Besplatne aktivnosti za starije osobe

Datum objave: 27.01.2020

Aktivnosti za starije osobe u sklopu projekta: „MI (seniori) za VAS (juniore) + MI (juniori) za VAS (seniore) – podizanje kvalitete života starih i nemoćnih osobama“ pružamo BESPLATNO

 Osnove rada na računalu “Seniori On-line”

U sklopu ove aktivnosti volonteri će pomoći osobama starije životne dobi u usvajanju osnova rada na računalu, dinamiku rada dogovarati će međusobno. Aktivnost će se provoditi u uredu Centra Sunce u prostorijama Mjesnog Odbora Knežija.

Engleski za osobe starije životne dobi

U sklopu ove aktivnosti starije osobe moći će naučiti osnove engleskoga jezika u trajanju od 10 sati a prema potrebi i duže. Aktivnost će se provoditi u uredu Centra Sunce u prostorijama Mjesnog Obora Knežija.

Šetnjom do zdravlja

Osoba ste starije životne dobi uključite se u aktivnost šetnja po kvartu Knežija, a nakon toga uz ugodan razovor popijte s nama kavicu ili čaj u našim prostorijama. Aktivnost će se odvijati dva puta tjedno u prijepodnevnim satima. Dođite i priključite nam se.

Kreativna grupa

U kreativnoj grupi ćete moći uz različite materijale i tehnike razvijati, poticati i nadograđivati svoje potencijale i maštu. Cilj kreativne grupe je uz ugodno druženje i kreativne tehnike napraviti proizvod koji ćete moći nekome pokloniti ili sami koristiti. Volonteri će vam pomoću u realizaciji, a svaka sugestija i ideja su dobro došle. Aktivnost će se odvijati prijepodnevnim satima u Centru Sunce u prostorijama Mjesnog Odbora Knežija. Dođite i priključite nam se.

Vrtlarenje 

Želite znati više o sadnji biljaka, skupljanju sjemenja, najboljem terminu sadnje biljaka, bez obzira da li imate vrt, okućnicu ili samo balkon, volonteri sa iskustvom će vam dati savjet. Predavanje o vrtlarenju će biti organizirano u Centru Sunce u prostorijama Mjesnog Odbora Knežija.

Savjetovanje psihologa za osobe starije životne dobi

Osoba ste starije životne dobi i imate poteškoća ili problema s kojima ne znate kako izaći na kraj ili samo želite s nekime popričati nazovite nas i rado ćemo Vas saslušati. Tu smo i za vaše prijatelje.

Štrikaje i heklanje – poticanje međugeneracijske solidarnosti

U mirovini ste, znate štrikati ili heklati i voljni ste prenjeti znanje mlađim osobama pridružite nam se i pokažete svoje znanje mlađim generacijama. Dođite i pokažite kako pomoću igala i vune napraviti korisnu stvar. Druženje uz štrikanje ili heklanje će se odvijati u prostorijama Mjesnog Odbora Knežija jedanput tjedno po dva sata.

Volonteri za osobe starije životne dobi

Volonteri će se s osobama starije životne dobi dogovoriti koju vrstu aktivnosti, odnosno usluga koje nudimo imaju želju koristiti te dogovoriti dinamiku Osoba će moći izabrati nekoliko vrsta pomoći:

•     pomoć pri nabavci živežnih namirnica i ostalih potrepština iz okolnih prodavaonica i ljekarni, šetnja

ili

•     ugodan razgovor s volonterom.

Usluga će se provoditi u domu osobe.

 

Želite se uključiti u neku od aktivnosti nazovite nas na telefonski broj 01 383 78 73, pošaljite mail na: info@ti-si-sunce.hr ili osobno dođite u prostor Centra Sunce na adresi Albaharijeva 2, Zagreb (Mjesni odbor Knežija).

Projekt je financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.