Sinergijsko djelovanje različitih pomagačkih struka

Datum objave: 29.01.2020

Svi mi koji smo se odlučili pomagati ljudima suočenima s različitim poteškoćama, tada nismo znali kakav se izazov pred nama nalazi. Unatoč entuzijazmu stručnjaka-pomagača da riješi određeni problem svog klijenta često se nađemo u situaciji da ne znamo na koji način to učiniti. Tada smo najčešće suočeni s razmišljanjem (i razočarenjem) da smo sve pokušali, ali nažalost ne (dovoljno) uspješno.

Ukoliko ste se i vi našli u ovakvoj situaciji, pomoći vam može promjena perspektive iz koje gledate klijentov problem. Svatko od nas stručnjaka-pomagača tada može, zahvaljujući specifičnim znanjima i vještinama svoje struke, na svojstven način doprinijeti pronalasku adekvatnog rješenja.

 

Centar za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ vas poziva na besplatnu radionicu:

„Sinergijsko djelovanje različitih pomagačkih struka u radu s disfunkcionalnim obiteljima – kako skupa do kvalitetnijeg obiteljskog okruženja za razvoj djeteta“

koji će se održati 1. prosinca 2014. godine od 19:30– 21:00 sati u Knjižnici Bogdan Ogrizović, Preradovićeva 5, Zagreb, Zagreb.

Cilj radionice je osvijestiti važnost suradnje i različita specifična znanja stručnjaka pomažućih profesija u rješavanju problema disfunkcionalnih obitelji.

Glavna metoda rada je studija slučaja na temelju kojeg ćemo raditi na uočavanju i uključivanju stručnih kompetencija različitih pomagačkih struka u rješavanju specifičnih problema današnjih obitelji. Uz navedeno upoznat ćete se s načinom rješavanja određenih problema svojih klijenata upotrebom tehnike pod nazivom „Oko stola“.

Na radionici ćemo vas u ugodnoj atmosferi potaknuti da iznesete slučajeve koji vam trenutno predstavljaju profesionalni izazov i uz pomoć drugih sudionika pokušate pronaći rješenje.

U drugom dijelu radionice  bit će predstavljene uloge različitih stručnjaka-pomagača (socijalni radnik, socijalni pedagog, psiholog, psihoterapeut) u rješavanju obiteljskih problema kao i koncept „Recovery collages“ kao primjera kvalitetnog interdisciplinarnog pomaganja klijentima koji se suočavaju s različitim poteškoćama.

Molimo da potvrdite svoje sudjelovanje na broj 01 383 78 73, 092 1710 140 ili na e-mail adresu info@ti-si-sunce.hr zaključno s 29.11.2014. godine do 16 sati.

Veselimo se Vašem dolasku!

  Maria Tomić Preiner
  Dipl. psiholog i dipl. soc. radnik
Voditeljica projekta

 

Sadržaj radionice

19:30 – 19:40    Pozdravljanje sudionika i  prezentiranje statističkih podataka vezanih uz rad  stručnjaka s  disfunkcionalnim obiteljima

19:40 – 19:55   Prezentacija rada  načina rada psihologa, socijalnog radnika, socijalnog pedagoga i psihoterapeuta s disfunknkcionalnim obiteljima

19:55 – 20:30   Interdisciplinarno rješavanje specifične obiteljske problematike korištenjem metode „ Oko stola „

20:30 – 20:40   Predstavljanje koncepta „Recovery collages“ kao primjera kvalitetnog interdisciplinarnog pomaganja klijentima koji se suočavaju s različitim poteškoćama.

20:40 – 20:55   Diskusija i zaključci o načinu interdisciplinarnog pomaganja disfunkcionalnim obiteljima

20:55 – 21:00   Evaluacija

Radionicu će voditi:
Maria Tomić Preiner, dipl. psiholog i dipl. soc. radnik
Tanja Prekodravac, prof. psihologije
 Mia Rukavina, mag. psihologije i bacc. ekonomije.