Dani otvorenih vrata udruga 2013

Datum objave: 29.01.2020

Niz predavanja u Centru „Sunce“ povodom Dana otvorenih vrata udruga 2013.

Potaknuti inicijativom Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u Hrvatskoj se  od 12. do 15. lipnja 2013. godine održavaju Dani otvorenih vrata udruga 2013. u sklopu kojih će u Centru za edukaciju i savjetovanje „Sunce“ biti održan niz edukativnih predavanja i radionica za građanstvo na različite teme.

Cilj je događanja građanima i široj javnosti približiti programe i projekte od interesa za opće dobro koje provode udruge u Hrvatskoj organiziranjem različitih aktivnosti u prostorima udruga ili izvan njih te otvaranjem vrata građanima u određenom danu ili danima.

Veselimo se Vašem dolasku! Želimo Vam prenijeti znanja i informacije koja Vama i Vašoj obitelji mogu biti korisne i upoznajte tim „Sunca“ – stručnjake i volontere.    

Ulaz je besplatan.

Dani otvorenih vrata udruga uklapaju se u niz aktivnosti koje se ove godine širom Europe organiziraju povodom obilježavanja Europske godine građana 2013. Cilj Europske godine građana je potaknuti građane na informiranje i ostvarivanje svojih prava te sudjelovanje u procesima odlučivanja o pitanjima od javnog interesa.

 

Pozivamo Vas na predavanja koja će se odvijati u periodu 12.-15.06.2013. godine. Cilj nam je u sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2013. predstaviti programe koje Centar „Sunce“ nudi korisnicima kako bi što više građana bilo upoznato s aktivnostima koje provodimo i uključilo se u njih. I također, djelovati edukativno kroz niz predavanja/radionica na različite teme.

 

Program obuhvaća*:

1) „Glazbeno-dramska gibaonica za djecu” – za djecu od 1. do 4. razreda  OŠ

Predavač: Marinela Švik, odgajateljica

Datum i mjesto: 12.06.2013. (srijeda)  od 16-18 sati, Albaharijeva 2, Zagreb

Opis: Djeca će se kroz različite glumačke i glazbene igre najprije dobro razgibati, rastrčati i ispuhati, a zatim i vježbati svoje glumačke te glazbene sposobnosti koje jačaju njihovo samopouzdanje.

 

2) „Baby fitness” – za mame i bebe od 3 mjeseca do 2 godine

Predavač: Božica Križanić, prof. kineziologije i kondicijski trener

Datum i mjesto: 13.06.2013.  (četvrtak) od 10 -11 sati, Golikova 44, Zagreb i u Albaharijevoj isto u četvrtak od 16 do 17 sati ( u velikoj dvorani)

Opis:  Program se sastoji od dva dijela, fittnessa za mame (ples, vježbe snage, vježbe izdržljivosti, vježbe koordinacije, vježbe za skidanje viška masnog tkiva, korekcijske vježbe i drugo) s naglaskom na najslabije zone: trbuh, leđa i noge te vježbe i masaža za bebe uz opuštajuću glazbu.

 

3) „Kako biramo partnere i kako prekidamo veze”

Predavač: Tanja Prekodravac, prof. psihologije

Datum i mjesto: 13.06.2013.  (četvrtak) od 18-20 sati, Golikova 44, Zagreb

Opis:  Predavanje će obraditi teme koja je uloga emocija u životu, što nas emocije uče, kako se naše potrebe održavaju na naš emocionalni život  i naše odluke, kako biramo (bračne) partnere, ovisnost o vezama te kako se nositi s prekidom veze – što tada radimo, što je dobro za nas, a što nije.

 

4) „Kognitivno-bihevioralni coaching i savjetovanje u razvoju karijere”

Predavači: Ivana Rajić Stojanović, prof. psihologije i Petra Malešević, prof. psihologije

Datum i mjesto: 14.6.2013. (petak) od 17-18 sati, Golikova 44, Zagreb

Opis: Na ovom predavanju upoznat ćete se s osnovnim pregledom kognitivno-bihevioralnog pristupa u coachingu    i karijernom savjetovanju te njegovim glavnim polazištima, indikacijama za primjenu i tehnikama.

Osnova ovog pristupa je naše shvaćanje  povezanosti misli s osjećajima i ponašanjem te naša mogućnost cjeloživotnog učenja te ispravljanja pojedinih navika i obrazaca ponašanja u produktivnije i zdravije.

U uvodu će ukratko biti predstavljeni psihološki korijeni ovog pristupa te osnovna obilježja coachinga, njegovo razlikovanje od savjetovanja, terapije i mentorstva i ključna obilježja odnosa između coacha i klijenta.

U osnovnom dijelu predavanja bit će prikazane mogućnosti korištenja ove vrste coachinga u karijernom savjetovanju, izvan i unutar organizacije, i ostalim područjima života.

 

5) „Ritam opuštanja – izdahni stres”

Predavač: Marinela Švik, odgajateljica

Datum i mjesto: 14.06.2013.  (petak) od 16:30 do 18 sati, Albaharijeva 2, Zagreb

Opis: Opuštajuća radionica na kojoj ćemo pomoću različitih tehnika disanja i pokreta uz glazbu naučiti otpustiti svoje brige i tako započeti jedan sjajan vikend.

 

6) „Za dobar start u traženju posla – dobro napisati životopis!”

Predavač: Maria Tomić Preiner, dipl. psiholog

Datum i mjesto: 15.06.2013. (subota) od 11 do 13 sati, Golikova 44, Zagreb

Opis: Radionica o pisanju životopisa – životopis je prva informacija poslodavcu o vama i njoj ovisi hoćete li biti pozvani na intervju ili ne, stoga je dobro napisati životopis ključno važno – koje infomacije odabrati i kako ih prikazati u životopisu. Životopis je vaša reklamna brošura! Svaki sudionik radionice dobit će knjigu.

 

7) „Tranzicijski i globalizacijski procesi i promjene u sustavu vrijednosti”

Predavači: Ivan Pavlović, prof.  sociologije i hrvatske kulture i Marko Pavlović, prof. filozofije i religijske kulture

Datum i mjesto: 15.06.2013. od 16 do 18 sati, Golikova 44, Zagreb

Opis: Na predavanju će biti riječ o promjenama u sustavu vrijednosti do kojih je došlo tijekom nezaobilaznih tranzicijskih i globalizacijskih procesa. Pružiti ćemo neke od mogućih odgovora na pitanje kako promjena sustava vrijednosti utječe na život pojedinaca i društva u cjelini. Posebno ćemo se pozabaviti sa načinom na koji se vrijednosti danas posreduju u društvu i na koji način su bile posredovane u prošlosti.

 

8) „Wellness na radnome mjestu – u uredu”

Predavač: Božica Križanić, prof. kineziologije i kondicijski trener

Datum i mjesto: 15.06.2013. od 13:30 – 14: 40 Golikova 44, Zagreb

Opis: Predavanje će prikazati spoznaje novih istraživanja o važnosti aktivnih odmora i pauza tijekom radnog vremena za održavanje psihofizičkog zdravlja i radne efikasnosti osobe. Aktivni odmor ili sprtsko-rekreacijski program provodi se tijekom radnog vremena u pauzi od 5 – 10 minuta. Što i kako možete učiniti za sebe?

 

OTVORENI POZIV TVRTKAMA ZA PROVOĐENJE WELNESSA NA RADNOM MJESTU: Ukoliko ste zainteresirani za poboljšanje zdravlja svojih zaposlenika, smanjenje sati bolovanja, poboljšanje kondicije na radnom mjestu, a time za povećanje kvalitete rada i efikasnosti zaposlenika na radnom mjestu, postoji i mogućnost suradnje u duljem vremenskom periodu. Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na 091/1710-140, Božica Križanić

 

*Moguće su manje izmjene u programu – zadnja verzija programa bit će dostupna na web site-u „Sunca”.

 

Rad udruge Sunce prezentirat će javnosti i neke od svojih programa:

1) Savjetovalište u zajednici – koje uključuje pružanje psihološke pomoći i savjetovanja korisnicima (adolecentima i odraslima) u vezi obiteljskih, partnerskih, roditeljskih i osobnih poteškoća.

2) Školsko savjetovalište – koje uključuje pružanje psihološke pomoći i savjetovanja korisnicima (djeci i adolescentima) u vezi školskih i osobnih poteškoća, tečajevi razvijanja strategijia učenja, individualna pomoć u učenju.

3) Programi za roditelje – programi namijenjeni budućim roditeljima te roditeljima koji žele razviti svoje roditeljske vještine.

4) Edukativni programi i radionice za djecu i odrasle:

„Be trema free“ za uspješno nošenje s tremom i dobar nastup

– Trening asertivnosti i komunikacijskih vještina

– Što trebamo znati o stresu da bismo ga smanjili i zaštitili se

5) Edukativno-socijalizacijske radionice za strukturiranje slobodnog vremena djece:

– Zajednica sretne djece – dramske, likovne, glazbene i plesne radionice

– Moje pravo na igru i sport – namijenjen djeci s poteškoćama u razvoju.

6) „Ja mogu, ja hocu! Za bolju budućnost.“ – program za volontere s ciljem uvođenja mladih budućih stručnjaka u svijet struke i zapošljavanje stjecanjem iskustva kroz volontiranje.