3. RADIONICA: “Kako uzgojiti i preraditi hranu u stanu?” – 3. 2022. u 18 sati 

Usvajanjem gradskog načina života, ljudi sve više gube doticaj s uzgojem hrane i postaju ovisni o kupovini. Na koje sve načine možemo živeći u gradu uzgajati, čuvati i prerađivati hranu te dopuniti svoju prehranu zdravim i hranjivim namirnicama tijekom cijele godine, saznajte u predavanju “Kako uzgojiti i preraditi hranu u stanu?” ciklusa Agroteka.

 

4. RADIONICA: “Ekološka poljoprivreda – od početaka do danas” – 8. 2022. u 18 sati

Danas su gradovi i trgovine puni trgovina i proizvoda s oznakama “bio”, “eko”, “organsko”, no što one zapravo predstavljaju, kako se do njih dolazi i zašto je došlo do njihove upotrebe? U posljednjem predavanju ciklusa Agroteka “Ekološka poljoprivreda – od početaka do danas” saznajte sve o razvoju ekološke poljoprivrede od njezinih začetaka, najvažnije grane i pristupe koji su se razvile do danas te se upoznajte s poticajnim primjerima uzgoja u skladu s prirodnim načelima iz cijelog svijeta.

Za prijave i sve informacije možete kontaktirati info@ti-si-sunce.hr ili broj telefona 092/ 1710-140