Prijave na 5. sportsko natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju

Datum objave: 27.01.2020

Natjecanje u dvorani održati 18. studenog 2017. godine (subota) od 8:30 do 14 sati, u dvorani Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava, Prilaz Tomislava Špoljara 2 u Zagrebu, dok će se u bazenu održati 18 ili 19. studenog 2017. godine ovisno o prijavama djece u Zagrebu, na bazenu Svetice (iza stadiona).

Svečana dodjela medalja i zajedničko druženje predviđeno je za subotu 18. studenog 2017. godine, u dvorani Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava nakon što završe sve discipline u dvorani uz gostovanje poznatih sporataša. Dok će se dodjela medalja za discipline u bazenu dijelini nakon završenih disciplina u bazenu.

Inicijativa „Naše pravo na sport“, odnosno natjecanje za djecu s teškoćama u razvoju provodi se uz veliki odaziv već petu godinu za redom i kruna je programa „Moje pravo na igru i sport“ koji se provodi kontinuirano od svibnja 2012. godine. Program „Moje pravo na igru i sport“ je sportsko-rekreativni i razvojno-kreativni program koji pruža raznolikost aktivnosti za kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji. Ove aktivnosti provode se kontinuirano tokom čitave godine, a organizacija natjecanja jednom godišnje je prilika i mjesto gdje djeca mogu pokazati što su naučila i savladala tokom tekuće godine. Također su na natjecanje pozvana i sva druga djece s teškoćama u razvoju u dobi od 5 do 15 godina iz čitave Republike Hrvatske.

Ove godine 5. sportsko natjecanje „Naše pravo na sport“ financira Grad Zagreb i poslovne organizacije kroz donacije. Popis organizacija koje su se uključile u financiranje natjecanja i nabavku sportskih rekvizita za nastavak programa nalazi se na našoj web stranici u opisu programa „Moje pravo na igru i sport“.

Partneri u organizaciji 5. sportskog natjecanja „Naše pravo na sport“ su:

  • Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom
  • Plivački klub Natator

Natjecanje će se održati u dvije discipline u bazenu i pet disciplina u dvorani, a program se nalazi u nastavku poziva.

 

PRAVO NA PRIJAVU I SUDJELOVANJE

Pravo prijave na natjecanje imaju sva djece s teškoćama u razvoju u dobi od 5 do 17 godina iz čitave Republike Hrvatske. Kako bismo osigurali čim veći standard kvalitete natjecanja, kao i sigurnost za svako dijete i kvalitetu rada u prostoru u kojem će se natjecanje održati, obavezno je prijaviti svoje dijete na info@ti-si-sunce.hr. Svako dijete dobiva svog osobnog asistenta koji će paziti na dijete tijekom cijelog natjecanja ili roditelj sam može biti asistent djetetu.

Djeca koja dolaze iz drugih dijelova Hrvatske imaju besplatan prijevoz vlakom koji osiguravaju Hrvatske željeznice do Glavnog  kolodvora u Zagrebu. Svi koji su zainteresirani za prijevoz vlakom molimo da nam se jave na: 092/1710-140 ili bozica.krizanic@ti-si-sunce.hr, kako bi nam javili potrebne informacije.

 

PRIJAVA

Prijavu natjecatelja/djece za nastup obavezno izvršiti punim imenom i prezimenom svakog natjecatelja te navodom ostalih podataka iz obrasca za prijavu koji se nalazi na našoj web stranici, najkasnije do 5. studenog 2017. godine.

Obrazac za prijavu nalazi se u privitku ovog poziva ili na našoj web stranici kao i Suglasnost za roditelje da se slažu s medijskom popraćenošću samog natjecanja, koja je obavezna. Prijavu možete izvršiti na e‐mail: info@ti-si-sunce.hr.

Suglasnost roditelja preuzmite OVDJE
Zahtjev za upis preuzmite OVDJE

 

KOTIZACIJA

Kotizacija se ne plaća. Troškove natjecanja snosi Centar za edukaciju i savjetovanje Sunce kroz donacije i sponzorstva različitih tvrtki, organizacija i privatnih osoba. Dio troškova natjecanja sufinancira Grad Zagreb.

 

PRAVO NA PRIPREME ZA NATJECATELJE/DJECU I KLASIFIKACIJA

U svrhu pripreme djece za natjecanja bit će održana 1-2 pripremna treninga u bazenu i 1-2 u dvorani, za djecu s teškoćama u razvoju iz Zagreba koja se prijave u zadanom roku za natjecanje.

Ukoliko dolazite izvan grada Zagreba, Vaši organizatori ili vi osobno kao roditelj možete nam se obratiti za opis aktivnosti na samom natjecanju i načinu pripreme.

Svako dijete, odnosno roditelj će imati pravo odabrati na koje discipline želi prijaviti svoje dijete, kod prijave preko interneta ispunjavanjem prijavnice. Jedno dijete može se natjecati u svih sedam disciplina, nekoliko ili pak u samo jednoj.

 

Organizator zadržava pravo izmjene preliminarnog programa, kao i ostalih organizacijsko-tehničkih stavki, što će ovisiti o broju prijava u pojedinoj disciplini i donatorima/sponzorima. Svi podaci i promjene bit će dostupni na www.ti-si-sunce.hr.

 

Nadamo se da ćete se uključiti u našu manifestaciju i tako podržati ovogodišnje 5. sportsko natjecanje djece s teškoćama u razvoju u Zagrebu „Naše pravo na sport“ koje s puno entuzijazma nastavljamo i ove godine.

  

– DETALJAN OPIS PROGRAMA –

5. sportskog natjecanja djece s teškoćama u razvoju u Zagrebu

„Naše pravo na sport“ – sportsko natjecanje u bazenu i u dvorani

 

Natjecanje u bazenu Svetice, točan datum i vrijeme će biti objavljen naknadno (18. ili 19.11.2017.)

 

–        prijave natjecatelja

–        skokovi u vodu

–        štafeta u bazenu (plivanje 1×25 metara-početnici; 2×25 metara i 4x 25 metara)

–        izlazak iz bazena, tuširanje

 

Natjecanje u dvorani Centra za odgoj i obrazovanje, Prilaz Tomislava Špoljara 2  u Zagrebu, 18.studeni 2017.:

 

8:30 – 9:00                prijave natjecatelja

9:00 – 9:45                šut na gol

9:45 – 10:30              bacanje u koš

10:30 – 11:15              poligon

11:15 – 11:45              pauza

11:45 – 12:30              trčanje 10-15 metara

12:30 – 13:15              boćanje

13:30 – 15:00            – Dodjela medalja i druženje

 

 Tokom natjecanja, u vrijeme kada Vaše dijete ne sudjeluje u nekoj disciplini, osigurat ćemo razne sportske i kreativne aktivnosti u suradnji s asistentima/volonterima i s Vama osobno.

 

DODJELA MEDALJA

Medalje će se dodijeliti za svaku disciplinu za prva tri mjesta. No i sva ostala djeca dobit će medalju kao uspomenu na svoje sudjelovanje na natjecanju. Jer važno je prisustvovati, potruditi se i uživati u sportu i kretanju a tako učimo djecu da postaju prvaci i šampioni u brizi za vlastito zdravlje.

Vidimo se na natjecanju!

Tim Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce

Donatori koji su se uključili u organizaciju 5. sportskog natjecanja za djecu s teškoćama u razvoju „Naše pravo na sport“ su: 

1. GRAD ZAGREB

2. MERCK SHARP & DOHME D.O.O.

3. KK CIBONA

4. ZAGREBAČKI ŠPORTSKI SAVEZ OSOBA S INVALIDITETOM

5. CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE DUBRAVA

6. CRODUX D.O.O.

7. QUEHENBERGER D.O.O.

8. PIZZERIA RISTORANTE PAESANO

9. RAIL CARGO LOGISTICS

10. PACIJENT D.O.O.

11. ŽIVA VODA D.O.O.

12. KAMGRAD D.O.O.

13. ADRIATIC ZAGREB FACTORING

14. PETRIĆ D.O.O.

15. ATLANTIC GRUPA

16. TOVEDO D.O.O

17. BUBAMARA SVE ZA DJECU D.O.O.

18. DIETPHARM D.O.O.

19. HŽPP – HŽ PUTNIČKI PRIJEVOZ

20. HOSTEL DOTS

21. EX-ALTO

22. VIVATIP D.O.O. SESVETE

23. GERMANIA SPORT

25. SAJAM AUTOMOBILA ZAGREB D.O.O.

26. OG GRAFIKA D.O.O.

27.  PLIVAČKI KLUB NATATOR

28. KRAŠ ZAGREB

 

Zahvaljujemo svim donatorima i partnerima na pomoći kod organizacije natjecanja kao i za podršku čitavom programu “Moje pravo na igru i sport”. Bez njihove pomoći i podrške ove aktivnosti ne bi bile moguće.