Predavanje za nastavnike: „Kako potaknuti poduzetnost kod učenika“

Datum objave: 27.01.2020

U četvrtak 31.08.2017. godine u Srednjoj školi u Glini održano je predavanje na temu „Kako potaknuti poduzetnost kod učenika“, u sklopu projekta „Poduzetnost za poduzetništvo“ kojeg financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Predavanje je imalo za cilj podići svjesnost nastavnika o važnosti ulaganja u razvoj poduzetnosti i poduzetništva kod učenika srednje škole. Na navedenom predavanju nastavnici su imali priliku čuti na koji način se mogu razvijati poduzetničke vještine kod učenika te koje su kompetencije važne za uspješno poduzetništvo, čemu treba dati podršku već u srednjoškolskoj dobi.

Poseban naglasak bio je usmjeren na davanje ideja za  organizaciju različitih aktivnosti na razini škole, koje će zaintrigirati učenike da i sami počnu razmišljati na poduzetnički i proaktivan način.  Uz navedeno, nastavnici su mogli saznati koja su glavna obilježja X, Y i Z generacije te na koji način svoja predavanja/aktivnosti vezane uz ovu temu mogu prilagoditi načinu razmišljanja Y i Z generacije.

Predavačica je bila Tanja Prekodravac, prof. psihologije i geštalt psihoterapeutkinja