Poduzetnost za poduzetništvo

Datum objave: 21.12.2019

Poduzetnost za poduzetništvo - vježbanje poduzetništva u školskim klupama

Projekt „Poduzetnost za poduzetništvo – vježbanje poduzetništva u školskim klupama“

Projekt ima za cilj pomoći mladima da razviju poduzetnička znanja i vještine te spriječe svoju nezaposlenost. S obzirom na današnje brze društveno-ekonomske promjene, postoji potreba za pravovremenom i što boljom pripremom mladih ljudi za život i svijet rada. Tako je, osim na odgojne, potrebno staviti naglasak i na ekonomske razloge koji nameću uvođenje poduzetništva u odgojno – obrazovni sustav od najranije dobi, a što ovim projektom i postižemo.

Zbog toga se ovim projektom usmjeravamo na usvajanje znanja i razvijanje sposobnosti prepoznavanja i procjene vlastitih slabosti i snaga, kao i procjenu opravdanosti preuzimanja rizika. Korisnike ćemo potaknuti na razvoj poduzetničkog stava koji će se ogledati u davanju inicijative, proaktivnost, samostalnosti i inovativnosti u osobnom i društvenom životu.

Glavni cilj projekta je razvoj i provedba odgojno obrazovnog programa kroz koji će se potaknuti učenike završnih razreda srednjih strukovnih škola i njihove nastavnike na aktivan pristup razvoju poduzetničkog duha i stjecanju poduzetničkih kompetencija.

Projekt provodimo u partnerstvu sa srednjim školama Gospodarska škola Čakovec, Grafička škola Zagreb i Strukovna škola Glina.

 Projekt su financirali:

  • Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta – za razdoblje od 1.rujna 2015. do 31.kolovoza 2016.
  • Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku – za razdoblje od 1. studenog 2016. do 31. listopada 2017.

Projekt: „Mali poduzetnici s velikim planom za uspješnu budućnost – projekt razvoja poduzetnosti kod učenika osnovnoškolske dobi“ školska godina 2017./18. godina

Cilj projekta je razvoj i provedba programa kojim će se potaknuti razvoj poduzetnosti i poduzetničkih kompetencija kod učenika osnovnih škola. Ove kompetencije učenicima će pomoći da već u osnovnoj školi razviju osobine koje su im bitne za postizanje uspjeha. Ovim projektom prenosimo učenicima znanja i razvijamo vještine koje će im u budućnosti pomoći da realiziraju svoju poduzetničku ideju i tako osiguraju vlastiti posao i ekonomsku sigurnost. Dio aktivnosti usmjerit ćemo i na edukaciju nastavnika i roditelja o tome kako poticati poduzetnost kod djece.

Projekt smo provodili u osnovnoj školi A. G. Matoš u Zagrebu.

Projekt je financiran od strane Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

             

SLIKE SA RADIONICA U SREDNJIM ŠKOLAMA
   

PREDAVANJE ZA NASTAVNIKE

POSJET PODUZETNIKA SREDNJOJ ŠKOLU U SKLOPU AKTIVNOSTI: ISPRIČAT ĆU TI MOJU PRIĆU