U tijeku prijave na tečaj za roditelje

Datum objave: 29.01.2020

POZIV NA BESPLATAN TEČAJ ZA (BUDUĆE) MAME I TATE

Za vrijeme trudnoće i pripreme za porođaj buduća majka i otac postupno se pripremaju za novo razdoblje svog života i ulogu roditelja. Pred njima je velika promjena tijekom koje preuzimaju ulogu roditelja. Iščekivanje dolaska Vaše bebe često prate i mnoga pitanja poput:

Hoće li porod dobro proći? Kako ćemo se snaći u ulozi roditelja? S kojim ću se izazovima suočiti u prvim godinama djetetova života, kakvi ćemo biti roditelji? Što ako se moj partner budemo razlikovali u stilu odgoja…

Odgovore na ova i slična pitanja dobit ćete na tečaju za buduće roditelje

„SPREMNI ZA ULOGU MAME I TATE”

kojeg već nekoliko godina uspješno organizira i provodi   Centar za edukaciju i savjetovanje “Sunce”

Kroz ovaj tečaj budući roditelji i mladi roditelji će na praktičan i zanimljiv način učiti principe i postupke važne za razvoj djeteta, za stvaranje još kvalitetnijih obiteljskih odnosa i partnerstva u bračnoj zajednici te se osposobljavati za usvajanje osnovnih i dokazanih postavki i postupaka za kvalitetan odgoj i razvoj sretne, uspješne i zrele djece.

Tečaj je besplatan za polaznike. Sufinanciraju ga Grad Zagreb (Gradski ured za zdravstvo ) i Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Tečaj obuhvaća neka od sljedećih područja: 

  • briga za čedo i njegov optimalan razvoj u maternici te međusobna potporu partnera tijekom trudnoće i poroda,
  •  izazovi dolaska novog člana obitelji, velika učestalost te rizici i prevencija postporođajne depresije
  • nove uloge – uloga majke, uloga oca i međusobni odnos partnera/roditelja,
  •  razumijevanje fizičkog i psihološkog razvoja djeteta, pristupa odgovornog roditeljstva te kako odgojiti dijete u sretnu, uspješnu i zrelu mladu osobu,
  •  dodatno usavršavanje partnerskih vještina budućih roditelja i stvaranje još kvalitetnijih obiteljskih odnosa, kako biti sretan roditelj i važnost brige pojedinca o sebi, preduvjeti za izgradnju poticajne obitelji.

Prijave i informacije:

Prijave na tečaj za buduće mame i tate primaju se do srijede 5.11.2014. godine, pri čemu se grupa polaznika popunjava primarno redoslijedom prijava. Očekivani početak tečaja predviđen je početkom studenog.

Edukaciju će provoditi Maria Tomić Preiner dipl. psihologinja i socijalna radnica i asistentica Mia Rukavina, mag. psihologije.
Prijave za sudjelovanje na tečaju možete poslati na info@ti-si-sunce.hr ili se prijavite  telefonom na broj 01/383 78 73.

Za dodatne informacije obratite se na mail mariatomic2000@yahoo.com i mobitel: 091 516 0489 kao i na mail info@ti-si-sunce.hr.

 

Napomena: Ukoliko iz određenog razloga niste u mogućnosti sudjelovati na radionicama neposredno na istim  možete sudjelovati on line samo to navedite u svojoj prijavi.